Jump to content


Photo
- - - - -

Oluja


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
509 replies to this topic

#16 tragac71

tragac71
  • Members
  • 284 posts

Posted 08 August 2015 - 19:53

 

 

Hrvatska po mom misljenju na teritoriju RH nije provodila sistematski zlocin protiv Srba, jer toga organizirano i sistematski nije ni bilo od Zagreba do Osijeka, niti od Pule do Dubrovnika, niko te Srbe nije isao od kuce do kuce, od stana do stana, i trpao u logore organizirano, kako su to radili pomahnitali Srbi na svojim para-teritorijama. Pojedinacnih zlocina jeste bilo. U Oluji, ne vidim kako je to Hrvatska vojska mogla sprijeciti evakuaciju srpskog civilnog stanovnistva, pri izvodjenju tako opseznih djejstava, na tolikom prostoru, i za tako kratko vrijeme?

 

Stavise, mislim da se posljednjih 20 godina, a pogotovu nakon 2000. godine Hrvatska u ogromnoj mjeri procistila od eventualnih nacionalistickih repova iz perioda rata, jer vecinu zlocina iz svojih redova je samoinicijativno procesuirala, a i krupni generali su procesuirani, te je samoinicijativno i radila na obnovi popaljenih srpskih kuca i sl., nakon Oluje. Uspjeli su se zaista jako izdici iznad 90-tih, a i samo clanstvo u EU i NATO je najbolji pokazatelj njihovog uspjeha.

 

 

Cestitam na realnom prikazu stanja u Hrvatskoj. Videli smo na koncertu u Kninu gde je bila prisutna politicka elita RH kakve su te nove vrednosti drzave o kojoj pises i kako su se uspesno oslobodili nacionalistickih repova iz svoje bogate proslosti. Novi pozdravi koji su poslati sa tog koncerta vise nego jasno salju pozitivne poruke, pune ljubavi , prema srpskom narodu. Prosto sam odusevljen i ne mogu sakriti radost jer dolazi vreme blagostanja, razumevanja i lepse zajednicke buducnosti na balkanskom poluostrvu.



#17 vilhelmina

vilhelmina
  • Members
  • 11,937 posts

Posted 08 August 2015 - 19:53


Cestitam Republici Hrvatskoj i njenom narodu uspostavljanje suverenosti i slobode na celoj svojoj teritoriji.

 

Malo me zbunilo ovo sto jedan gradjanski orijentisani forumas cestita narodu, pa u dokolici ove subotnje veceri, resim da pogledam sta o tome kaze hrvatski ustav. Malo je reci da sam se iznenadila. Dakle, preambula:

 

 

 

Odbor za Ustav, Poslovnik i politicki sustav Hrvatskoga sabora na temelju svoje nadležnosti iz clanka 57. Poslovnika Hrvatskoga sabora, na sjednici 6.
srpnja 2010. godine utvrdio je procišceni tekst Ustava Republike Hrvatske.
Procišceni tekst Ustava Republike Hrvatske obuhvaca Ustav Republike Hrvatske (»Narodne novine« br. 56/90, 135/97, 8/98 – procišceni tekst,
113/2000, 124/2000 – procišceni tekst, 28/2001, 41/2001 – procišceni tekst, 55/2001 – ispravak) te Promjenu Ustava Republike Hrvatske objavljenu u
»Narodnim novinama« broj 76/2010 u kojima je naznaceno vrijeme njihova stupanja na snagu.
Klasa: 012-02/10-01/01
Zagreb, 6. srpnja 2010.
Predsjednik
Odbora za Ustav, Poslovnik i
politicki sustav Hrvatskoga
sabora
Vladimir Šeks, v. r.
USTAV

 

 

 

 

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
(procišceni tekst)
I. IZVORIŠNE OSNOVE
Izražavajuci tisucljetnu nacionalnu samobitnost i državnu opstojnost hrvatskoga naroda, potvrdenu slijedom ukupnoga povijesnoga zbivanja u razlicitim državnim oblicima te održanjem i razvitkom državotvorne misli o povijesnom pravu hrvatskoga naroda na punu državnu suverenost, što se ocitovalo:
– u stvaranju hrvatskih kneževina u VII. stoljecu;
– u srednjovjekovnoj samostalnoj državi Hrvatskoj utemeljenoj u IX. stoljecu;
– u Kraljevstvu Hrvata uspostavljenome u X. stoljecu;
– u održanju hrvatskoga državnog subjektiviteta u hrvatsko-ugarskoj personalnoj uniji;
– u samostalnoj i suverenoj odluci Hrvatskoga sabora godine 1527. o izboru kralja iz Habsburške dinastije;

– u samostalnoj i suverenoj odluci Hrvatskoga sabora o pragmaticnoj sankciji iz godine 1712.;
– u zakljuccima Hrvatskoga sabora godine 1848. o obnovi cjelovitosti Trojedne Kraljevine Hrvatske pod banskom vlašcu, na temelju povijesnoga, državnoga i prirodnoga prava hrvatskog naroda;

– u Hrvatsko-ugarskoj nagodbi 1868. godine o uredenju odnosa izmedu Kraljevine Dalmacije, Hrvatske i Slavonije i Kraljevine Ugarske na temelju pravnih tradicija obiju država i Pragmaticke sankcije iz godine 1712.;
– u odluci Hrvatskoga sabora 29. listopada godine 1918. o raskidanju državnopravnih odnosa Hrvatske s Austro-Ugarskom te o istodobnu pristupanju samostalne Hrvatske, s pozivom na povijesno i prirodno nacionalno pravo, Državi Slovenaca, Hrvata i Srba, proglašenoj na dotadašnjem teritoriju Habsburške Monarhije;
– u cinjenici da odluku Narodnoga vijeca Države SHS o ujedinjenju sa Srbijom i Crnom Gorom u Kraljevini Srba, Hrvata i Slovenaca (1. prosinca 1918. godine), poslije (3. listopada 1929. godine) proglašenoj Kraljevinom Jugoslavijom, Hrvatski sabor nikada nije sankcionirao;

– u osnutku Banovine Hrvatske godine 1939. kojom je obnovljena hrvatska državna samobitnost u Kraljevini Jugoslaviji;
– u uspostavi temelja državne suverenosti u razdoblju drugoga svjetskog rata, izraženoj nasuprot proglašenju Nezavisne Države Hrvatske (1941.) u odlukama Zemaljskoga antifašistickog vijeca narodnog oslobodenja Hrvatske (1943.), a potom u Ustavu Narodne Republike Hrvatske (1947.) i poslije u ustavima Socijalisticke Republike Hrvatske (1963. – 1990.), na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunistickog sustava i promjena medunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisucgodišnju državnu samobitnost.

– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilackom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlucnost i spremnost za uspostavu i ocuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Polazeci od iznesenih povijesnih cinjenica, te opceprihvacenih nacela u suvremenu svijetu i neotudivosti i nedjeljivosti, neprenosivosti i nepotrošivosti prava na samoodredenje i državnu suverenost hrvatskog naroda, ukljucujuci i neokrnjeno pravo na odcjepljenje i udruživanje, kao osnovnih preduvjeta za mir i stabilnost medunarodnog poretka, Republika Hrvatska ustanovljuje se kao nacionalna država hrvatskoga naroda i država pripadnika nacionalnih manjina: Srba, Ceha, Slovaka, Talijana, Madara, Židova, Nijemaca, Austrijanaca, Ukrajinaca, Rusina, Bošnjaka, Slovenaca, Crnogoraca, Makedonaca, Rusa, Bugara, Poljaka, Roma, Rumunja, Turaka, Vlaha, Albanaca i drugih, koji su njezini državljani, kojima se jamci ravnopravnost s gradanima hrvatske narodnosti i ostvarivanje nacionalnih prava u skladu s demokratskim normama OUN-a i zemalja slobodnoga svijeta.

Poštujuci, na slobodnim izborima odlucno izraženu volju hrvatskoga naroda i svih gradana, Republika Hrvatska oblikuje se i razvija kao suverena i demokratska država u kojoj se jamce i osiguravaju ravnopravnost, slobode i prava covjeka i državljanina, te promice njihov gospodarski i kulturni napredak i socijalno blagostanje.......

 

 

Jos jedan dokaz da nas je trebalo ostaviti u istoj drzavi. Bar dok ne naucimo kako se pisu moderni ustavi. Koji cirkus, nisam mogla da verujem :lol+: . Definitivno, mnogo smo isti.

 

 


Posebnom bistrinom u politickom smislu nisi se ni do sada odlikovala, pa se i ovaj budalasti komentar sasvim uklapa.

 

Znam, znam, kokoske, bunjiste i taj rad. Evo ti gore bistrog (narodnog) teksta, pa ce ti valjda biti lakse.

 

 



#18 Mujo Mujic

Mujo Mujic
  • Members
  • 1,107 posts

Posted 08 August 2015 - 20:30

Ajde objasni malo šire ovo boldovano.

 

Ovo uporno poređivanje RSK, Srbije i RS sa NDH i nacistima u 2.sv. ratu je bolesno. Ne može se porediti ni u obimu ni u svireposti.

 

A svi znamo čemu služi. Izjednačavanje krivice za zločine od strane nacista (NDH i ostalih balkanskih jajara)  na Balkanu u 20. veku.

 

Najprije, nema nikakve sumnje da je NDH bila zlocinacka, fasisticka, tvorevina - da ne bi neko pomislio da se ovdje radi nekakva relativizacija ili uljepsavanje tog konstrukta. Poenta je ovdje na komparaciji zla jedne NDH i jedne RSK, obzirom da neki to nisu u stanju percipirati, ili mozda ne zele percipirati.

 

U jednoj zlocinackoj NDH, fasistickoj, u kojoj je ustaski rezim uspostavljen nedemokratskim izborom vec nametanjem izvana, zlocini su vrseni i u logore odvodjeni svi koji se otvoreno nisu slagali sa rezimom, politickom strankom: i pravoslavni, i jevreji, i muslimani, i katolici, i ateisti, i Srbi, i Romi, i Bosnjaci, pa i sami Hrvati. Cak i u takvoj jednoj nakaradi, koja je trajala cetiri godine, na nebrojenim mjestima ti zlotvori ustase nisu dirali civilnu srpsku populaciju, niti rusili njihove pravoslavne bogomolje, i sl. I jos sto je najbitnije, u toj takvoj NDH, pola ili ogroman broj populacije onih koji bi po naci logici stvari trebao biti pro-NDH, je simpatizirao i ucestvovao u partizanskom pokretu, koji su se bez ikakvih resursa otisli u sumu boriti kontra pet do zuba naoruzanih vojski.

 

A sada to usporedi sa RSK, nacistickom tvorevinom, u kojoj je sve nepravoslavno, nesrpsko, i sl. zbrisano sa lica zemlje, i svedeno na nulu. Znaci od ljudi, preko objekata i kulturne bastine, do maltene grobalja. I to demokratski izabrani predstavnici, uz gotovo 100% otvorenu ili presutnu podrsku srpskog stanovnistva. Mislim da u historiji ovih prostora nije zabiljezena takva politicka tvorevina u kojoj se silom i zlocinima, s namjerom, u potpunosti jedan teritorij ocistio od svih nepozeljnih elemenata, koji ne spadaju u vlastitu politicku, u ovom slucaju srpsku, naci matricu.

 

A onda jos dodatno, sto je ustvari najbitnije za vas Srbe, od vas 10 miliona, niko nije uzeo pusku i otisao u nepovoljnim uvjetima boriti se protiv tih zlocinackih tvorevina, za razliku od NDH. Ustvari jeste, bilo je Srba i u ArBiH i u HV-u koji su se borili protiv RSK i RS, ali to su za vecinu i dan-danas izdajnici srpstva jel, a ustvari su vasi najbolji izdanci, da se ne lazemo, oni koji su sacuvali cast srpstva, kada se povampirilo.

 

Ustvari, sta se vama desilo i sta vam se desava, pa ste od najvecih anti-zlocinaca toliko potonuli u najvece zlocince - mislim, da ne ispadne kao generalizacija, ocigledno je da se one pozitivne snage unutar srpskog nacionalnog korpusa nikako ne mogu da izadju na povrsinu u posljednjih 30 godina, totalno ih uguse ovi radikalni. To je mislim glavno pitanje, kako su i kako se u ime srpstva moglo desiti takvi poremecaji tipa RSK i RS, i ove danasnje, da se ne lazemo, vecinski cetnicke Srbije?



#19 Mujo Mujic

Mujo Mujic
  • Members
  • 1,107 posts

Posted 08 August 2015 - 20:39

Cestitam na realnom prikazu stanja u Hrvatskoj. Videli smo na koncertu u Kninu gde je bila prisutna politicka elita RH kakve su te nove vrednosti drzave o kojoj pises i kako su se uspesno oslobodili nacionalistickih repova iz svoje bogate proslosti. Novi pozdravi koji su poslati sa tog koncerta vise nego jasno salju pozitivne poruke, pune ljubavi , prema srpskom narodu. Prosto sam odusevljen i ne mogu sakriti radost jer dolazi vreme blagostanja, razumevanja i lepse zajednicke buducnosti na balkanskom poluostrvu.

 

A jel se to Knin nalazi u Srbiji, pa ti iz Srbije imas voziti brigu sta se desava u Kninu?

 

Mislim da bi ti trebao voziti brigu o tome sta se desava u Valjevu i na Guci, pogotovo sto ti se na celu drzave nalaze deklarirani cetnicki vojvode. U Hrvatskoj radikalizam na marginama, a kod tebe na celu drzave, aboliran - to je razlika ko nebo i zemlja.



#20 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 08 August 2015 - 20:50

Ajde objasni malo šire ovo boldovano.

 

Ovo uporno poređivanje RSK, Srbije i RS sa NDH i nacistima u 2.sv. ratu je bolesno. Ne može se porediti ni u obimu ni u svireposti.

 

A svi znamo čemu služi. Izjednačavanje krivice za zločine od strane nacista (NDH i ostalih balkanskih jajara)  na Balkanu u 20. veku.

Ima jedan mali detalj: zlocinaca iz genocidne NDH vise nema medju zivima - to je ruzan i sraman deo hrvatske istorije - ali, zato srpskih zlocinaca iz rata u Hrvatskoj ima jos uvek zivih i aktivnih na desetine hiljada.

Ako je rec o Hrvatskoj, vazi isto, osim sto su brojevi manji.

Medjutim, ja kao Srbin, zalazem se za defasizaciju svoje tesko fasizovane zemlje i fasizovanog naroda i ubedjen sam da je jedino to pravi izraz srpskog patriotizma. Hrvatski deo price trebalo bi da pripadne hrvatskim intelektualcima i hrvatskom narodu, a oni jesu, usprkos sada dominirajucim desnicarskim tendencijama, vecina.



#21 yalaw

yalaw
  • Banned
  • 83 posts

Posted 08 August 2015 - 21:23

Malo si preterao sa desetine hiljada ali ajde. Neka bude.

 

Što se tiče bavljenja svojim. Ne vidim te nešto da dobacuješ ostalima da se bave svojim. Ovde se većina suseda bavi Srbima pa eto, ne vidim ništa loše da se i mi bavimo malo njima. Ili bi ti sad nešto ovde zabranio?

 

Lično ne vidim Srbiju kao fašističku zemlju niti ljude ne vidim kao fašiste. Vidim je kao jedinu pravu multinacionalnu zemlju iz bivše SFRJ gde su garantovana prava svim ljudima podjednako. Ima problema naravno ali nemaju veze sa fašizmom. Srbi su i jedini smogli bar koliko toliko snage da se polako suoče sa svojim zločincima i dosta njih sedi. Za Oluju koliko ima osuđenih? Ili su ljudi koji su na pragovima svojih kuća posle vojne akcije ubijeni neljudi, pa i ne treba niko da odgovara?


Edited by yalaw, 08 August 2015 - 21:25.


#22 perkos

perkos
  • Members
  • 26,798 posts

Posted 08 August 2015 - 21:25

Ne lupetaj (po obicaju) Perkos. Zaboravio si kako se Bugari u srednjem veku masakrirali makedonsku vojsku cara Samuilapa.

vidi se da si učio komunističku školu i naravno nemaš pojma ali zato si doktor laži i uvreda kakvi bugari i samuilo:-)

Edited by perkos, 08 August 2015 - 21:29.


#23 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 08 August 2015 - 21:27

Malo me zbunilo ovo sto jedan gradjanski orijentisani forumas cestita narodu, pa u dokolici ove subotnje veceri, resim da pogledam sta o tome kaze hrvatski ustav.

 

Zanimljivo da reč nisi rekla na forumu kada se menjao Ustav Srbije i kada je Srbija postala država srpskog naroda i "drugih".

Kako je to šešeljevski lepo svakom drugom dovoditi nacionalnost i državnost u pitanje a biti slabovid na mrlje srpske politike.


Edited by melankolic, 08 August 2015 - 21:28.


#24 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 08 August 2015 - 21:30

Malo si preterao sa desetine hiljada ali ajde. Neka bude.

 

Što se tiče bavljenja svojim. Ne vidim te nešto da dobacuješ ostalima da se bave svojim. Ovde se većina suseda bavi Srbima pa eto, ne vidim ništa loše da se i mi bavimo malo njima. Ili bi ti sad nešto ovde zabranio?

 

Lično ne vidim Srbiju kao fašističku zemlju niti ljude ne vidim kao fašiste. Vidim je kao jedinu pravu multinacionalnu zemlju iz bivše SFRJ gde su garantovana prava svim ljudima podjednako. Ima problema naravno ali nemaju veze sa fašizmom. Srbi su i jedini smogli bar koliko toliko snage da se polako suoče sa svojim zločincima i dosta njih sedi. Za Oluju koliko ima osuđenih? Ili su ljudi koji su na pragovima svojih kuća posle vojne akcije ubijeni neljudi, pa i ne treba niko da odgovara?

Tvoje je pravo da se bavis drugima.

O mnogima od njih ja ne mislim nista dobro, ali moj moralni i politicki problem je moj vlastiti narod, koji je u velikom delu tesko fasizovan. To nije slucajno; to je rezultat otrova koji se poliva po Srbiji poslednjih nekoliko decenija.



#25 tragac71

tragac71
  • Members
  • 284 posts

Posted 08 August 2015 - 21:35

A jel se to Knin nalazi u Srbiji, pa ti iz Srbije imas voziti brigu sta se desava u Kninu?

 

Mislim da bi ti trebao voziti brigu o tome sta se desava u Valjevu i na Guci, pogotovo sto ti se na celu drzave nalaze deklarirani cetnicki vojvode. U Hrvatskoj radikalizam na marginama, a kod tebe na celu drzave, aboliran - to je razlika ko nebo i zemlja.

U Guci je sabor trubaca, slobodno navrati na pivo i pusti tu pricu o deklarisanim ovim ili onim, nacionalizam, shovinizam , ustase i cetnici, nije to za tebe. Dodji u Gucu i popi pivo sa svojim vrsnjacima, igraj, pevaj i veseli se.



#26 yalaw

yalaw
  • Banned
  • 83 posts

Posted 08 August 2015 - 21:38

Najprije, nema nikakve sumnje da je NDH bila zlocinacka, fasisticka, tvorevina - da ne bi neko pomislio da se ovdje radi nekakva relativizacija ili uljepsavanje tog konstrukta. Poenta je ovdje na komparaciji zla jedne NDH i jedne RSK, obzirom da neki to nisu u stanju percipirati, ili mozda ne zele percipirati.

 

U jednoj zlocinackoj NDH, fasistickoj, u kojoj je ustaski rezim uspostavljen nedemokratskim izborom vec nametanjem izvana, zlocini su vrseni i u logore odvodjeni svi koji se otvoreno nisu slagali sa rezimom, politickom strankom: i pravoslavni, i jevreji, i muslimani, i katolici, i ateisti, i Srbi, i Romi, i Bosnjaci, pa i sami Hrvati. Cak i u takvoj jednoj nakaradi, koja je trajala cetiri godine, na nebrojenim mjestima ti zlotvori ustase nisu dirali civilnu srpsku populaciju, niti rusili njihove pravoslavne bogomolje, i sl. I jos sto je najbitnije, u toj takvoj NDH, pola ili ogroman broj populacije onih koji bi po naci logici stvari trebao biti pro-NDH, je simpatizirao i ucestvovao u partizanskom pokretu, koji su se bez ikakvih resursa otisli u sumu boriti kontra pet do zuba naoruzanih vojski.

 

A sada to usporedi sa RSK, nacistickom tvorevinom, u kojoj je sve nepravoslavno, nesrpsko, i sl. zbrisano sa lica zemlje, i svedeno na nulu. Znaci od ljudi, preko objekata i kulturne bastine, do maltene grobalja. I to demokratski izabrani predstavnici, uz gotovo 100% otvorenu ili presutnu podrsku srpskog stanovnistva. Mislim da u historiji ovih prostora nije zabiljezena takva politicka tvorevina u kojoj se silom i zlocinima, s namjerom, u potpunosti jedan teritorij ocistio od svih nepozeljnih elemenata, koji ne spadaju u vlastitu politicku, u ovom slucaju srpsku, naci matricu.

 

A onda jos dodatno, sto je ustvari najbitnije za vas Srbe, od vas 10 miliona, niko nije uzeo pusku i otisao u nepovoljnim uvjetima boriti se protiv tih zlocinackih tvorevina, za razliku od NDH. Ustvari jeste, bilo je Srba i u ArBiH i u HV-u koji su se borili protiv RSK i RS, ali to su za vecinu i dan-danas izdajnici srpstva jel, a ustvari su vasi najbolji izdanci, da se ne lazemo, oni koji su sacuvali cast srpstva, kada se povampirilo.

 

Ustvari, sta se vama desilo i sta vam se desava, pa ste od najvecih anti-zlocinaca toliko potonuli u najvece zlocince - mislim, da ne ispadne kao generalizacija, ocigledno je da se one pozitivne snage unutar srpskog nacionalnog korpusa nikako ne mogu da izadju na povrsinu u posljednjih 30 godina, totalno ih uguse ovi radikalni. To je mislim glavno pitanje, kako su i kako se u ime srpstva moglo desiti takvi poremecaji tipa RSK i RS, i ove danasnje, da se ne lazemo, vecinski cetnicke Srbije?

 

Sve ovo tvoje pisanje itekako ispadne kao generalizacija o zlim, fašističkim nazi Srbima. Bljuvotina.

 

A tek što si se raspisao o NDH. Onomad i tamo su stvarno Srbima cvetale ruže. Kako te bre nije sramota? Kao ono, prvo malo napišem zločinačka ali ipak da uporedim sa RSK i ustanovim kako je NDH bio bastion demokratije i ljudskih prava (prvenstveno Srba) a RSK nazi tvorevina.

 

Da li si ti svestan bre šta pričaš? U RSK nikad, nikad u takvom obimu i na takav način nisu vršeni zločini kao što je u NDH vršen genocid nad Srbima od strane Hrvata. Znam, da tebi ta istina smeta i ne odgovara tvojoj percepciji oko Srba ali Srbija je danas svemir za ostale zatucane balkanske države što se prava SVIH građana tiče. Najliberalniji zakoni za nacionalne manjine koji se u velikoj meri i poštuju. Ja bi inače vrlo rado primenijo EU zakone (Hrvatske) o nacionalnim manjinama ali na žalost to ne možemo jer bi se iako potpuno prepišemo pojavili neki Muje Mujići koji bi nas uporedili sa nacistima a Hrvatsku (sa potpuno istim zakonima) ovde predstavljali kao bastion demokratije. Fuj bre.



#27 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 08 August 2015 - 21:42

 primenijo

Kolikogod da ja tvrdim da je NDH bila najobicnija genocidna fasisticka tvorevina, mislim da si i ti rekao sve o sebi...



#28 tragac71

tragac71
  • Members
  • 284 posts

Posted 08 August 2015 - 21:44

Tvoje je pravo da se bavis drugima.

O mnogima od njih ja ne mislim nista dobro, ali moj moralni i politicki problem je moj vlastiti narod, koji je u velikom delu tesko fasizovan. To nije slucajno; to je rezultat otrova koji se poliva po Srbiji poslednjih nekoliko decenija.

Molim te , nemojte Vi iz Londona da vodite vise racuna o sopstvenom narodu i da pricate koliko desetina hiljada zlocinaca ste videli u sopstvenom narodu. Kad god se odatle vodila briga o sopstvenom narodu on nekako nahebe. Nego ajd ti kod majke Kraljice da joj prevedes cika Tomina pisma,mozda joj treba pomoc.



#29 yalaw

yalaw
  • Banned
  • 83 posts

Posted 08 August 2015 - 21:48

Kolikogod da ja tvrdim da je NDH bila najobicnija genocidna fasisticka tvorevina, mislim da si i ti rekao sve o sebi...

 

Izvinjavam se na greški?? Nisam prošao kroz srpski školski sistem nego inostrani pa se prikrade koja greška. Srpski mi je četvrti jezik.

 

Nema sad smisla biti grammar nazi, dear Sir ;) i na osnovu toga raditi zaključke...



#30 vladan

vladan
  • Members
  • 25,392 posts

Posted 08 August 2015 - 21:53

Izvinjavam se na greški?

Slazem se da ne treba biti jezicki nacista.

Medjutim, ako ne znas srpski jezik, kako onda uopste zamisljas da ista znas o politickoj situaciji i klimi u Srbiji?