Zaista nisam, slusao sam Radulovica na tv, preko interneta i napravio sam topic da cujem misljenja ostalih forumasa, a otprlike dobio samo od tebe ozbiljan post sve ostalo je neko ismejavanje, sprdnja... Svakako da cu postovati misljenje drugih i nisam napravio topic da uzdizem pokret vec da procitam nesto novo sto do sada nisam. Ne zanima me Pajtic, Tadic, Ceda, Dveri... vec vise informacija o Sasi, da li se on izdvaja od navedenih ili je to sve isto?
Kao sto je rekao Sredinger, pisalo se o tome mnogo na ekonomiji. Nisi citao, i to je ok, pa cu da napisem ponesto. Sumirao bih ono sto sam ja pisao i sto je 100% tacno - Radulovic je bio ministar u prethodnoj vladi, a pre toga je bio stecajni upravnik, jedan vrlo unosan posao kod nas. E sad, ljudi ne znaju da se stecajni upravnici biraju po zakonu kockom, upravo zato sto taj posao moze biti veoma unosan, a za njega se kvalifikujes tako sto odradis jedan testic koji je tezi od izbornih predmeta na pravu i ekonomiji, i to ne od svih, od svih ostalih je laksi, a pravnici koji su stvarno dobri u svom poslu mogu samo da prelistaju tu skripticu i spremni su, ne moraju ni da uce. Naravno sve ovo pod uslovom da i taj test nije cita formalnost i da se ne "zavrsava" kao sve drugo u ovoj drzavi (mada stvarno ne vidim zasto bi, jer je smehotres).
Radulovic se bavio startapovima pre svega toga, ko zna koliko ih je pokrenuo, u njegovoj biografiji se navodi onaj koji je prodao za nekoliko miliona, da je radio u Simensu (posto je veliko ime, samo to je navedeno, bez pozicije, najverovatnije kao obican inzenjer posto je zavrsio ETF u Sarajevu).
2001. se desio taj veliki uspeh, zaradio je pare i onda pokrenuo na desetine novih projekata sa tim parama i pukao sve. I onda naprasno odlucuje da se vrati u Srbiju 2005, navodno jer su deca prestala da govore srpski, pa da se podsete. To stoji u zvanicnoj biografiji na njegovom sajtu.
http://dostajebilo.r...udi/biografija/
Znaci, zato sto su deca zaboravila srpski, a ne zato sto je posle jednog velikog uspeha pukao (nista lose ne mislim pod ovim, covek je bio preduzetnik, uspeo, pao, to se desava u Americi svaki dan), on odlucuje da se vrati u Srbiju i volsebno postaje stecajni upravnik (nadam se da ne treba da ti pricam koliko je tesko uci u bilo koje drustvo ovde koje je blisko strukturama bilo koje vlasti, bilo izvrsne, bilo sudske) i sto je meni bilo vrlo interesantno, a svi podaci su javni ovde
http://alsu.gov.rs/s...ajni-upravnici/
gde mozes da vidis koliko ih ima i koliko ko ima predmeta, a niko nije postavio neka logicna pitanja. Kao sto je recimo, kako je moguce da je Sasa Radulovic, dok je bio aktivan, imao cetiri do pet puta vise stecajnih postupaka nego sto bi to bilo normalno po teoriji verovatnoce, imajuci u vidu broj aktivnih stecajnih upravnika i broj stecajnih postupaka koji se vode. Posto se stecajni upravnici odredjuju kockom, normalno bi bilo da ne postoji drasticna razlika izmedju njih 400-500 koliko ih ima u svakom trenutku.
Ali je postojala, nisam pretrazivao sve, tako da mozda postoji jos neka "anomalija", ali Sasa Radulovic je u trenutku dok je bio aktivan u nekoj grupi od 100 ljudi radio najvise stecaja i to ubedjivo, i to su bili stecaji najvecih firmi, uglavnom, vodio je i neke bezvezne gde je verovatno imao i troskove. Dok jedan advokat iz Kragujevca, kojeg poznajem, u roku od dve godine koliko je bio stecajni upravnik nije odradio nijedan jedini postupak, dok je Sasa radio na desetine.
Sad, ili je covek imao mnogo srece, ili tu nisu cista posla, a ti zakljuci sam sta je po sredi.
Na stranu taj shady deo, Sasa Radulovic sigurno najbolje od svih prepoznaje deo problema koji Srbija ima i daje konkretna resenja u cilju resavanja istih, sa kojima se ne slazem uvek, ali bar identifikuje probleme i nudi resenja za njih, sto je tehnika nepoznata u nasem pretpolitickom drustvu.
Tako da cu i pored toga sto imam razloga da verujem da se ne razlikuje mnogo od svih ovih koji su se izredjali na vlasti u poslednjih 30 godina, verovatno glasati za njega jer nemam za koga drugog, ako uopste budem i izlazio na izbore.