prosle nedelje sam imala prvi razgovor sa recruiterom, kao I par "in-network" razgovora od kojih ocekujem bar jedan dalji razgovor sledece nedelje... kanimo se vec par godina ali bice da je konacno doslo vreme za promene. ne znam sta da ocekujem - zadnji put sam posao trazila 2005, u drugoj drzavi I sasvim drugoj poziciji, I nimalo pametno u medjuvremenu postala "too comfortable", tako da sad ucim sve sto se novo u procesu trazenja posla u medjuvremenu pojavilo, a toga nije malo. network mi je s obzirom na kratak staz na ovom kontinentu relativno mali, to je definitivno mana - ne samo u smislu nalazenja konkretne pozicije vec I manjka insajderskih informacija za bilo sta sto se mozda pojavi.
veoma mi je privlacna flexibilnost a jos vise da zaista imam neko slobodno vreme, ali ne znam hoce li to biti u kartama.
trenutnom situacijom sam u organizacionom smislu u principu zadovoljna - radim puno I ako treba dostupna sam 24/7, ali imam flexibilnost kad dolazim/odlazim/izlazim/vracam se... "normalnim" danima na posao stizem izmedju 9-9:30h (zivim 15 min od posla), kuci odlazim najcesce izmedju 5 I 6 (desi se nekada kasnije, ali I ranije), ako treba nesto da obavim desi se da dodjem I u 14h, ili da izadjem oko podne I vise se ne vratim... opet ima dana kad pocnem u 8 I ostanem do iza vecere (srecom nisu cesti). kad dodjem kuci napravim pauzu dok je dete budno, obicno sam back online nakon sto on ode na spavanje, ponekad samo za par mailova, a ponekad imam posao I za celo vece.
godisnji je 21 dan, po ugovoru imam pravo da 30 dana godisnje radim iz Evrope, firma kupuje 2 karte (tad nas je bilo dvoje, nisam pregovarala za vise
), moja obaveza je da dok sam u Evropi ako firmi zatreba obavim neku posetu. godisnji ili ne-godisnji mail svakodnevno proveravam I sve ono sto niko drugi ne moze da obavi zavrsavam, bila na odmoru ili ne.
u sustini ovakvu organizaciju dozivljavam kao fer - s jedne strane uvek sam dostupna, s druge strane ne moram fizicki stalno da budem u ofisu. neretko prirodam koji dan I na sluzbena putovanja (bez kojih bih u phoenixu verovatno odavno skrenula). ranije sam umela I da ostanem kod kuce kad radim nesto gde je potrebno bas da se skoncentrisem I efikasnija sam tako nego da mi neko svaki cas ulazi u ofis, ali to je bilo sa prethodnim managementom, sa sadasnjim bas ne pokusavam.
ako sam bolesna sasvim je ok da se javim da tog dana radim od kuce.
na poslu snova na gore opisano bih vratila tu mogucnost koju sam ranije imala da mogu slobodno da ostanem kod kuce kad procenim da bi mi to odgovaralo (svojevremeno sam 3 godine radila home-based posao, I za ovu firmu na pocetku takodje radila od kuce - izuzetno sam efikasna u takvoj situaciji, doduse jasno mi je da na trenutnoj poziciji ne mogu stalno da budem kod kuce, moram da budem I u ofisu, ali mogla bih ponekad). bilo bi lepo I kad bi bar poneki dan mogla da budem detached, kao sto se I sad povremeno desi - npr kad je thanksgiving ili bozic, to su dani kad je uvek opustenije.
dakle kod mene nova avantura na pomolu, I pomesana osecanja
brod je zaista fascinantan, I citav post je onako "aspiring" 
mi smo svojevremeno imali zelju da bukiramo putovanje na cargo brodu - otkrili smo da postoji ta mogucnost I da dosta cargo prevoznika hoce da primi po nekoliko putnika/u par kabina, citali interesantne price o takvim putovanjima... nadam se da ce I to jednom doci na red.
Edited by kiti, 28 January 2016 - 23:11.