Covek je bitno mladji nego sto sam ja bila kad sam krenula, samac je, nema decu koju mora da izdrzava, i ima trazenu struku. Dakle, uopste nismo za poredjenje. Zasto ti po svaku cenu mene drobis u svaku pricu, to samo ti znas. Valjda neka opsesija...
Moze da mu javi potencijalni poslodavac, kad pozove ovog trenutnog, da pita kako se SamoRad pokazao.
Ti nikad cuo za takve slucajeve?
Da si ikada menjala posao, znala bi da se to ne radi bez odobrenja aplikanta. Ti to nisi nikada radila, uvek je drustvo radilo ono sto mora da bi ti "dalo" posao.
Izgleda da vama u USA veruju na rec. Ovde bas i ne.
Ne veruju vam na rec, posto ocigledno ima puno onih kao ti. Samo daj mi!
Obicno zele da znaju zbog cega trazis novi posao, zasto ti trenutni ne odgovara? Tacnije, zele da znaju da li posao ne odgovara tebi, ili ti ne odgovaras poslu.
To je tacno, ali ne smeju da zovu kompaniju bez odobrenja kandidata, ali to tebi ne moze da bude poznato. Sad ces jos da napises, da to ne moze.
Naravno, u slucaju da je moguce.
Neka si ti njemu pozeleo srecu iz USA, i nema nikakve veze sto pojma nemas kako stvari funkcionisu u Evropi, posebno ne u Skandinaviji.
U skandinaviji si ti, znaci da nema razuma!
To mu sigurno zele i njegovi bliznji, koga god da ima.
Ako je covek pametan, bice oprezan s trazenjem novog posla. Unutar branse se informacije lako sire, i nije bas popularno previse siriti pricu. Postoji razlika izmedju hrabrosti i gluposti.
Ti sad ode nesto pricas, a svaki si posao "dobila"!
Ne obeshrabrujem ga, vec pokusavam da mu pomognem. Ovako nesposobna, bez hrabrosti i volje, ali s iskustvom u Skandinaviji, koje ti nemas. Najlakse je tapsati coveka po ramenu, cesitati mu i zeleti mu srecu. Samo ne znam koja je vajda od toga.
Nema vajde od cekanja na tanjiru, ali od rada i istrazivanja dakako ima.