Ok, hvala.
Ostaje mi izbor turisticki odlazak+zenidba ili master. 
Niko ne potcenjuje to shto si zavrshio, danas su ljudi koji znaju shta treba reci, kome i kada, shta naglasiti/precutati, kako formulisati odgovor potrebni vishe nego ikada, nije rocket science, ali nije ni za potcenjivanje. Ovde uvek imash u dzepu neki broj telefona - za dalje informacije obratite se ..........
Uslovi su bitno izmenjeni danas nego pre skoro 20 godina kada sam ja pokushavao da dobijem vizu i kokretno ne mogu da pomognem savetom, ne poznajem proceduru. Na tvom mestu bih ipak probao skilled worker kombinaciju ukoliko imash 4 godine radnog iskustva, mislim da je to minimum, a nekako se namece zakljuchak da ga nemash, mozda greshim. Tebi je cilj da upadnesh negde legalno, a shta cesh posle raditi, chime cesh se baviti, to samo nebo zna
, meni je krivo shto nisam zavrshio josh jedan fakultet, ali uz decu i u tim godinama jednostavno nije bilo bash preterano izvodljivo, tebi bi to doshlo kao zajebancija. Ja sam potroshio 10 godina da se ischupam iz Srbije, nije bilo lako. '92 sam odbijen za Kanadu, ekspres, u tzv. prvom krugu, a '99 sam proshao, poenta je da nikada nisam odustao. Dovoljno je bilo da se moje zanimanje nadje na listi "podobnih" sa jednim jedinim poenom (1), dok su recimo elektro inzenjeri dobijali 18 poena!
Sve je bilo u igri, J. Afrika, Novi Zeland, Australija, americhka lutrija, ma Zimbabve - daj shta dash, nije bitno shta je, samo da se iskoprcam iz bedaka, nije mi bilo dobro tamo ......... svaka igra svaka dobija
.......... kao shto kaze GG potrebna je determinacija i apsolutna posvecenost cilju, istrajnost i rad na sebi u medjuvremenu. A sve je, opet kao shto je rekao - mnogo lakshe nego shto zvuchi.
Medjutim, konkretno za Kanadu, ako ne mozesh kao skilled worker, a svi podaci o radnom stazu/iskustvu ce se proveravati 100% (i meni su proveravali), nazalost nema druge opcije osim brak za papire, shto je po meni isto sasvim OK. zashto da ne? Sve je za ljude. Master je cenim lakshe dobiti i izgurati na nekom americhkom univezitetu i vece mogucnosti za usputnu zaradu.
Ako imash neku nekretninu - prodaj i ulozi sve u projekat, isplatice se debelo. Ali, naravno - uz zajebano dobar - plan.
Edited by Denis Jasharevic, 02 September 2017 - 15:23.