Jump to content


Photo
- - - - -

Grupa C - GER, UKR, POL, NIR


  • Please log in to reply
233 replies to this topic

#1 Baros

Baros
  • Members
  • 10,602 posts

Posted 30 May 2016 - 23:14

Sastav grupe C:
 
1. Nemačka
2. Ukrajina
3. Poljska
4. Severna Irska
 
200px-DFBEagle.svg.png     142px-Football_Federation_of_Ukraine.svg     135px-Polish_Football_Association_logo.s      175px-Northern_ireland_national_football
 
 
ger.png
 
Golmani: Manuel Neuer (Bayern Munich), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-Andre ter-Stegen (Barcelona)
 
Odbrana: Jerome Boateng (Bayern Munich), Emre Can (Liverpool), Jonas Hector (Koln), Benedikt Howedes (Schalke), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Antonio Rudiger (Roma)
 
Sredina: Sami Khedira (Juventus), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Mesut Ozil (Arsenal), Andre Schurrle (Wolfsburg), Toni Kroos (Real Madrid), Mario Gotze (Bayern Munich), Julian Draxler (Wolfsburg), Leroy Sane (Schalke), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Joshua Kimmich (Bayern Munich)
 
Napad: Thomas Muller (Bayern Munich), Mario Gomez (Besiktas), Lukas Podolski (Galatasaray)

Selektor: Joachim Low
 
ukr.png
 
Golmani: Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Denys Boyko (Besiktas), Mykyta Shevchenko (Zorya)
 
Odbrana: Artem Fedetskiy (Dnipro), Mykyta Kamenyuka (Zorya), Vyacheslav Shevchuk (Shakhtar Donetsk), Oleksandr Kucher (Shakhtar Donetsk), Yaroslav Rakytskyi (Shakhtar Donetsk), Yevhen Khacheridi (Dynamo Kiev)
 
Sredina: Anatoliy Tymoschuk (Kairat Almaty), Oleksandr Karavaev (Zorya), Andriy Yarmolenko (Dynamo Kiev), Denys Garmash (Dynamo Kiev), Serhiy Sydorchuk (Dyamo Kiev), Serhiy Rybalka (Dynamo Kiev), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Viktor Kovalenko (Shakhtar Donetsk), Ruslan Rotan (Dnipro), Yevhen Konoplyanka (Sevilla), Oleksandr Zinchenko (Ufa)
 
Napad: Pylyp Budkovskyi (Zorya), Roman Zozulya (Dnipro), Yevhen Seleznyov (Shakhtar Donetsk)

Selektor: Mykhaylo Fomenko

 
pol.png
 
Golmani: Artur Boruc (Bournemouth), Łukasz Fabianski (Swansea City), Wojciech Szczesny (Roma)
 
Odbrana: Thiago Cionek (Palermo), Kamil Glik (Torino), Artur Jedrzejczyk (Legia Warsaw), Michał Pazdan (Legia Warsaw), Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund), Bartosz Salamon (Cagliari), Jakub Wawrzyniak (Lechia Gdansk)
 
Sredina: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Kamil Grosicki (Rennes), Tomasz Jodlowiec (Legia Warsaw), Bartosz Kapustka (Cracovia), Grzegorz Krychowiak (Sevilla), Karol Linetty (Lech Poznan), Krzysztof Mączynski (Wisła Krakow), Slawomir Peszko (Lechia Gdansk), Filip Starzynski (Zaglebie Lubin), Piotr Zielinski (Empoli)
 
Napad: Robert Lewandowski (Bayern Munich), Arkadiusz Milik (Ajax), Mariusz Stepinski (Ruch Chorzow)

Selektor: Adam Nawalka

 
nir.png
 
Golmani: Roy Carroll (Notts County), Michael McGovern (Hamilton), Alan McManus (St Johnstone)
 
Odbrana: Craig Cathcart (Watford), Jonny Evans (West Brom), Gareth McAuley (West Brom), Luke McCullough (Doncaster), Conor McLaughlin (Fleetwood), Aaron Hughes (Melbourne City), Lee Hodson (MK Dons), Chris Baird (Derby County), Paddy McNair (Manchester United
 
Sredina: Steven Davis (Southampton), Oliver Norwood (Reading), Corry Evans (Blackburn), Jamie Ward (Nottingham Forest), Stuart Dallas (Leeds), Niall McGinn (Aberdeen), Shane Ferguson (Millwall)
 
Napad: Will Grigg (Wigan), Kyle Lafferty (Birmingham), Conor Washington (QPR), Josh Magennis (Kilmarnock)

Selektor: Michael O'Neill
 
Raspored utakmica:
 
200px-Allianzcoupdenvoi.jpg  Nica 12. jun 18:00 Poljska - Severna Irska
 
200px-Grand_Stade_Lille_M%C3%A9tropole_L  Lil 12. jun 21:00 Nemačka - Ukrajina
 
200px-Stade_des_Lumi%C3%A8res_-_24_janvi  Lion 16. jun 18:00 Ukrajina - Severna Irska
 
200px-Finale_Coupe_de_France_2010-2011_(  Sen Deni 16. jun 21:00 Nemačka - Poljska
 
200px-IMAG2704.jpg  Marsej 21. jun 18:00 Ukrajina - Poljska
 
200px-Parc_des_Princes_-_PSG_vs_Nice.jpg  Pariz 21. jun 18:00 Severna Irska - Nemačka

 

Rezultati ankete:

 

2dd9444ae1dd40119bd37f577a3c92a2.jpeg


Edited by Baros, 13 June 2016 - 17:34.

  • 10

#2 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 30 May 2016 - 23:38

Cenim da ce biti opako kidanje izmedju Poljaka i Ukrajinaca za 2. mesto. Mada, ne bi me cudilo da neko od njih zagorca Nemcima zivot.


  • 2

#3 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 31 May 2016 - 07:09

navijam za Severne Irce, to je sigurno.


  • 2

#4 lajavi_krelac

lajavi_krelac
  • Members
  • 3,950 posts

Posted 31 May 2016 - 10:03

O ho evo je naša grupa animated-poland-flag-image-0005.gif

 

1444597171778_lc_galleryImage_Poland_tea

 

 

 


Edited by dzone87, 31 May 2016 - 10:13.

  • 1

#5 pierre van hooijdonk

pierre van hooijdonk
  • Banned
  • 9,326 posts

Posted 31 May 2016 - 12:22

Marco Reus has missed out on selection for Germany's final 23-man squad for Euro 2016. 

The Borussia Dortmund midfielder hasn't been selected by manager Joachim Low after the Germany boss took advice from his medical staff. 

Reus has been struggling with a groin problem and won't be going to France this summer but there is better news for Manchester United's Bastian Schweinsteiger. The veteran World Cup winner is in Low's party despite an injury-plagued season at Old Trafford.

 

Smor, bas nema srece.


  • 0

#6 YUNG GOD

YUNG GOD
  • Members
  • 23,654 posts

Posted 01 June 2016 - 17:40

Svim srcem uz zemlju Pashe Bicepsa


  • 0

#7 Giacomo Casanova

Giacomo Casanova
  • Members
  • 6,909 posts

Posted 01 June 2016 - 19:36

Ja sam jedan od onih retkih koji  navija i za Nemce i za Poljake. :) 

 

Mesari iz Severne Irske uopste nisu simpaticni.  


  • 0

#8 Baros

Baros
  • Members
  • 10,602 posts

Posted 04 June 2016 - 20:21

Grupa C – Šampioni, rekorderi, Levandovski i ostali

U grupi C bi jedna stvar trebalo da bude sigurna, ko će biti prvi, možda i to koje će dve selekcije sigurno u osminu finala.

Aktuelni prvak sveta i rekorder po broju evropskih titula Nemačka ne bi trebalo da bude ugrožena od Poljske, Ukrajine i Severne Irske.
Najveći adut Poljaka je naravno prvi strelac Bundeslige Robert Levandovski, dok će druge dve selekcije pokušati "bunkerima" da naprave senzaciju.
 
Nemačka – da li su dostigli zenit?

 

Istorija Već svi znamo da je "fudbal igra koju igraju 22 igrača i uvek pobede Nemci". Na Evropskim prvenstvima nije bilo doslovno tako, ali su 'Panceri' rekorderi sa tri titule, dve kao Zapadna Nemačka i jednom od ujedinjenja. 

Prvo zlato osvojili su 1972. na svom prvom pojavljivanju na finalnom turniru EP, pošto se tada posle kvalifikacija igralo polufinale. Šampionska generacija predvođena Francom Bekenbauerom i Gerdom Milerom prvo je savladala Belgijance 2:1, a u finalu je lako pao Sovjetski savez 3:0. Taj trijumf je bio priprema za Svetsko zlato dve godine kasnije. 

Naredni trijumf došao je 1980. godine, debitovao je 19-godišnji Mateus, a Nemci su opet morali preko Belgije. Horst Hrubek je u dresu Nemačke postigao šest golova, a od toga dva u finalu. Pobedonosni za konačnih 2:1 došao je u 88. minutu. 

Jedina evropska titula ujedinjene Nemačke stigla je 1996. godine, a teško da za 'Manšaft' ima boljeg mesta za osvajanje trofeja od Engleske. U napadu su bili Klinsman i Birof, a nije moglo biti težeg puta do pehara. Englezi su pali posle penala u polufinalu, promašio je Geret Sautgejt. Finale je otišlo u produžetke, a Birof koji do tada na pet mečeva nije postigao gol bio je precizan kada je bilo najpotrebnije. Izjednačio u 75. minutu, da bi u 95. dao zlatni gol i ostavio Čehe bez zlata. 

Zvezde Tomas Miler je u Bajernu odigrao sjajno ove sezone, iako ga je Pep Gvardiola povremeno ostavljao na klupi. Nemci deluju prilično tanko u napadu tako da bi njegova efikasnost mogla biti najbitnija za 'Pancere'. 

Verovatno nijedan fudbaler na svetu nema takav osećaj za prostor kao Miler, a uz to ume sjajno i da asistira, te može da igra na svim ofanzivnim pozicijama u timu. Poznato je i da prosto obožava veliku scenu, najbolje partije pruža na velikim takmičenjima. Iako mnogi dobijaju više prostora u medijima od njega Tomas Miler je ključni i najkvalitetniji fudbaler ovog tima. 

Selektor Nemačku već 16 godina vode nekadašnji reprezentativci i taj recept daje rezultate. Joakim Lev je na mestu selektora od 2006 godine. Iako su Nemci jedni od favorita na svakom takmičenju na kom se pojave to što u poslednjih deset godina nisu nikada ispali pre polufinala je za divljenje. 

Lev je preuzeo 'Pancere' pred SP na domaćem terenu, a na Mundijalima ima dve bronze i zlato iz Brazila 2014. godine gde je na spektakularan način pobeđen domaćin u polufinalu. Na Evropskim prvenstvima je jednom uspeo da ostane bez medalje – posle srebra 2008. četiri godine kasnije ispao je u polufinalu. 

Iks faktor Nije uobičajeno nazvati kapitena nekog tima iks faktorom, pogotovo ako ima 114. nastupa za reprezentaciju, ali to je ovde slučaj. Bastijan Švajnštajger se vraća posle teške povrede zbog koje je van terena od 23. marta. 

Švajni je centar ovog tima i ako uspe da se vrati u dobroj formi teško da će Nemci ostati bez visokog plasmana. Njegovi igrački kvaliteti su ovde čak u drugom planu, on je potreban kao lider na terenu i svlačionici, kao autoritet, kao čovek sa trakom oko ruke. 

Naša prognoza Ne izgledaju 'Panceri' snažno kao ranije, mučili su se povremeno u kvalifikacijama i jedva su osvojili prvo mesto u svojoj grupi ispred Poljske i Irske. Tim je izuzetno jak, a poznati nemački mentalitet će proraditi na velikom takmičenju. Posle malog zasićenja po osvajanju SP u Brazilu opet je vreme da Nemačka bude moćna. 'Manšaft' ide minimum do polufinala i jedni su od favorita za osvajanje pehara.

Poljska – sve zavisi od Levandovskog?
 
Istorija Dva puta su Poljaci bili treći na svetu, ali su tek 2008. godine prvi put zaigrali na Evropskom prvenstvu. U Austriji su razočarali, postigli su samo jedan gol i uzeli samo bod protiv domaćina, a četiri godine kasnije usledilo je još veće razočaranje. 

Na domaćem terenu se očekivalo mnogo, a tim je završio kao poslednji u grupi sa Češkom, Rusijom i Grčkom sa dva osvojena boda, dva remija i dva gola. 

Zvezde Iako su tu dobro poznata imena poput Jakuba Blaščikovskog i Lukaša Piščeka zna se ko je glavni u ovom timu – Robert Levandovski. Napadač Bajerna je bio ubedljivo najefikasniji igrač kvalifikacija sa 13 golova, što se samo nadovezalo na neverovatnu sezonu poljskog napadača. 

Postigao je jedan gol na prošlom EP, a sada se od njega očekuje mnogo više. Traži se nekoliko golova koji bi Poljake gurnuli ka visokom plasmanu. Osim toga odbrane će biti fokusirane na Levandovskog, što bi neki drugi igrači morali da iskoriste. 

Selektor Kao i svi selektori u grupi C i Adam Navalka je bio profesionalni fudbaler i igrao je za reprezentaciju. Između 1977. i 1980. godine odigrao je 34 meča za nacionalni tim, a na sadašnjem poslu radi već tri godine. 

Van domovine se nije bavio trenerskim poslom, a u Poljskoj je trenirao sedam klubova. Sa njim na klupi Poljaci igraju ofanzivan fudbal, jedna su od retkih reprezentacija koja će igrati sa dva klasična napadača. U kvalifikacijama je to upalilo, ostaje da se vidi da li će i na velikoj sceni Navalkin fudbal imati funkcionisati. 

Iks faktor Golmani Lukaš Fabijanski i Artur Boruc su imali odlične sezone i oni bi uz Kamila Gilka, štopera koga traži "pola Evrope", mogli da unesu potreban mir u tim. Pomagaće im i zadnji vezni Gregor Krišovijak koji dolazi pun samopouzdanja posle velikih uspeha u Ligi Evrope sa Seviljom. 

Kao neko ko bi najviše mogao da iskoči nameće se napadač Arkadiuš Milik iz Ajaksa. Ovaj 24-godišnjak igra sjajno u reprezentaciji, na 24 meča postigao je 10 golova, a ove sezone je i u Holandiji igrao odlično. Iako visok 189 centimetara odlično se snalazi sa loptom i ima neophodnu brzinu, tako da bi ekipe koje mu ostave previše prostora čuvajući Levadovskog mogle da zažale. 

Naša prognoza Poljaci svakako prolaze grupu, oni su mnogo više od tima sa jednom zvezdom. U svim linijama imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera i eventualni pad forme Levandovskog ne bi ugrozio prolazak u osminu finala. Tu će takođe biti favoriti, ali teško da mogu dalje od četvrtfinala.

Ukrajina – Šahtjor + Dinamo
 
Istorija Od osamostaljenja ovo je prvi put da se Ukrajina kvalifikovala na Evropsko prvenstvo. Generacija Rebrova i Ševčenka nikako nije uspevala da ode na veliko takmičenje, a 2012. godine su kao domaćini ispali u grupnoj fazi. 

Mora se reći i da grupa nije bila nimalo laka – igrali su sa Francuskom, Engleskom i Švedskom. Imaju jednu pobedu i to nad Švedskom 2:1. Jedina dva gola u istoriji Ukrajine na EP postigao je tada 36-godišnji Andrej Ševčenko, koji je sada u stručnom štabu nacionalnog tima. 

Zvezde Reprezentativci uglavnom igraju u ukrajinskim klubovima, a jedan od šestorice pečalbara je i Jevgen Konopljanka. Za krilnog vezistu se interesovalo pola Evrope, a on je na kraju završio u Sevilji. Nije baš imao sezonu kakva se očekivala, ali će na ovom prvenstvu biti jedna od udarnih igli tima. 

Drugi jako bitan šraf u timu je Andrij Jarmolenko, ofanzivni fudbaler Dinama iz Kijeva. Ovaj 26-godišnjak je na izlaznim vratima najvećeg ukrajinskog kluba, a do sada je najviše bio povezivan sa Liverpulom. Od njega se pored golova očekuje i kreacija u napadu. Dobrim igrama u Francuskoj bi sebi omogućio bolji transfer na leto. 

Selektor Mikajlo Fomenko je petnaesti selektor tima koji se takmiči od 1992. godine, tako da je to što je preživeo četiri leta na klupi veliki uspeh. Iskustva mu sigurno ne nedostaje, ima 67 godina i trenirao je timove od Rusije pa sve do Gvineje i Iraka. 

Uspeo je 2005. godine da postane i potpredsednik malog ukrajinskog kluba Spartaka iz Sumija. On je i igračka legenda, pošto je skupio preko 200 nastupa za Dinamo iz Kijeva, a sa reprezentacijom Sovjetskog saveza bio je vicešampion Evrope davne 1972. godine. 

Iks faktor Nekoliko fudbalera već godinama igraju za Ukrajinu, a to su igrači kojima je glavni zadatak odbrana. Ruslan Rotan je i dalje standardan u timu sa 34 godine, a veterani su i defanzivci Ševčuk i Fedecki. Njihovo iskustvo bi moglo da bude presudno, moraće starija garda da pomogne zvezdama u usponu ne bi li Ukrajinci napravili iskorak u odnosu na 2012. godinu. 

Naša prognnoza Teško da u duelima sa Poljskom i Nemačkom Ukrajinci imaju šta da traže, tako da će se boriti za prolaz dalje osvajanjem trećeg mesta. Ukoliko im to pođe za rukom u osmini finala će igrati sa nekim pobednikom grupe, tako da je upravo plasman među 16 krajnji domet ovog tima.

Severna Irska – imaju pravo da sanjaju

 

Istorija Severna Irska je jedan od debitanata na prvenstvu, a od velikih takmičenja su osamdesetih uspeli da se plasiraju na dva Svetska prvenstva. Džordž Best nije bio dovoljan Severnoj Irskoj da dođe u evropsku elitu, a u kvalifikacijama za Euro 2008. godine im nije pomoglo ni to što su imali najboljeg strelca Davida Hilija sa 13 golova. 

Ova generacija je uspela da se plasira na EP igrajući klasičan "ostrvski" fudbal, sa mnogo dugih lopti, napadačem visokim 193 centimetra i štoperima koji posle prekida daju golove. Samo učešće u Francuskoj je jedan od najvećih fudbalskih uspeha u istoriji Severne Irske. 

Zvezde Svakako najzvučnije ime tima je 31-godišnji kapiten Stiven Dejvis. Vezista Sautemptona je pokretač svih napada tima i kreator igre. Izvodi i mnoge prekide posle kojih tim redovno preti protivnicima. 

Osim njega tu je i robusni napadač Kajl Laferti. U klubovima ne uspeva da pronađe pravu formu još od 2014. godine i dana u Palermu, ali u reprezentaciji blista. Osim golova glavom uspevao je u kvalifikacijama da bude i najbrži u kontrama, te da asistira, a ubacivanje u prazan prostor mu je bila specijalnost. 

Selektor Majkl O'Nil je jedan od najmlađih selektora na ovom prvenstvu sa 46. godina. Trenerskim poslom je počeo da se bavi već u 37. godini kada je seo na klupu škotskog Brešina. Mi ga najbolje pamtimo iz dvomeča Šamroka i Partizana u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2011 godine. O'Nil je upravo posle odličnih rezultata u Šamroku te sezone seo na klupu reprezentacije. 

Kao što je već i pomenuto voli tipičan "ostrvski " fudbal, alli uz to se od njega može očekivati i autobus parkiran pred golom i igra na kontre, te puno kontakta i beskompromisni dueli. Niko ne voli da igra protiv O'Nilovih ekipa. 

Iks faktor Nisu Severni Irci u poziciji nikome da prete, niti da nekoga u grupi C napadnu, tako da će morati da povedu računa o defanzivi. Tu su igrači koji su odavno zagazili u četvrtu deceniju poput golmana Roja Kerola (38 godina), Krisa Berda (34 godine), Erona Hjuza (36 godina) i Gereta Mekolija (36 godina) koji je sa tri gola u kvalifikacijama bio drugi strelac tima. 

Iako u zrelim igračkim godinama Kreg Kečkart i Džoni Evans su dosta mlađi od pomenute četvorice i oni će se naći u zadnjoj liniji sa veteranima. Od toga koliko odbrana bude čvrsta umnogome će zavisiti rezultat 'Zeleno-belih'. 

Naša prognoza Da su imali malo više sreće sa žrebom možda bi mogli da se nadaju da uz neko iznenađenje prođu dalje, ovako će takmičenje završiti u grupi, što ne umanjuje njihov istorijski uspeh. Brzo će se vratiti kući, ali je sasvim moguće da njihov "bunker" izdrži protiv nekoga i tako napravi problem jednoj od tri ekipe iz grupe.

B92


  • 0

#9 RatzenStadt

RatzenStadt
  • Members
  • 2,316 posts

Posted 04 June 2016 - 20:48

Svabe su od osvajanja svetskog prvenstva u padu forme i vidno losije igraju. Prolaz grupe ne bi trebao da predstavlja problem, ali kako sada izgledaju, 1/4 finale ili 1/2 finale max. Da, znam, Svabo je to , ali rezultatima i igrom u poslednjih godinu-dve nikako ne ulivaju poverenje. Mislim da je doslo do zasicenja, slicno kao sa Spancima nakon osvajanja svetskog i evropskog.

 

Nego, 27 glasova za prolaz Poljske naspram samo 2 za Ukrajinu?  :krsta: Jesam ja jedini koji misli da Ukrajina ima bolji tim. Sumnjam da je neka pristrasnost zasluzna za ovakve rezultate glasanja, jer ne verujem da Poljaci imaju toliko navijaca ovde :). Kontam, poslednji put su igrali dobar fudbal u eri Gzegorza Latoa (valda se tako pise). Pristojan tim, ali nit' igre, nit' rezultata. Ne secam se kada su poslednji put odigrali nesto protiv neke jake reprezentacije van Poljske. Ukrajincima dajem vece sanse za prolaz zbog, ko sto sam napisao, kvalitetnijeg tima, a i zbog cinjenice da im gotovo ceo tim dolazi iz iste lige. 

 

Irce ne bih komentarisao, jer sam ih poslednji put gledao protiv nas kad je Bambi dao gol za pobedu...kolko li ima, 5-6 godina?


  • 0

#10 lud

lud
  • Members
  • 867 posts

Posted 05 June 2016 - 23:48

Glasao za švabe naravno i Ukrajince. Ukrajinci su uvijek bili borbeni.


  • 0

#11 Baros

Baros
  • Members
  • 10,602 posts

Posted 07 June 2016 - 22:48

Posle Rojsa prvenstvo propusta i Rudiger koji je danas na treningu pokidao ukrstene ligamente desnog kolena...
 


  • 0

#12 Pero_Cameron

Pero_Cameron
  • Members
  • 4,531 posts

Posted 10 June 2016 - 09:07

Idemo Laferti na prvo mesto strelca grupe!  ;)


  • 0

#13 Gogy

Gogy
  • Members
  • 7,469 posts

Posted 10 June 2016 - 09:30

Tri odvratne ekipe uz meine liebe Manschaft! :wub:

 

Dabogda prošla samo Nemačka.


  • 2

#14 YUNG GOD

YUNG GOD
  • Members
  • 23,654 posts

Posted 12 June 2016 - 16:56

Uh ovde i za jedni i druge navijam :\


  • 0

#15 DonJuan

DonJuan
  • Members
  • 21,299 posts

Posted 12 June 2016 - 16:59

A sada jos jedan klasik evopskih prvenstava, uz komentare zive legende RTS-a.

 

Za kratko smo saznali da je glavni grad Severne Irske Belfast i da Poljska ima 8.5 miliona stanovnika. Bez tih informacija ne bi mogli da ispartimo desavanja na terenu.


Uh ovde i za jedni i druge navijam :\

Uvek uz zemljake Dzordza Besta.


  • 0