...
... a na led ne smem ni da pomislim, plasim se da ce mi Richard Paterson pokucati na vrata ...
Nebitno je sta misli R. Paterson.
Tvoje pare, tvoj viski, tvoja casa, tvoj nacin uzivanja.
Ne pijes ti viski da izvrsavas / zadovoljavas neku puristicku rutinu RPa, vec pijes za svoje zadovoljstvo.
Osim pretenciozno skupih (single-cask malt) viskija, sto je vise mamac za dranje bogatuna ili novokomponovanih snobova, osnovna masa trosi pristupacne 'chill filtered' i 'caramel coloring' viskije, kojima, prema licnom izboru tesko da ce smetati kockica - dve leda. Cak sta vise, 90% njih pojma nema sta pije ako mu ne kazes, 5% ce da pogadja, a ostali su likovi iz industrije koji probaju. Ima i kvarnih testova - kad se u skupu praznu bocu poznatog viskija sipa obican blended - pa to poturi i sazaljivo gleda / sluca naklapanje 'znalaca'.
Mala analogija - prodaju se stotine miliona automobila, no jako je malo vozackih shampiona. A zna se kako zavrsavaju amaterski pokusaji imitacije.
Ako neko bas insistira na 'purizmu' moze da kupi one metalne / granitne kockice koje 'ne kupe miris'.
Bio je neki clanak R. Patersona koga su navodno posluzili njegovim omiljenim viskijem, no zamisli samo - uturili u casu 'led iz frizidera koji je mirisao na b.luk, sir i pastu ... etc'.
Nepotrebna dramatizacija, jer se led, pa i u restoranima, pravi u ledomatima i posluzuje iz barova sa picem, a ne iz kuhinje.
Zato, ne dozvoli da ti bilo cija 'pravila' pokvare uzivanje.
...
Edited by Kinik, 23 January 2019 - 01:10.