Jump to content


Photo
- - - - -

problem sa dizanjem sistema


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
16 replies to this topic

#16 Quad

Quad
  • Members
  • 4,434 posts

Posted 06 April 2015 - 16:05

ne bi bilo lose da mi i malo objasnite zbog cega preporucujete taj program? Sam HDD je ispravan, lepo se instalirao win i sve posle njega, sporno je to STA se desilo da sistem nije mogao da se podigne NIKAKO. Nije se dizao win sa HDD, nije se podizao sistem ni sa butabilnog DVDa pa je onda pitanje gde se i sta zabagovalo a da ova prica koju je lik prodao oko zakljucanog HDDa nije tacna jer po svemu sudeci i nije tacna.

Disk je mogao da se zakljuca (mada je to cesci problem kod osmice), jedan od nacina je da butujes sa diska/usb-a ili cega vec i da odes u konzolu.

 

bootrec.exe /Fixboot ili /Fixmbr ti vraca novo trazenje jjezgra gde je win instaliran, upisuje novi record ako je sam win ostecen imas opciju pri podizanju "restore".

 

Dok se podize win pre reseta lupaj f8 ako ode u boot option selektuj last known good configuration, zadnje sto je upisao u registry posle gasenja.

 

Linkove koje sam ti dao su "boot" diskovi i sve ove alate imas na njima.



#17 aca_mcfc

aca_mcfc
  • Members
  • 34 posts

Posted 13 April 2015 - 20:59

Kako to da toliko dugo nije otvaran komp a ima nabudzeni bios? Nesto pre 7-8 godina je bilo tesko naci komp koji nema obican Dos Bios. To me malo zbunjuje. Identicni problem sam imao u detaljima isti na mom kompu i svi koji su rekli da je do IDE i ACHI svi su apsolutno u pravu. Tako sam ja resio problem.