Jump to content

Photo
- - - - -

Nemacka Arbeitlosgeld 2

• Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Mina73

Mina73
  • Members
  • 1 posts

Posted 09 July 2016 - 16:33

Pozdrav  svima na forumu

Imam jedno pitanje  vezano za  Arbeitlosgeld2 u Nemackoj, konkretno  grad Essen .

Moja situacija je sledeca , zivim skoro 13 meseci  u Nemackoj i  imam primanja Arbeitlosgeld1 ,   i ta primanja imam  jos 2 meseca. Nisam sigurna sta se desava  posle isteka ARGELD1 ? Par ljudi koje znam  , samo nagadjaju  ovako onako  , totalno neiformisani  stim sto su ovde   5  i vise godina. Takodje bila sam  u socijalnom uredu JOB CENTAR i tamo  su  mi  rekli da po isteku Arbeitlosgeld1 nemam vise pravo  na  bilo koju pomoc  to jest Harz4? Odem kod advokata  , zamislite i on nije siguran  pa nazvao   kolegu  i ovaj  kaze  da imam pravo na taj famozni  ARBLGELD2.Stvarno ni sama neznam  ko je u pravu , jos jedan podatak a to je da imam cerku od 9 godina koja ide u regularnu osnovnu skolu  i veoma dobro je savladala Nemacki jezik. Takodje pored SRB imamo i Slovacke pasose .Pregledala sam net  i postoje neke informacije o Eu drzavljanima koji  zive  i rade  u DE ,  ali  nekako nenailazim  na konkretan odgovor informaciju , nadam   se da je neko od vas  bolje informisan  .

Svako dobro 

Mina Essen

• 0