Jump to content


Photo
- - - - -

Arganovo ulje


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 N_J

N_J
  • Members
  • 52 posts

Posted 04 November 2015 - 18:24

Nemam iskustva sa otvarenjem teme ali cu pokusati. Naime, razlog je ovo ulje za koje sam cuo od nekoliko dermatologa i ljudi koji su dobro upuceni u materiju. Na internetu kruze price kako je ovo kao neka vrsta tecnog zlata, kako je dobro za kozne bolesti, psorijazu, bore, kosu, nokte, zanoktice i jos mnogo stvari. Da li neko ima iskustva sa arganovim uljem i kakvi su mu utisci? Inace citam da se ulje proizvodi samo u Maroku, da ga uopste nije lako nabaviti i da mu cena nije ni malo naivna.


Edited by N_J, 04 November 2015 - 18:25.


#2 Nimrod

Nimrod
  • Members
  • 2,514 posts

Posted 04 November 2015 - 20:39

Ok.....arganovo ulje su poceli da trpaju u kozmetiku, sampone itd pre nekih 5-6 godina, prvo luksuznu, a sada i masovnu. Arganovo ulje, kao ulje, mozda i ima neke pozitivne efekte, ali naravno posto ga u proizvodima sire potrosnje ima 1% ili manje (tj. toliko da se moze staviti na nalepnicu, a da ne dize trosak proizvoda) naravno da ne radi nista. Ne znam za Srbiju, ali ga, cistog, kao ulje mozes naci u svakoj malo boljoj prodavnici zdrave hrane, u svakom WholeFoodsu u americi, ili naruciti preko amazona - evo samo povrsna pretraga nadje 4 unce (oko 100 grama) za nekih $20.

Naravno ulje je pomocno lekovito sredstvo - nece izleciti koznu bolest, ali da li ce pomoci recimo na odrzava kozu vlaznom, zategnutom, dodati koji vitamin ili esencijalnu masnu kiselinu koja kozi nedostaje - moze...ali nista od toga nije "lekovito" - psorijaza je autoimuna bolest - to sto ce se koza manje susiti moze da ublazi simptome ali naravno ne resava osnovni problem. #3 N_J

N_J
  • Members
  • 52 posts

Posted 06 November 2015 - 18:35

Od trenutka kada sam cuo za njega poceo sam intenzivno da se raspitujem i danas sam dosao do 100% cistog ulja donesenog iz Maroka. Cena mu nije mala, ali probacu neko vreme da ga koristim, da vidim da li ima efekata ili je to samo prica.