Gde je ta Canada? Da li je to blizu Kanade?

Emigracija u Kanadu
Posted 11 January 2016 - 20:10
Posted 11 January 2016 - 20:24
Ako se vencate u BGu, cekacete oko godinu dana nakon vencanja pre nego sto dobijes vizu. Znam 2 takva slucaja,
12-15 meseci.
Nisam upoznat sta se desava ako nekako mozes da udjes u Kanadu i da se legalno vencate ovde.
Cenim da je vencanje u BGu mozda sigurnija varijanta.
Posted 11 January 2016 - 20:59
Gde je ta Canada? Da li je to blizu Kanade?
To je blizu Republic SrBskey.
Posted 11 January 2016 - 21:02
Ako se vencate u BGu, cekacete oko godinu dana nakon vencanja pre nego sto dobijes vizu. Znam 2 takva slucaja,12-15 meseci.
Nisam upoznat sta se desava ako nekako mozes da udjes u Kanadu i da se legalno vencate ovde.
Cenim da je vencanje u BGu mozda sigurnija varijanta.
Aman zaman - cic.gc.ca - a ne po nekom iskustvu.
Edited by Nimrod, 11 January 2016 - 21:02.
Posted 11 January 2016 - 22:16
Suvise su ta iskustva plasticna da bih ih zanemario, sorry.
A I ne verujem da su u sukobu sa cic.gc
Posted 11 January 2016 - 23:13
cic.gc.ca bi mogao da pokaze da li u kanadi postoji neki ekvivalent us verenicke vize (mozda postoji a mozda I ne). ako postoji to znaci da se vencanje i promena statusa mogu obaviti i u kanadi.
mislim da vencanje (na jednoj ili drugoj lokaciji) predstavlja rutinski slucaj gde advokat nije nuzno potreban.
Posted 29 June 2016 - 11:35
Posted 29 June 2016 - 13:59
Pozdrav svima! Nov sam ovde na forumu, pa mi je pomoć potrebna. Čitao sam razne teme oko odlaska u Kanadu ali još uvek imam nedoumica preko kog programa i na koji način? Po struci sam master inženjer životne sredine, imam malog iskustva u struci, van struke oko 2 godine. Engleski znam solidno, jedino na konverzaciji da poradim malo (obnovim) . Zanima me posao u struci ili van nje. Ne znam kakva je situacija što se moje struke tiče u Kanadi? Na kojim sajtovima najbolje da vidim poslove koje traže? Pored toga se ženim uskoro, buduca žena je dipl. Inženjer zaštitu na radu, Engleski zna neku osnovu, upisala bi kurs. Ja sam 83 će a ona 85 to godište. Koje su naše šanse da odemo i radimo u Kanadi? Preko kog programa najbolje da idemo? Koliko košta odprilike procedura, papirologija itd.? Veoma bi mi značilla bilo koja vrsta pomoći. Unapred zahvalan
Sve, ali apsolutno sve osim ovoga gde da trazis posao imas na cic.gc.ca. Ako ne ides da se spajas sa porodicom (a ne izgleda tako), imas ili federal skilled worker ili provincial nominee. Za ovo drugo moras da budes na listama (za svaku provinciju mozes da nadjes link na ovom istom sajtu) deficitarnih zanimanja. Sve ostalo, ali do u sitna crevca imas na sajtu u detalje, i prvo sto ces da uradis je da kliknes na "Determine eligibility" link; kad uradis test videces gde mozes da upadnes i koliko kosta procesuiranje.
Posted 29 June 2016 - 14:23
Hvala puno, sve ću da vidim ko što si rekla. Nakon toga se javljam sa pitanjima ukoliko ih ima
Pozdrav svima! Nov sam ovde na forumu, pa mi je pomoć potrebna. Čitao sam razne teme oko odlaska u Kanadu ali još uvek imam nedoumica preko kog programa i na koji način? Po struci sam master inženjer životne sredine, imam malog iskustva u struci, van struke oko 2 godine. Engleski znam solidno, jedino na konverzaciji da poradim malo (obnovim) . Zanima me posao u struci ili van nje. Ne znam kakva je situacija što se moje struke tiče u Kanadi? Na kojim sajtovima najbolje da vidim poslove koje traže? Pored toga se ženim uskoro, buduca žena je dipl. Inženjer zaštitu na radu, Engleski zna neku osnovu, upisala bi kurs. Ja sam 83 će a ona 85 to godište. Koje su naše šanse da odemo i radimo u Kanadi? Preko kog programa najbolje da idemo? Koliko košta odprilike procedura, papirologija itd.? Veoma bi mi značilla bilo koja vrsta pomoći. Unapred zahvalan
Sve, ali apsolutno sve osim ovoga gde da trazis posao imas na cic.gc.ca. Ako ne ides da se spajas sa porodicom (a ne izgleda tako), imas ili federal skilled worker ili provincial nominee. Za ovo drugo moras da budes na listama (za svaku provinciju mozes da nadjes link na ovom istom sajtu) deficitarnih zanimanja. Sve ostalo, ali do u sitna crevca imas na sajtu u detalje, i prvo sto ces da uradis je da kliknes na "Determine eligibility" link; kad uradis test videces gde mozes da upadnes i koliko kosta procesuiranje.

Posted 16 December 2016 - 10:55
Edited by Slavkogolic, 16 December 2016 - 11:00.
Posted 17 December 2016 - 10:20
U pravu je Nimrod, bacanje para i vremena ici preko advokata.
Ako postoji zanimanje na listi i ako ispunjava uslove, najnormalnije sama aplicira.
Ako nema, advokat ne moze pomoci.
I da i ne. S jedne strane je trosak koji ce snositi da se aplikacija uredno posalje i imigracioni konsultanti i advokati znaju da urade posao i da vam pomognu oko detalja. S druge strane moze da se pristedi i da se posalje samostalno (licno sam uradio to i uspelo je).
Posted 17 December 2016 - 10:30
Hvala puno, sve ću da vidim ko što si rekla. Nakon toga se javljam sa pitanjima ukoliko ih ima
Dokumentacija kostala po 500 za aplikanta isto toliko za supruznika i oko 100 za decu. Znaci za nas 4 je sve bilo oko 1200$ za Permanent residence. Ovo se placa kad podnosis aplikaciju. Pre toga sam aplicirao za BC PNP provincial nominee program i ta aplikacija je bila isto oko 500 i po 100 za clanove porodice. Aplikaciju smo popunjavali sami i to nam je bio ukupan trosak. Ako angazujes advokata (imigracionog advokata u Kanadi) mislim da bi usluga kostala oko 4.000 (ali nisam 100% siguran) mozes da proveris na netu, samo posalji kratko pismo i trazi da ti daju ponudu. Ovde u Vankuveru ima nekoliko njih koji rade imigraciono pravo i nasi su ljudi, znaci mogu da ti objasne detaljno sta koliko ide. Pozz