Jump to content


Photo
- - - - -

Dizajn i multimedija


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
4 replies to this topic

#1 Current96a

Current96a
  • Members
  • 2 posts

Posted 31 October 2014 - 13:10

Trazim dobru skolu dizajna i multimedije u Srbiji. Prvo sam naleteo na IT Academy koja nema los program niti smorevoe u skoli,a i nisam cuo mnogo losih iskustava. Dan nakon tog sam naleteo na neku skolu u kojoj je smer "Dizajn i multimedija" i smer "cad" sa IT akademije pomesan u jedan smer u kome je bilo pomenuto cak i ucenje "pravljenja" igrica i onda u fazonu ubijem dve muve jednim udarcem. Samo ja nema boga da se setim koja je to skola. I danas sam naleteo na ITS(visoka skola strukovnih studija) ciji program sad citam i izgleda mi bolji nego na IT academy. Kakve vi informacije i iskustva imate na ovu temu i koja je razlika izmedju IT academy i ITS? Da,predlozite skole vezane za dizajn i multimediju,privatne i drzavne. 
Eh da,zaboravio sam da kazem da prvenstveno zelim da naucim PS,AfterEffect i Illustrator da koristim u tim skolama. Naravno i sto vise uz ta 3.#2 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 31 October 2014 - 21:01

IT Akademija - nije ni fakultet ni visoka strukovna skola vec niz kurseva. Uglavnom se ne nauci nista, a diploma, sama po sebi,  vredi koliko i hartija na kojoj je odstampana.

ITS? ITS je, za razliku od IT Akademije, zaista visoka skola strukovnih studija. Medjutim ITS diploma nije puno vrednija od prethodne.

 

Ako te zaista  interesuje IT, i imas potrebne sklonosti i sposobnosti, studiraj neki od drzavnih fakulteta (ETF,FON,FTN,PMF) ili od privatnih RAF.

 

Ako te ne interesuje toliko IT koliko sam dizajn i multimediji upisi dizajn na FPU, a alate ces vec nauciti sam i na kursevima.#3 Current96a

Current96a
  • Members
  • 2 posts

Posted 01 November 2014 - 13:08

Sto tako pljuvanje,jer si isao tamo? Moj ortak je zavrsio na programerskom smer u i sad brise zadnjicu cetvoroslojnim toalet papirom,ne diplomom. Treba mi jos informacija,ovo sto ste vi napisali mi je nista jos uvek.#4 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 01 November 2014 - 20:44

Pa sigurno da brise papirom, koliko puta moze diplomu da upotrebi za to?

 

I nije pljuvanje vec cinjenice. Ja se profesionalno bavim IT-om skoro 20 godina i dobro znam sta se moze da nauci na tim "skolama", Ne shvatam sta jos zelis da ti se kaze? Da su im profesori diletanti koji nemaju pojma o programiranju i razvoju softvera? Pogledaj im i sajt. Izgleda kao sajt pop-teleshopa a ne ozbilje institucije. Cim vidis takav sajt odmah mozes da znas da se radi o prevarantima.

Ako si stvarno neko zainteresovan za studije IT-a prihvatices (dobronameran) savet. 

 

 

Druga opcija je da si zapravo neki "bot" ITS/IT akademije koji pokusava da im napravi jeftinu reklamu.


Edited by tomas.hokenberi, 01 November 2014 - 20:58.


#5 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 01 November 2014 - 21:52

Sto tako pljuvanje,jer si isao tamo? Moj ortak je zavrsio na programerskom smer u i sad brise zadnjicu cetvoroslojnim toalet papirom,ne diplomom. Treba mi jos informacija,ovo sto ste vi napisali mi je nista jos uvek.

Moga bi da pre IT-a da proucis i  razliku izmedju "jer" i "jel".