Jump to content


Photo
- - - - -

Sve o IP adresama


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 Hrastovina

Hrastovina
  • Banned
  • 38 posts

Posted 23 June 2015 - 20:59

mene interesuje koja se beleži ip adresa prilikom korišćenja usluga nn foruma. jel ulaze u sistem sve adrese sa kojih si ikada ulazio tj. da li moderator ili ko već može da vidi adresu sa koje sam napravio profil na forumb92 i da vidi IP sa kojeg sam kasnije ulazio, da li se može videti na neki način ip sa kojeg sam napravio ili ulazio na gmail#2 D. Cooper

D. Cooper
  • Members
  • 14,742 posts

Posted 23 June 2015 - 21:19

Ako si mislio da se kloniras, to je najstrozije zabranjeno i nemoj ni da pokusavas!

#3 F@tZadd

F@tZadd
  • Members
  • 17,083 posts

Posted 23 June 2015 - 21:21

Qper ,premotao si igricu !!!!

#4 Hrastovina

Hrastovina
  • Banned
  • 38 posts

Posted 25 June 2015 - 19:11

mene interesuje koja se beleži ip adresa prilikom korišćenja usluga nn foruma. jel ulaze u sistem sve adrese sa kojih si ikada ulazio tj. da li moderator ili ko već može da vidi adresu sa koje sam napravio profil na forumb92 i da vidi IP sa kojeg sam kasnije ulazio, da li se može videti na neki način ip sa kojeg sam napravio ili ulazio na gmailmene interesuje koja se beleži ip adresa prilikom korišćenja usluga nn foruma. jel ulaze u sistem sve adrese sa kojih si ikada ulazio tj. da li moderator ili ko već može da vidi adresu sa koje sam napravio profil na forumb92 i da vidi IP sa kojeg sam kasnije ulazio, da li se može videti na neki način ip sa kojeg sam napravio ili ulazio na gmail

ajde jebote

zna neko#5 Rad-oh-yeah?

Rad-oh-yeah?
  • Members
  • 21,862 posts

Posted 26 June 2015 - 17:12

Evo posto mi je to struka, iako je pitanje nejasno zbog manjka elementarne pismenosti, pretpostavljam da zelis da znas da li neko iz administracije foruma moze da vidi IP adrese sa kojih koristis gmail.

 

Odgovor je - i da i ne.

 

IP adrese se u najvecem broju slucajeva dodeljuju dinamicki, sto znaci da se vremenom menjaju. Tvoj provajder poseduje odredjen interval adresa iz kojih po potrebi dodeljuje privremene adrese korisnicima.

 

Administracija foruma ima uvid u sve IP adrese sa kojih je neki od korisnika ikada postovao na forumu. Ako imaju direktan pristup serveru i logovima, onda ~mozda~ mogu da dodju i do podataka sa kojih je sve IP adresa pojedini korisnik pristupao forumu cak i kad nije postovao / pisao nego samo citao - samo sto je u ovom slucaju u pitanju toliko velika kolicina podataka, narocito posto server verovatno hostuje jos drugih stvari osim foruma B92, da je doci do konkretnih podataka slicno onoj poslovicnoj potrazi o igli u plastu sena.

 

Administracija foruma B92 ne moze da zna da li je bilo koji korisnik foruma u isto vreme posecivao i neke druge sajtove poput gmaila ili youtube ili bilo sta - jer joj takvi podaci nisu dostupni. Ali u slucaju da taj korisnik jeste posecivao i neke druge sajtove u vreme kad je posecivao forum B92, velika je verovatnoca da bi se IP adrese podudarale.