Jump to content


Photo
- - - - -

Teroristicki napadi u svetu i rat protiv terorizma


 • Please log in to reply
2924 replies to this topic

#2911 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,285 posts

Posted 28 July 2018 - 08:13

...

 

:twak:

 

 

Opet piskaras svasta.

 

Hajde, kao prvo, da konstatujemo da je terorizam sVrBske politicke zgadije tokom ratova u BiH, samo jedan od vidova terorizma, uporediv sa terorizmom islamske politicke zgadije u siriji.

 

Sta se tu relativizuje?

Postoji samo stalni pokusaj smrdske da relativizuje - falsifikovanjem cinjenica i brojki, da izigrava nekakvu hebenu zrtvu? Pa, oni mogu biti samo zrtve svog naZijonskog ludila koje su pokusali da uspostave terorom i besprimernim zlocinima.

 

Samo se seti 'sVrBovskih mitinga istine', kad se razularena rulja valjala diljem EX_Yu, pokusavajuci da donese neku svoju 'istinu', a uz to da nametne svoje iscaseno vidjenje pa i domogne se vlasti, uz naknadno uspostavljanje nekog svog sVrBovskog poretka.

 

Zar to ne vidimo sa islamskim teroristima / 'izbeglicama', njihovom 'istinom', borbom za neki hebeni kalifat koji ce svima nametnuti serijat? I masovne zlocine i kriminal?

 

Ne znam kako to ocigledan teror u vise slucaja nema veze jadan sa drugim, nije po istoj iscasenoj ideoloskoj matrici, i mora se 'minuciozno' posmatrati pod mikroskopom, sve sa pincetom, kako bi to hteli razni lazni borci za sVrBsku coz'.

:frust:

 

Nije spinovanje ukazivanje na neoborive cinjenice da je genocidna smrdska posegnula za terorom i unistenjem 'inih' ne bi li ostvarila svoju naZiJonsko-shovensku patologiju. Znamo kako je to proslo.

 

A svakog onog ko iz bilo kog ragloga relativizuje genocid, naZijonsko-shovensko sVrBsko mahnitanje, onu gomilu logora i nesumnjive zrtve po BiH, treba pod hitno odstraniti sa 4uma. 

 

No, vidis li, njima se naperilo da naprdjuju samo o islamskim teroristima, toliki su oni nadnaravni borci za 'demokratiju i suzivot'.

Mogao bih navesti gomilu takvih koji su jednostavno ubise da opovrgnu neoborivo, pa i osnivali neke NVO za 'istinu o Srebrenici'. Jedan cak i u olandiji. 

 

To 'borci' - my ass!

Samo politicki sljam i talog, ljudska vukojebinska i opancarska bagra!

:wicked:

 

Ajde za kraj.

Ne postoji nijedna cinjenica koju bi politicki smrdovi uz genocidne sumske mogli izneti, a da im se odmah ne predoci gomila cinjenica, velika kao brdo - o njihovom bescascu.

Btw, jer neko od MZ zvanicnika posecuje te njihove lazne pomene zrtvama, tj. vojnicka groblja? A sta mislis - zasto?

Pa to bi bilo kao da neko udruzenje 'bivsih' pozove sve na neki pomen na 'groblje vojnika 'SS', ili u ... Blajburg iii na neko pustinjsko groblje 'islamskih mucenika'.

:yucky:

Ja cim negde vidim r.smrdska, bilo sta u vezi sa tom pomijarom - odmah se pali signal: genocid!

Tu svaka prica / diskusija prestaje.

 

A tema islamskog terorizma je ipak za likove koji znaju malo vise, umeju da razmisljaju i ne podlezu uobicajenim politickim stereotipima.

 

 

PS.

Ima li uopste razlike izmedju upada u Bataclan i streljanja nesretnika, i upada u voz u Strpcima, izvodjenja nesretnika, mucenja i streljanja?

 

'Spinovanje'?

:ajme:

 

...

 

Ja se aplolutno slazem za sve opisano u vezi R. Srpske,  od A do SH, ali to nema puno veze sa dobrovoljcima za Siriju, koji se tamo pridruzuju teroristickim organizacijama. 


 • 0

#2912 Ecuador

Ecuador
 • Banned
 • 30 posts

Posted 28 July 2018 - 08:27

...

 

 

 

 

;)

 

...

Pa dobro,osuđujem zločine pripadnika srpske strane jer su se  ti zločini  odistinski i dogodili dok su zločini ostalih strana izmišljeni od strane srpske strane  za šta je najbolji dokaz to što čestita  međunarodna zajedncia  ne šalje svoje izaslanike na komemoracije i dr.. koje povodom tih navodnih   zločina ostalih strana ,organizuje srpska strana,

A sad bi bio  red da prozborimo i koju o terorizmu ...


 • 0

#2913 Hamilton

Hamilton
 • Members
 • 6,874 posts

Posted 28 July 2018 - 08:41

Da li je srpska vojska pocinila genocid u Srebrenici?

Da ili ne?
 • 0

#2914 Ecuador

Ecuador
 • Banned
 • 30 posts

Posted 28 July 2018 - 08:44

Da li je srpska vojska pocinila genocid u Srebrenici?

Da ili ne?

Neki pripadnci VRS su osuđeni za  krivično djelo genocida ne samo u Srebrenici nego i  u Žepi,Ja sam legalista, za mene su pravnosnažne sudske presude svetinja.


 • 0

#2915 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 28 July 2018 - 09:01

... 

 

... ali to nema puno veze sa dobrovoljcima za Siriju, koji se tamo pridruzuju teroristickim organizacijama ... 

 

 

Zaista?

 

A kakve veze ima ona ruska 'dobrovoljacka' kozacka zgadija na 'vojnim grobljima' u smrdskoj?

Kojoj 'teroristickoj organizaciji' su se oni pridruzili i zasta izginuli?

Ko ih je finansirao i ciljno dovodio u smrdsku?

:wicked:

 

>> ... Tokom rata u BiH pod okriljem Vojske RS ratovalo je 614 dobrovoljaca iz Rusije, Bugarske, Grčke i Rumunije. Od tog broja poginulo je 40 stranih državljana. ... <<

 

Ja sam na zidu zel.stanice u Bgd. u dva maha video uputstva na ruskom - kome da se obrate i kako da stignu do smrdske, a drugi put - kako da stignu do 'Bubanj potoka' (ne na 'auto-pijacu', vec u 'centar za obuku').

 

Ima i medju 'islamskim dobrovoljcima' likova iz belog sveta, od toga nisu nista manji teroristi. 

Zato sam i rekao - sto islamske bradonie, sto cetnicke bradonje - isti teroristicki sljam, pa je isticanje jednih, a implicitna snishodljivost prema drugima (i oni su borci na neku njihovu hebenu 'slobodu' :ajme:) - samo beskrajno ponavljanje izandjalih floskula.

 

Ja kad vidim kakvi sve vojno-politicki halucinatori u sVrBiji piskaraju o opasnosti 'islamskog terorizma', gurajuci velikodrzavnu naZiJonsko-shovensku pricu - pa to su primeri klinickog idiJotizma.

 

 

Btw, ovo nije tema o 'islamskom terorizmu', o siriji, nije ni trema o BiH, taman posla o 'borbi za smrdsku istinu'.

Ovo je terma o teroristickim napadima.

 

No, kako to obicno biva, najveci lopov ce vikati 'drzte lopova' i onda sledi poznata smrdsko-sVrBska palamudjevina o 'opasnosti islamskog terorizma' sto se kod nakaznih 'naZiJonskih radenika' pretvorilo u omiljenu temu za zabasurivanje sopstvene velikodrzavne agende.

 

...


 • 1

#2916 Ecuador

Ecuador
 • Banned
 • 30 posts

Posted 28 July 2018 - 09:32

Hronologija najgorih  terorističkih napada  u BiH 

Stravično ubistvo koje se protekle noći desilo u Rajlovcu, a čiju pozadinu čine vjersko-ideološke pobude, nažalost nije prvo, a strahuje se ni posljednje takvo krvoproliće u Bosni i Hercegovini.

 

- Prvi poslijeratni napad koji je tokom istrage povezan sa radikalnim islamistima dogodio se u Banovićima krajem 1995. godine, kada je nestao službenik UNPROFOR-a William Jefferson. Istražitelji su njegovo tijelo otkrili nakon serije razgovora službenika Federalnog istražnog biroa sa Ali Hamadom u zeničkom zatvoru.

 - Drugi i jedan od najtežih napada u postratnoj BiH dogodio se sredinom septembra 1997. godine u Mostaru, aktivirana auto- bomba, 29 osoba teže ili lakše povrijeđeno, među kojima i trojica policajaca.

Napad u Mostaru bio je prvi terorističkiakt u BiH.

Istraga je utvrdila da su ovaj jezivi napad izveli Ali Hamad, Ahmed Zuhair, Saleh Nedal i Vlado Popovski, a dvojica napadača imala su direktne veze sa Al Kaidom. Ahmed Zuhair je kasnije uhapšen u Јemenu i prebačen u američku bazu Gvantanamo na Kubi.

Istraga doduše nikada nije do kraja rasvijetlila ovaj slučaj pa se do danas sa sigurnošću ne zna da li je napad u Mostaru bio isključivo vjerski motivisan ili je, kako se nagađalo, predstavljao osvetu jednog od članova grupe za zlostavljanja koja je, navodno, pretrpio u logoru HVO-a.

 - Stravičan pokolj dogodio se u selu Kostajnici kod Konjica, 2002. godine, kada je Muamer Topalović na Badnje veče upao u kuću porodice Anđelić i ubio oca, majku i kćerku, a sina teško ranio. Topalović je tokom sudskog procesa priznao da je ubistva počinio iz vjerskog fanatizma, za šta je osuđen na 35 godina zatvora.

 - Godine 2007. ostao je zabilježen slučaj Mirsada Bektaševića zvanog Maksimus, koji je sa još tri osobe osuđen zbog planiranja bombaškog napada na neidentifikovanu metu u Evropi. Policija je u njegovom stanu u Sarajevu pronašla eksploziv, pištolj, municiju i DVD s uputstvom kako napraviti bombu. Tada se pretpostavljalo da je meta napada trebalo da bude Američka ambasada u Sarajevu.

- Godinu dana kasnije, krajem 2008., dogodilo se novo krvoproliće, kada je aktivirana eksplozivna naprava postavljena u poslovno-prodajnom centru FIS u Vitezu. Ubijena jedna osoba, povrijeđeno šest, od kojih jedna teže.

Iste godine u martu, u Sarajevu i Bugojnu uhapšena je grupa Rijada Rustempašića, kojoj se sudi za pripremanje terorističkih napada na objekte Vlade RS, Katoličke crkve, jedinica EUFOR-a i Oružanih snaga BiH koje su upućene u Irak.

- Jedan od najgorih terorističkih napada u BiH dogodio se u junu 2010. godine, u Bugojnu, kada je grupa radikalnih islamista digla u zrak policijsku stanicu. Eksplozivna naprava postavljena na zid Policijske uprave u Bugojnu. Poginuo policajac

Tarik Ljubuškić, dok je šest osoba povrijeđeno.

Akteri ovog napada su uhapšeni i osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne, a glavnim organizatorom se smatra Haris Čaušević zvani Oks. 

- Sarajevo je u oktobru 2011. godine potresao teroristički akt koji je izveo Mevlid Јašarević pucanjem na Ambasadu SAD, prilikom čega je ranio jednog policajca. Agonija ispred američke ambasade trajala je oko pola sata, a napadač je savladan brzom akcijom specijalaca kada je pogođen u nogu.

Jašarević je bio pripadnik vehabijskog pokreta, a istraga je potvrdila da je više puta boravio u poznatom vehabijskom uporištu u Gornjoj Maoči kod Brčkog.

Jašarević je osuđen na 15 godina zatvora.

- U aprilu ove godine Nerdin Ibrić upao je u policijsku stanicu u Zvorniku i ubio pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Đurića, te ranio njegove kolege Željka Gajića i Steva Milovanovića.

Napadač je ubijen u razmjeni vatre, a napad je okarakterisan kao 'pucanj u RS' i teroristički akt, iako su u javnost izašle i informacije da su oca Nerdina Ibrića početkom rata u BiH ubili upravo pripadnici zvorničke policije i drugih paravojnih jedinica iz Srbije, te da je ovo bio čin osvete.

Istraga je takođe pokazala i da se Ibrić posljednih mejseci prije napada družio sa pripadnicima vehabijskog pokreta.

- Najnoviji u nizu terorističkih napada dogodio se sinoć u Rajlovcu, kada je Enes Omeragić, opet blizak vehabijskom pokretu,ubio pripadnke Oružanih snaga BiH Armina Salkića i Nedeljka Radića, čime je još jednom potvrđeno da je radikalni islam postao opasan problem za Bosnu i Hercegovinu i da država mora naći načina da zaustavi dalje širenje nasilnog ekstremizma.


 • 0

#2917 Ecuador

Ecuador
 • Banned
 • 30 posts

Posted 28 July 2018 - 09:45

https://www.atvbl.co...a-ruta-4-6-2018


 • 0

#2918 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 28 July 2018 - 10:04

...

 

 

 

Gde si samo nasao ovog placenog debila!?

:ajme:

 

 

PS.

Jos je samo falio 'strucnjak-islamolog' Darko Tanaskovic.

:twak:  

 

...


Edited by Kinik, 28 July 2018 - 10:16.

 • 0

#2919 darth bane

darth bane
 • Members
 • 7,285 posts

Posted 29 July 2018 - 02:08

... 

 

 

 

Zaista?

 

A kakve veze ima ona ruska 'dobrovoljacka' kozacka zgadija na 'vojnim grobljima' u smrdskoj?

Kojoj 'teroristickoj organizaciji' su se oni pridruzili i zasta izginuli?

Ko ih je finansirao i ciljno dovodio u smrdsku?

:wicked:

 

>> ... Tokom rata u BiH pod okriljem Vojske RS ratovalo je 614 dobrovoljaca iz Rusije, Bugarske, Grčke i Rumunije. Od tog broja poginulo je 40 stranih državljana. ... <<

 

Ja sam na zidu zel.stanice u Bgd. u dva maha video uputstva na ruskom - kome da se obrate i kako da stignu do smrdske, a drugi put - kako da stignu do 'Bubanj potoka' (ne na 'auto-pijacu', vec u 'centar za obuku').

 

Ima i medju 'islamskim dobrovoljcima' likova iz belog sveta, od toga nisu nista manji teroristi. 

Zato sam i rekao - sto islamske bradonie, sto cetnicke bradonje - isti teroristicki sljam, pa je isticanje jednih, a implicitna snishodljivost prema drugima (i oni su borci na neku njihovu hebenu 'slobodu' :ajme:) - samo beskrajno ponavljanje izandjalih floskula.

 

Ja kad vidim kakvi sve vojno-politicki halucinatori u sVrBiji piskaraju o opasnosti 'islamskog terorizma', gurajuci velikodrzavnu naZiJonsko-shovensku pricu - pa to su primeri klinickog idiJotizma.

 

 

Btw, ovo nije tema o 'islamskom terorizmu', o siriji, nije ni trema o BiH, taman posla o 'borbi za smrdsku istinu'.

Ovo je terma o teroristickim napadima.

 

No, kako to obicno biva, najveci lopov ce vikati 'drzte lopova' i onda sledi poznata smrdsko-sVrBska palamudjevina o 'opasnosti islamskog terorizma' sto se kod nakaznih 'naZiJonskih radenika' pretvorilo u omiljenu temu za zabasurivanje sopstvene velikodrzavne agende.

 

...

 

Ali, znaci da nema demantija informacija o regrutovanju ljudi sa prostora BiH i jos nekih sredina , sa balkanskih prostora, za potrebe teroristickih organizacija u Siriji i na Bliskom Istoku?


 • 0

#2920 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 29 July 2018 - 09:31

...

 

Nema demantija ni o regrutovanju nakaza iz sveta - EU, UK, USofA, Can, AU, NZ, rusije, chechenije i ostalih sr.azijskih vukojebina - pa nema potrebe da se ovde upire prst samo na BiH / Kosovo.

 

To se radi oz ociglednih politikantskih razloga a citiraju raznorazni lokalni idiJoti.

 

...


 • 0

#2921 Ecuador

Ecuador
 • Banned
 • 30 posts

Posted 29 July 2018 - 10:18

...

 

Ratne zloćine u nesrečnom  sukobu zapadnobalkanaca tokom devedesetih, godina prošlog vijeka,činile su sve ratujuće strane.Nema potrebe da se  prst upire samo u Republiku Srpsku.

To se radi oz ociglednih politikantskih razloga a citiraju raznorazni lokalni idiJoti


Edited by Ecuador, 29 July 2018 - 10:19.

 • 0

#2922 akiro

akiro
 • Members
 • 1,099 posts

Posted 29 July 2018 - 10:34

Dosadno je vec kako se svako malo povampiri neki šumarski Hijavata što preskače ogradu i slični i jovo nanovo dolazi ovamo da gnjavi ljude sa manje ili više prikrivenim relativizacijama. Alo bre rođaci, dojadili ste i bogu i ljudima sa vašim "istinama". Okrećite tamo svoje volove na ražnju u vašoj genocidnoj, ljuštite lošu brlju, gledajte u alkoholnim isparenjima vizije vaših "istina" i ostavite pristojan svet na miru.


 • 4

#2923 Kinik

Kinik
 • Members
 • 41,330 posts

Posted 29 July 2018 - 10:42

...

 

 

...

 

Ratne zloćine u nesrečnom  sukobu zapadnobalkanaca tokom devedesetih, godina prošlog vijeka,činile su sve ratujuće strane.Nema potrebe da se  prst upire samo u Republiku Srpsku.

To se radi oz ociglednih politikantskih razloga a citiraju raznorazni lokalni idiJoti

 

 

 

Nikakvo falsifikovanje Kinikovih reci i nesuvislo podmetanje nece promeniti istorijsku cinjenicu da je smrdska samo jedna genocidna pomijara kojoj je presudjeno.

 

Takva ce ostati za veki vekova.

 

A oko onoga - 'cinile su sve ratujuce strane' - to samo mozes da gajis vlazne snove.

 

Interesantno je koliko se zlocinci trude da relativizuju stvari i svedu ih na nivo svog naZiJonskog zlocinackog uma.

 

Attached File  svako je ucestvovao.jpg   40.33KB   1 downloads

 

...


 • 1

#2924 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
 • Members
 • 12,662 posts

Posted 29 July 2018 - 10:44

Ratne zloćine u nesrečnom  sukobu zapadnobalkanaca tokom devedesetih, godina prošlog vijeka,činile su sve ratujuće strane.Nema potrebe da se  prst upire samo u Republiku Srpsku.
 


Zbogom.


 • 5

#2925 Hamilton

Hamilton
 • Members
 • 6,874 posts

Posted 29 July 2018 - 20:29

Kao sto rekoh - rok trajanja istekao.
 • 0