Jump to content


Photo
- - - - -

Izivljavanje profesora


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
61 replies to this topic

#61 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 November 2015 - 01:49

...

 

Pobrkao si tzv. 'domace vaspitanje' i 'obrazovni proces'.

 

A za ovo sto neki 'profesori' pruzaju - nisu zasluzili ni te drzavne pare.

:-1:

 

...#62 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 November 2015 - 08:55

...

 

... 

 

 
Ti si se opsesivno (porodicno?) vezao za tzv. 'disciplinu' i iscasenu korporativnu istinu i ne vidis dalje od toga.
Ni ne cudi me tolika kolicina frustracije - eto ne ide to, niti ce moci.
;)
To sto sam ja, mozda, 'propali student', nimalo ne opravdava tzv. 'prosvetare' za njihovu aktuelnu propalost, ni to sto su, mozda, bili 'uspesni studenti'. Kako to?
B-)
No, ti hoces da vodis raspravu sa donosiocem 'losih vesti' a ne sa sustinom.
 
Citam ovo tvoje pisanije i smejuljim se - pa to je po onoj narodnoj - 'krivom q. i dlake smetaju'!
Svi su drugi krivi - djaci, roditelji, ministri, 'debilna & neobrazovana masa', 'debilni mediji', 'zaglupljenia deca & odrasli'!
Jedino su nevinasca 'profesori koji se drze propisanog programa'.
 
Idi!
 
Ajde obrni stvari - najvise su krivi upravo ti tzv. 'profesori'. 
Ako ne znaju sta je prosveta - pa sta ce u njoj? Nije to prodavanje m. za b. niti neko 'manadzerisanje', gde se za uvaljivanje malog dobije mnogo. 
Ili si posvecen - ili nisi! Ako nisi - begaj na pijacu ili u neku ustanovu 'zatvorenog tipa' gde se disciplina uteruje 'vaspitnom palicom'.
:P
Ako insistiras na obavezama djaka, prvi kreni od obaveza tzv. 'profesora'. Samo nemoj misliti da se to zavrsava na formalnom - drzanju casa na 'propisanom programu'.
Kako bi to bilo jednostavno! Dodjes, nesto istrtljas cinovncki / birokratski, sve lepo zavedes u dnevnik, normalno 'disZiplin & strogoca' na zavidnom nivou - svi puni postovanja prema nastavi - i djaci & roditelji, i kolege, i direktor i ministarstvo. Pa onda lepo legne platica, pa nagradica, pa onda neka ekskurzijica za djacke pare - bog da ti vidi ledja!
 
No, eto, ne da im se, sve zbog djackih prokletinja koje pubertetski / tvrdoglavo isteruju svoje i 'ruse obrazovno_pedagoski sistem'!
Mnogo smesno.
:lol:
 
PS.
Ja sam bio veoma aktivan roditelj dok je moje dete islo u skole. I mogu ti reci da je bilo svakojakih 'profesora'. 
Medjutim, deca su volela i postovala samo prave, nema veze sto su bili strogi. Zamisli kad im je omiljeni nastavnik u srednjoj bio neki matori 'fizicar'. A neke druge budale su prezirali. Posebno su imali dar / talenat da namirisu 'sadiste' koji bi uterivali disciplinu. Kako su ti lose prolazili - ne mogu ti opisati.
 
Ja kad vidim one likove / likinje iz tzv. 'sindikata' - pa te budalcine su za Palmoticevu. Digli su ruku pre svega od sebe i svog zvanja i sada samo zapevaju o parama.
Opet da ponovim, nista nisu u stanju da pruze za te pare - znaci samo ih zalud trose.
To sve treba na berzu rada.
 
Necu ni da kacim clanak iz stampe sa primerom kako je jedna profesorka muzike umela da animira djake i za svoje casove i za neki nastup u jednoj manjoj dvorani u Bgd.
Ali to je kad si posvecena / posvecen.
 
Najgori su oni koji hoce da se ide precicom - svi se kao pravimo da je sve OK, da smo u 'procesu' - ja kao predajem, vi kao ucite, mi kao odrzavamo disciplinu, svi kao zadovoljni ... i platica tece.
 
Aha, pazi da nece.
:wicked:
 
...