Jump to content

Photo
- - - - -

Kako otici?

• Please log in to reply
377 replies to this topic

#361 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 04 September 2017 - 22:54

Dok pokusavas ostale stvari, ovo te nista ne kosta, a i pocedura pocinje sad negde u oktobru:

https://travel.state...visa/entry.html

• 0

#362 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 05 September 2017 - 00:58

Dok pokusavas ostale stvari, ovo te nista ne kosta, a i pocedura pocinje sad negde u oktobru:

Omg, igrao sam godinama .......... fanatichno proveravao 1000 puta svaki detalja aplikacije .......... zaboravio sam na to ........ baksuz, nikada nisam ubo, ali znam najmanje 5 ljudi koji jesu i koji su otishli.

• 0

#363 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 05 September 2017 - 01:06

Omg, igrao sam godinama .......... fanatichno proveravao 1000 puta svaki detalja aplikacije .......... zaboravio sam na to ........ baksuz, nikada nisam ubo, ali znam najmanje 5 ljudi koji jesu i koji su otishli.

Treba probati sve. Posebno se fokusirati na jezicima.
:D

Sent from my SM-G950U using Tapatalk

• 0

#364 Sunshine State

Sunshine State
  • Members
  • 1,505 posts

Posted 05 September 2017 - 06:57

Sad znas 6 :D

Ja znam bar 10 ljudi - i stvarno je to jedna od opcija koja ne iziskuje nikakav trud (za pocetak), osim 15-ak minuta za aplikaciju, 

• 0

#365 angelia

angelia
  • Members
  • 15,569 posts

Posted 05 September 2017 - 07:20

Sad znas 6 :D

Ja znam bar 10 ljudi - i stvarno je to jedna od opcija koja ne iziskuje nikakav trud (za pocetak), osim 15-ak minuta za aplikaciju, 

Ja znam jednu, kod mene u kancelariji (sad 2je :) ). Mozda znam vise a da nisam svesna toga, mnogo ljudi koje sam znala je nekako "otislo" pa mozda medju njima ima dobitnika.

• 0

#366 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 05 September 2017 - 15:33

Ako ne pali primarni plan, ja bi recimo probao neku egzotiku...recimo Kanadske teritorije, Outback u Australiji, Južna Afrika, možda neka od zemalja Južne Amerike, Čile, Urugvaj, Argentina...pošto sam izvan toga već dugo i ne znam kako funcionišu useljenčki procesi u pomenutim, ali ako nema druge vredi se malo informisati i videti ima li tu mogućnosti, barem je to bio moj rezon kad sam ja bio u tom procesu...na kraju je i uspelo...ovo sam recmo skoro pročitao

N.W.T. looks to immigrants to address looming labour shortage - North - CBC News

Au druze, pa ovo je sve da postanes hrana grizli medvjedima, krokodilima, otrovnim zmijama ili premocnom Cthulhuu.

Bolje mu je da ostane gdje je. :D

• 0

#367 Kolbas

Kolbas
  • Members
  • 2,990 posts

Posted 05 September 2017 - 18:13

Au druze, pa ovo je sve da postanes hrana grizli medvjedima, krokodilima, otrovnim zmijama ili premocnom Cthulhuu.

Bolje mu je da ostane gdje je. :D

😁...pa to su varijante za one sa "jacim zeludcem"...bolje da se "'rves s medjedima i zmijama" nego da te sopstvena drzava ponizava 24/7 😉
  • 0

#368 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 05 September 2017 - 18:34

...pa to su varijante za one sa "jacim zeludcem"...bolje da se "'rves s medjedima i zmijama" nego da te sopstvena drzava ponizava 24/7

Ima na Netflixu jedan serial o ljudima koji su odlucili da zive 'off the grid', zive u takvim vukojebinama, proizvode svoju energiju, hranu i naoruzani su do zuba, a predvidjaju kataklizmu, pa se pripremaju, tzv 'preppersi'.

E, takav zivot ti njemu predlazes, jelde? Zvuci romanticno dok se ne nadjes u situaciji da si sam, nema hrane, a divlje zvijeri se sunjaju oko izbe, onda Vucicev qrcic u dupetu ne bi bio bas najgora situacija. ;)

Edited by Honey Badger, 05 September 2017 - 18:36.

• 0

#369 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 05 September 2017 - 18:36

Ima na Netflixu jedan serial o ljudima koji su odlucili da zive 'off the grid', zive u takvim vukojebinama, proizvode svoju energiju, hranu i naoruzani su do zuba, a predvidjaju kataklizmu, pa se pripremaju, tzv 'preppersi'.

E, takav zivot ti njemu predlazes, jelde? Zvuci romanticno dok se ne nadjes u takvoj situaciji, onda se Vucicev qrcic u rodjenom dupetu i ne cini tako losim usudom. ;)

Ajde, ajde, mozda mu se dopadne Manitoba. Imam poznanike, koji samo tamo hoce da budu.

• 0

#370 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 05 September 2017 - 19:08

Ajde, ajde, mozda mu se dopadne Manitoba. Imam poznanike, koji samo tamo hoce da budu.

Pricas o Grizli Adamsu i njegovom prijatelju traperu Jacku? Drugo su oni. Ovaj nas Nista je njeznica iz Srbiju. :D

• 0

#371 alberto.ascari

alberto.ascari
  • Members
  • 28,756 posts

Posted 05 September 2017 - 19:47

Pricas o Grizli Adamsu i njegovom prijatelju traperu Jacku? Drugo su oni. Ovaj nas Nista je njeznica iz Srbiju. :D

Vi ovde rešavate ništa problem a ništa rešava kakav je kurs u kladži.

Zgubidani, i vi i on...
  • 1

#372 mrd

mrd
  • Members
  • 18,143 posts

Posted 05 September 2017 - 19:50

Vi ovde rešavate ništa problem a ništa rešava kakav je kurs u kladži.

Zgubidani, i vi i on...

Sta tebe briga, kad kera setas u sortzu! :lol+:

• 0

#373 Kolbas

Kolbas
  • Members
  • 2,990 posts

Posted 05 September 2017 - 20:13

E, takav zivot ti njemu predlazes, jelde? Zvuci romanticno dok se ne nadjes u situaciji da si sam, nema hrane, a divlje zvijeri se sunjaju oko izbe, onda Vucicev qrcic u dupetu ne bi bio bas najgora situacija. ;)

Dobro de, malo si dao masti na volju sa tim zverima...ja sam glede Canade vise imao na umu Yellowknife, Whitehorse i tako tome slicne lokacije...gradovi koji su remote communities, ali imaju sve potrebne civilizacijske tekovine, cak sam i napomenuo da je to samo jedna od mogucnosti i nema veze sa off the grid konceptom iz tvog dokumentarca...ako bas hoces konkretan primer, posto radim u sudskom sistemu mogu da potvrdim da je jedan veliki deo involviranih u sistemu (advokati, razni socijalni sluzbenici, security...) ustvari rodjeno na istoku (Ontario, Quebec, Maritimes) pa su "trbuhom za kruhom" poceli karijeru upravo u Teritorijama, da bi se xy godina kasnije "spustili" u Sask i Manitobu,a verovatno ako im se ukaze sansa, mnogi ce zavrsiti karijeru u Provincijama iz kojih su...dakle, ako je to njima Ok, sto bi to bilo toliko "rizicno" nekom iz Odande, ako je taj vec resio da ide? It's just a option, anyway...

Edited by Kolbas, 05 September 2017 - 21:31.

• 0

#374 Honey Badger

Honey Badger
  • Members
  • 7,643 posts

Posted 05 September 2017 - 21:26

Dobro de, malo si dao masti na volju sa tim zverima...ja sam glede Canade vise imao na umu Yellowknife, Whitehorse i tako tome slicne lokacije...gradovi koji su remote communities, ali imaju sve potrebne civilizacijske tekovine, cak sam i napomenuo da je to samo jedna od mogucnosti i nema veze sa off the grid konceptom iz tvog dokumentarca...ako bas hoces konkretan primer, posto radim u sudskom sistemu mogu da potvrdim da je jedan veliki deo involviranih u sistemu (advokati, razni socijalni sluzbenici, security...) ustvari rodjeno na istoku (Ontario, Quebec, Maritimes) pa su "trbuhom za kruhom" poceli karijeru upravo u Teritorijama, da bi se xy godina kasnije "spustili" u Sask i Manitobu,a verovatno ako im se ukaze sansa, mnogi ce zavrsiti karijeru u Provincijama iz kojih su...dakle, ako je to njima Ok, sto bi to bilo toliko "rizicno" nekom iz Odande, ako je taj vec resio da use? It's just a option, anyway...

Salio sam se.

Meni te teritorije zvuce prilicno izazovno, a ne bi me iznenadilo da se dam u preppere, ne zato sto smatram da ce uskoro biti kataklizma, nego jednostavno, volio bih jedno vrijeme tako zivjeti. Mislim da bih. Vjerovatno bih nakon dva dana plakao i molio da me se pusti da se vratim u civilizaciju. :D

• 0

#375 Kolbas

Kolbas
  • Members
  • 2,990 posts

Posted 05 September 2017 - 21:38

Jebi ga, ne pratim forum toliko intenzivno pa ne kuzim kad je ironija/sarkazam, a kad ozbiljno...
  • 0