Jump to content


Photo
- - - - -

Da li je ovo uopste fimoza?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 nislijaiznisa

nislijaiznisa
  • Members
  • 1 posts

Posted 13 August 2015 - 19:31

Pozdrav, imam 18 godina i registrovao sam se na forum jer ne znam koje je ovo stanje koje ja imam niti kako da ga resim. Kozicu mogu da prevucem ispod i preko glavica dok je penis opusten, ali kada je u erekciji ne mogu da je vratim nazad. Uspem uz napor da je prevucem dole i onda kao da je previse uska da bi ponovo presla preko njega na gore. Citao sam nesto po netu i kap da se vidi neki prsten koji nije dovoljno sirok. Do pre mesec-dva nisam mogao u erekciji ni da zavrnem kozicu ali posle svakodnevnog rastezanja to sam na kraku uspeo. Da li da nastavim sa rastezanjem ili nesto drugo? Skoro sam imao prve seksualne odnose, ne mogu da kazem da su bili bolni ali nije bilo uzivanja, mislim da je to zato sto kozica ne moze da predje gore ponovo, odnosno tokom celog odnosa ona se gotovo ne pomera. Nadam se da sam bio dovoljno jasan, ako nesto nije jasno tu sam, mogu da proverim sve itd. Hvala unapred.
I da, na ovo pitanje mi je potreban odgovor, da li kozica treba tokom seksa da ide ispod i iznad onog pocetka glavica koji je najsiri ili ne treba?

#2 calisthenics routine

calisthenics routine
  • Members
  • 8,407 posts

Posted 13 August 2015 - 20:34

Niko nece coveku da odgovori :D Da, to jesu simptomi Fimoze. Odes kod doktora opste prakse i uzmes uput za Urologa. On (Urolog) ce ti najbolje objasniti koliko je ozbiljno i da li ti je potreban hirurski zahvat ... Inace, ti operativni zahvati su rutina i nemas potrebe da se frkas, a dugorocno ce ti znaciti :)

#3 nikola_91

nikola_91
  • Banned
  • 21 posts

Posted 14 August 2015 - 09:23

da li kozica treba tokom seksa da ide ispod i iznad onog pocetka glavica koji je najsiri ili ne treba? 

 

Budući da nisi obrezan, onda u oba smera.

 

Preko neta je dosta teško zaključiti da li je fimoza u pitanju, potreban je pregled urologa.#4 mmajst0r

mmajst0r
  • Banned
  • 785 posts

Posted 18 August 2015 - 12:08

Uspem uz napor da je prevucem dole i onda kao da je previse uska da bi ponovo presla preko njega na gore. 
I da, na ovo pitanje mi je potreban odgovor, da li kozica treba tokom seksa da ide ispod i iznad onog pocetka glavica koji je najsiri ili ne treba?

 

Jedino ovo sto si napisao "uz napor" je problematicno i zbog toga trebas posetiti urologa da proceni dal je potrebno malko da te secne (ne obreze), ili da sam rastegnes kroz vreme. 

I nema sta ona da se vraca nazad, nemoj razmisljati o tome, nadje ona svoje pravo mesto kad se nadje na pravom mestu :)#5 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 18 August 2015 - 19:15

Opisano jeste fimoza.

Potreban je pregled urologa, najverovatnije da nije potrebno obrezivanje (cirkumcizija) vec bi bila dovoljna samo dorzalna incizija, sto je, prakticno, ambulantni zahvat, a efikasno resava problem.

U protivnom preti opasnost parafimoze, sto moze da bude dosta neprijatno stanje, koje iziskuje hitan hirurski tretman po nekad.