U sustini, sve se svodi na to da imas ideju o necem novom, sto je danas prilicno tesko, i o nacinu kako ces to ostvariti:
- Da li ti je za razvoj potreban stalni tim saradnika ili mozes da ideju razbijes na manje module koje bi radili povremeni saradnici.
- Kako ces plasirati to svoje delo, tj. koja je tvoja ciljna grupa
- Kako planiras da odrzavas to svoje delo, sto je cesto mnogo veci posao od pocetnog.
- Koliko ce ti se sav taj trud isplatiti.
Sve su to pitanja koja moras sagledati, pre nego sto se upustis u to.
Sve ovo i jos mnogo toga. 
Ima tu posla i milion faktora koji uticu na ishod, ali moj cilj kad sam otvarao temu je bio da vidim da li ovde ima ljudi koje to interesuje, da napravimo neki community. Nedavno sam radio istrazivanje za ovo cime se ja trenutno bavim, i zapanjio sam se koliko ljudi nije uopste culo za rec startup.
Par stvari u vezi startupa:
1. Odaberi ljude/suradnike koji su 100000% poverljivi.
2. Ako imaš neke ideje, nemoj da je pričaš okolo. To posebno važi kad budeš obilazijo start up mitinge koji se organizuju... tako zvani seedcamps...to je jedna največih organiziranih pljačka ideja. Tamo idi samo da skupljaš informacije kako šta napraviti. Ali nikome ni riječ o tome šta radiš. Bilo bi poželjeno, da sve pišeš u neku svesku i da je ta sveska pod ključem.
3. Strpljenje.
4. Pare, pare, pare, ...
5. Dobri pravniki (zaštita patenata, ugovori sa suradnicima,...).
U vezi broj2. U Sloveniji mi je jedan lik pričo šta se je desilo...na jednom fakultetu su imali ko neki seminar...neku ideju nek svak sudent predstavi...ko nekakav startup...i na kraju je profesor ukro tu ideju studentu.i služi pare. Student ne može ništa.
Svaki kompjuter/tablica/telefon priklopljen na internet je na udaru krađe informacija.
Možda preterujem... ali eto...bolje biti obziran.
Preterujes. Mislis da je Zuckeberg prvi napravio socijalnu mrezu? Da je Jobs napravio prvi touchscreen? Da je Gmail prvi napravio web email klijenta? Nije. Kao sto rekoh gore, mnogo stvari utice na konacan ishod, a ideja je samo jedna od njih.
@mfmilan
Je l si radio nesto za PC ili za neke druge uredjaje?
Ovo cime se trenutno bavim cilja mobilne uredjaje. Sto pitas?