Mozda slab marketing? Eto ti kazes da ti je pijenje viskija kao neki fetis, razumjes se u materiju, a golubice nisi probao. Onda je vise do njega nego do tebe.

Whisk(e)y
#46
Posted 02 April 2015 - 13:03
#47
Posted 02 April 2015 - 13:29
Nije lako izgraditi ime u svetu viskija. Neke destilerije Škotskoj i Irskoj postoje vekovima unazad. Njima reklama više i ne treba.
Da nije bilo članka u novinama i da kolega sad nije spomenuo, ne bih ni znao da postoji naš viski.
Ako ovaj Šandor ima dobar proizvod, morao bi malo da poradi na marketingu. A ja bih svakako trebao manje piti...
#48
Posted 02 April 2015 - 13:54
Bitno je da ga neko provali pa da bude egzotika.
Jeli probao neko ove Japance: http://shop.whiskyba...untry/108/japan
#49
Posted 02 April 2015 - 14:44
Od japanskih dosad jedino Yamazaki i jedan je od najboljih koje sam probao u kategoriji 12YO. E, u ovaj se prsne malo vode, što reče Kinik - da razigra ukuse! Miriše ko burbon što mi se ne dopada, ali je ukus zaista sjajan. Pun, kompleksan... slojevit kad krene niz grlo... red citrusa, red vanile, pa na kraju opet voće u finišu... To veče sam pio i Lagavulin, pa mi je posle svog onog dima i uglja ovaj bio ko Kiki bombona. Sumnjam da ću ga ikada kupovati za kabinet jer je cena prenapumpana, oko 60e čini mi se. U svakom slučaju sjajan single malt. Pa još japanski.
Verovali ili ne, ima plastični zatvarač, kao Jelen pivo od 2 litre. E to ne kapiram uopšte.....
Edited by hoorayforpeepee, 02 April 2015 - 14:51.
#50
Posted 02 April 2015 - 17:42
Cuo sam fenomenalne stvari o nekom NL Whiskyju (ubi me, ne mogu se sjetit kako se zove), znas li mozda o kom se radi, neki da ti je zapeo za oko, nos, jezik?
A za Golubice sam trazio prijatelja prosli mjesec da ga ubode i posalje. Veli mi: "Sta ce ti to, 'oces da se otrujes!"
Tako da, vise-manje koga god da sam pitao od prijatelja i poznanika po Bg, nije imao pojma o Golubicama.
Ima ga po NS u par birtija, kako sa cuo, e sada, ako laze koza...
Edited by balcaniero, 02 April 2015 - 17:46.
#51
Posted 02 April 2015 - 17:46
#52
Posted 02 April 2015 - 17:56
Lako moguce da je ovaj prvi, maturiran u Pedro Ximenez Cask-ovima, cijena je bila u tom rangu.
Mada meni je zanimljiv ovaj treci, 100% Rye, vidim da ima sve odlike vrhunskih Bourbona.
Edited by balcaniero, 02 April 2015 - 17:56.
#53
Posted 02 April 2015 - 18:35
Attached Files
#54
Posted 02 April 2015 - 23:36
...
Manje oko posedovanja (to me ne interesuje, jerbo je svaka prodavnica bolje snabdevena), a malo vise oko flavour-a / licnog iskustva.
...
#55
Posted 03 April 2015 - 12:16
http://youtu.be/g7LDe5JOYgg
#56
Posted 03 April 2015 - 14:34

Edited by hoorayforpeepee, 03 April 2015 - 14:44.
#57
Posted 03 April 2015 - 14:58
Kad, koliko i zasto se dodaje voda u whisky?
#58
Posted 03 April 2015 - 16:13
U ove što si pomenuo da voliš (Glenlivet, Glenfiddich) ne dodaješ vodu uopšte. Oni su već sami po sebi savršeno izbalansirani i pitki. Vodu dodaješ npr. u Islay pića, teškog ukusa i visokog procenta alkohola(preko 40%alc). I nikad ne dodaješ više od kafene kašičice vode i nikad ih ne piješ sa ledom(zašto ne led, nemam pojma, tako savetuju stručnjaci).
Inače ne postoje stroga pravila u pijenju viskija, postoje samo smernice i saveti, a na tebi je da uživaš u piću onako kako ti misliš da treba i kako tebi najviše prija
#59
Posted 04 April 2015 - 18:00
#60
Posted 04 April 2015 - 21:49
Experti, šta ćete da mi kažete o ovom?