Jump to content


Photo
- - - - -

Strajk prosvetara


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
121 replies to this topic

#121 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 26 April 2015 - 21:47

^

Da zavrsimo ovu pricu.

Ono sto se propusti u ranim godinama, se tesko nadoknadi. Ti si u pravu, kad ne proizvodis struju odmah se vidi, ali kad ne proizvodis obrazovanje, do celo drustvo trpi vise decenija. Medjutim, ti bi se fokusirao na platu. Svi znaju da je plata prosvetara mala, ako je nekome to malo, neka nadje bolje placen posao!

Ti pises da si se solidarisao sa kolegama. Zbog cega bi se odrastao covek solidarisao sa drugima, ako se ne slaze. Da povucem grubu paralelu, ako se tvoje kolege drogiraju, sad ces i ti da se solidarises i pocnes!? Smesno!

Nadji mi djaka koji hoce da sedi u skoli i misli da nema pametnijeg posla. Ne znam koji djak se ne zali da je skola robovlasnistvo i da ides u skolu radis sta te teraju, a ne dobijas pare.

Tvojom logikom skola ne treba da postoji. Cini mi se da si se tu zbunio.

Postoji razlika izmedju hirurga i nastavnika. Kad hirurg strajkuje, postoji obavezna hitna sluzba koja to ne radi, a da li je to slucaj sa strajkom prosvetara?

Za kraj, ono sto odrasli imaju jedni s'drugima, to nije posao dece i ona ne smeju da trpe! Cak i ako ne zele da idu u skolu, skola mora da funkcionise i da nadoknadi izgubljeno. 

Done and over!

.



#122 Janne240

Janne240
  • Members
  • 6,077 posts

Posted 27 April 2015 - 21:10

SLažem se vreme je da se okonča topik,

 

Uopšte se ne bih fokusirao na platu, kao pravi sociolog, gledam stvari iz šire perspektive i uvek sam isticao da je strategija reforme obrazovanja prema potrebama društva treba da bude osnovni cilj nad ciljevima. Nerviralo me je poentiranje na tom interesu koje je i jednoj i drugoj strani zapravo jedini interes politikantskog serviranja poteza.

 

Ma kakvi, ja sam mejnstrim, škola je stara društvena ustanova treba da postoji ali redefinisana i uskladu sa potrebama modernog sveta, većoj samostalnosti i aktivnosti učenika i prema interesovanjima i potrebama društva. Ne znam što stalno vidiš nešto što ne pričam i što ne stoji u mojim postovima, ali nije ni bitno.

 

Ne radi se o hitnoj službi o prosveti to je komesarska politika kojom AV trenutno resava sve drustvene probleme kao istorijski spasilac.

 

Nista, prati moje postove i bice ti jasniji diskurs i pozicija iz koje ja sagledavam drustvene probleme. Pozdrav.