Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

"Interstellar"

• Please log in to reply
314 replies to this topic

#16 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 15 November 2014 - 18:41

Koji će im moj onih dvadesetak sladunjavih minuta hepienda na kraju. Sam film je time mnogo pokvaren. Mnogo više nego što je integralna verzija Blade runner-a pokvarena veštački snimljenim hepiendom za američko tržište.

(1) tumacenja se vrlo razlikuju u pogledu toga ima li ijedna varijanta BR "hepiend"; (2) nema nijednog statistickog ili logickog dokaza, nijednog empirijski validnog istrazivanja da je hepiend vazniji americkom trzistu, nego trzistu Gvajane, Indije, Holandije ili Chilea. Naprotiv, ako pogledas npr, najvecu svetsku filmsku produkciju (bollywoodsku), videces da je to tamo jos cesce slucaj. Dakle, batalimo tu vrstu implicitnog prihvatanja lokalne (ili francuske, svejedno) antiamericke propagande. 

• 3

#17 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 15 November 2014 - 18:46

A meni bi bilo patetično i jadno kad bi kraj bio pokušaj tragičnog kraja.

Od Gladiatora na ovamo, dobar deo filmova se sa ciljem pravi sa tragičnim krajem da bi se dobila pozitivna kritika.
To gadjenje hepiendom po difoltu samo zato što je hepiend je meni žešće pojednostavljanje.
Daj onda da bacamo govna i na Dobar, Loš, Zao ili Šošenk...

Da ne pominjem što ovaj film nema tipičan hepiend, zapravo ne znam ni da l' bih ono nazvao hepiendom, pre bih reko nedorečenom pričom sa prostorom za ličnu interpretaciju. Odnos Kupera i njegove ćerke je kroz film bitan, ali ni tad nije glavni motiv film, nego sporedna ideja, na samom kraju je baš izgubio značaj, i to je meni genijalnost ovog filma.
En Hatavej na kraju u svom kampu je mnogo bitnija stvar ovog filma, i to je mnogo više hepiend nego to da l' je Metju Mekonahi video svoju ćerku ponovo.

Edited by BattleBorn, 15 November 2014 - 18:48.

• 0

#18 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 15 November 2014 - 18:49

čovek prođe kroz crnu rupu i umesto u fronclama završi kako završi...i to tebi nije veštački hepiend  :lol+:

• 0

#19 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 15 November 2014 - 18:53

E jbg sad, gotovo da niko ne može da ZAMISLI šta bi se nekom desilo da prodje kroz crnu rupu a ti spominješ froncle.

Sam Tesla jednom reče da ljudski intelekt nije sposoban da pojmi stvari koje su realne.
Postoji jedan dobar dijalog u filmu kad pričaju o dimenziji vremena i kad neko (ne mogu da se setim ko) kažže da je tim stvorenjima vreme fizička dimenzija kao kanjon u koji mogu da se spuste i popnu kad hoće.

• 0

#20 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 15 November 2014 - 19:07

Može jako dobro da se zamisli. Plimno dejstvo bi od bilo čega napravilo froncle.

Al hajde, lik je upao u crnu rupu, našao način da komunicira sa kćerkom preko prostora i vremena, pomogne joj da nađe rešenje problema kojim spasava čovečanstvo, sve to preživio i na kraju se nekako vratio na zemlju taman na vreme da se poslednji put pozdravi sa kćerkom, koja ga btw. nije videla 100 svojih subjektivnih godina ali koja i pored toga ima posebnu povezanost s njim. How convenient.... Naravno da je sladunjavo i zašećereno ko šerbet limunada i da je veštački hepiend u pitanju.

Film je fenomenalan, sjajan, genijalno vozi, sve do momenta njegovog ulaska u crnu rupu, Čista desetka. Posle toga je sranje. U proseku znači jedan vrlo dobar film koji ne zaslužuje hajp koji dobija ali to i dalje ne umanjuje činjenicu da ga vredi odgledati. 

• 0

#21 T.L.T.I

T.L.T.I
  • Members
  • 2,390 posts

Posted 15 November 2014 - 19:39

Koji će im moj onih dvadesetak sladunjavih minuta hepienda na kraju. Sam film je time mnogo pokvaren. Mnogo više nego što je integralna verzija Blade runner-a pokvarena veštački snimljenim hepiendom za američko tržište.

Ali film nije "happy end".

Covek zapravo nije prosao crnu rupu i tu se njegov zivot zavrsava.

Da ponovim i ovde ono sto sam vec rekao:

Obratiti paznju na Dr. Mann-a (kljucna stvar, iako ne deluje tako), tacnije na njegovu pricu Cooper-u (dok se ovaj gusi) sta ce mu se sve desavati kada bude bio na korak od smrti. ;)

Mislim da tu najvise i lezi Nolan-ova genijalnost, sto je gledaoce naveo da misle jedno a desava se nesto sasvim drugo.

Naravno, CN zna najbolje ali mislim da ne gresim.

Edited by T.L.T.I, 15 November 2014 - 19:42.

• 0

#22 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 15 November 2014 - 19:49

“Hans Zimmer composed the entire score while wearing a Phillip Glass mask tied on with elastic.”

• 0

#23 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 15 November 2014 - 19:53

tumblr_nf04oyP0ZI1r80l46o1_1280.jpg

• 0

#24 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 15 November 2014 - 20:02

Može jako dobro da se zamisli. Plimno dejstvo bi od bilo čega napravilo froncle.

Al hajde, lik je upao u crnu rupu, našao način da komunicira sa kćerkom preko prostora i vremena, pomogne joj da nađe rešenje problema kojim spasava čovečanstvo, sve to preživio i na kraju se nekako vratio na zemlju taman na vreme da se poslednji put pozdravi sa kćerkom, koja ga btw. nije videla 100 svojih subjektivnih godina ali koja i pored toga ima posebnu povezanost s njim. How convenient.... Naravno da je sladunjavo i zašećereno ko šerbet limunada i da je veštački hepiend u pitanju.

Film je fenomenalan, sjajan, genijalno vozi, sve do momenta njegovog ulaska u crnu rupu, Čista desetka. Posle toga je sranje. U proseku znači jedan vrlo dobar film koji ne zaslužuje hajp koji dobija ali to i dalje ne umanjuje činjenicu da ga vredi odgledati. 

Ne postoji alternativni kraj, način na koji da se privede film a da film ostane VELIKI.
Da je on završio u nekim franclama ili sl. ovo bi bio neki novi "Moon". Da se razumemo, meni je "Moon" fenomenalan film.
Ali nije VELIKI film.
Da se Nolan odlučio za nešto što je tragedija, fronce i sl. Nolan bi mene mnogo razočarao i smatrao bih ga pussy-em i konformistom.

Film je hrabar i veliki, inspirativan i pun simbolike.
To su stvari koje ponište sve te neke sitnice koje mogu da se zamere a proizilaze iz tog hrabrog poduhvata.

Edited by BattleBorn, 15 November 2014 - 20:02.

• 1

#25 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 15 November 2014 - 20:03

Ok...to je tvoje subjektivno viđenje, sa kojim se ja ne slažem i to je to.

• 1

#26 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 16 November 2014 - 00:53

Oduševljen sam filmom, u najmanju ruku. Moram još jednom barem da pogledam, dosta nedoumica..

Ali najbitnija

Zašto bi napredni ljudi iz budućnosti kreirali warmhole da navodi Coopera da pomogne čovečanstvu, ako su već preživeli?

Odnosno, kako su preživeli, ako inicijalno nisu imali warmhole i kvantne podatke
?

Od ostalih

Šta je bio Manov plan na kraju i zašto je pokušao da ih ubije, mogao je nekako drugačije da se izvuče?

Kako su stvorili sve one uslove na Kuperovoj stanici i kako su stali svi ljudi na tu stanicu?

Zašto baš i ne voli sina -nije ni pitao za njega ;)

Zašto Edvard nije preživeo?

Edited by medobrundo, 16 November 2014 - 00:58.

• 0

#27 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 16 November 2014 - 01:43

Edvard ?

Ja reko da si se skenjao zbog onog Jenkinsa :D

Sina voli ali ne toliko, jer otac - ćerka :) i zato što je ćerka ta koja živi njegove ambicije.

Za ovo ostalo imam odgovore, ali bih iskreno više voleo da ti Schrodinger odgovori. Iako sam razmišljao o svemu tome.
Ali i ja moram da gledam ponovo film.
Stvarno sam bio previše uzbudjen dobrim delom filma.

• 0

#28 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 16 November 2014 - 01:52

http://www.vulture.c...make-sense.html

Ovde ima dosta dobrih pitanja, kao i na nekim drugim sajtovima.. posljednje je zaista suštinsko
  • 0

#29 Battle Born

Battle Born
  • Members
  • 31,792 posts

Posted 16 November 2014 - 01:54

Ok...to je tvoje subjektivno viđenje, sa kojim se ja ne slažem i to je to.

samo mi reci, šta misliš zašto stručnjaci koji su učestvovali u izradi filma, Kim Thorp i ostali su prihvatili da se sve ovako završi, tj da učestvuju u tome ? Samo ne argument "pa zbog para, dali im ovi pare da se slože". Takve ljudske veličine imaju dovoljno para za ono što ih čini srećnim, a dobro znaju šta ih čini. I nikad ne bi pogazili po onome što je svrha njihovog života i za šta se bore.

Ovaj film je promocija nauke, propaganda, popularisanje, kako god... Ako postoji neka dobra propaganda, to je ona propaganda nauke. Počevši od tog sajd sajd sajd sajd motiva "Kad sve ode u kurac, pare nemaju nikakvu važnost, samo nauka i znanje može da nas spasi"

Naravno da ne može da bude dobra promocija sa nekim tragično-bizarnim krajem, a opet su sve odradili da ima smisla. Ako npr Neil DeGrasse kaže da ima smisla sve u filmu, 'beš mi mater ko sam ja da serendam.
Ponovo, jako hrabar i nesebičan film. Stvarno mislim da ovom svetu treba ovakav veliki film.

Edited by BattleBorn, 16 November 2014 - 01:56.

• 0

#30 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 16 November 2014 - 01:56

Edmund, ne Edvard ;)

I kako je zaboga Marf znaka šta je sa doktorkom Brend na kraju? Da se ona uopšte iskrcala na planetu? Da Edmund nije živ i sve ostale detalje?
  • 0