Jump to content


Photo
- - - - -

Izložba slika Save umanovića u Mladenovcu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
No replies to this topic

#1 unicorn

unicorn
  • Members
  • 1 posts

Posted 18 March 2015 - 10:37

Изложба „Последња деценија” на којој су представљена оригинална дела Саве Шумановића отворена је у галерији „Фоаје” Центра за културу „Младеновац”. На поставци је приказано 15 дела једног од наших највећих сликара 20. века. Пејзажи „Чардаци у Шиду”, „Кукурузи крај шумарка”, „Шид у зиму”, „Шидска периферија”, „Сеоска улица са дрворедима”, „Женски акт на трави”, „Женски акт на жутом јастуку”, „Полулежећи женски акт на дивану” неки су од назива чувених Савиних дела које посетиоци младеновачке галерије могу да погледају до 26. марта. Последњих десет година његовог стваралаштва сматрају се најплоднијом и стилски најзрелијом фазом. 

Говорећи о биографији и уметничком стваралаштву великог уметника, Весна Буројевић, директорка галерије „Сава Шумановић” из Шида, није крила задовољство што Шумановићева дела отварају нови галеријски простор „Фоаје”.

– Овај мали избор оригиналних дела Саве Шумановића схватите као позивницу да дођете у Шид где можете видети 417 његових дела – поручила је Буројевићева.

Бранко Милорадовић, директор Центра за културу „Младеновац”, подсетио је да ће поклоници уметности под овим кровом моћи да виде дела најпознатијих  српских уметника.