Jump to content

Photo
* * * * * 1 votes

Kuda ide USA

• Please log in to reply
20155 replies to this topic

#6406 bohumilo

bohumilo
  • Members
  • 1,267 posts

Posted 03 February 2017 - 21:49

Kapitalizam i sloboda su danas opet bljesnuli u svojoj velicanstvenosti i pokazali zube pred bezumnim nasiljem. Jos se nisu bili osusili plocnici berklijske carsije od stakla i krvi neduznih gradjana posle juceranjeg kristallnachta, kad evo novih nevolja za kukuljicare i naciste svih usmerenja - covek koji ih je najbolje prozreo i opisao dospeo na sam vrh Amazonove liste knjiga po prodavanosti (pri tome cak ni ne mislim na Majla ;) ):

DIUGMW2.jpg

p.s. nepismeni i tupavi kao i sve siledzije i falangisti, i nasi "umereni kukuljicari" ce sutra opet navuci svoje kukuljice i u crnim trojkam krenuti da traze ko je sad pa taj rasista Orvel da mu rascopaju glavu.

• 0

#6407 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 03 February 2017 - 22:04

Pa Majlo ni nije tema svega ovoga, tema i jeste sloboda govora. Moje misljenje o Majlu je negativno, za mene je on neka budaletina, ali ko sam ja da bilo kome, pa i njemu zabranim da govori...

Naravno da i u Evropi treba uvesti slobodu govora po uzoru na USA. Ne postoji slobodno drustvo bez apsolutne slobode govora.

Negiranje Holokausta, ali i drugih zlocina, posebno velikih kao sto su Holodomor, Armenski genocid... treba da bude krivicno delo. Naravno izuzetak od tog pravila bi bile neke nove naucne cinjenice ili sudski dokazi koji govore suprotno od trenutnog naucnog/sudskog pogleda na te dogadjaje. Naravno pojava takvih cinjenica za Holokaust je nezamisliva. 

"Sloboda govora" je i dovela do Holokausta, zar ne?

• 0

#6408 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 February 2017 - 22:06

...

... "Sloboda govora" je i dovela do Holokausta, zar ne?

Ovo jer apsolutno nekorektno!

:wicked:

>> ... Всего жертвами репрессий за советский период, по данным правозащитной организации «Мемориал», стало от 11—12 до 38—39 млн человек[151]. ... <<

...

Edited by Kinik, 03 February 2017 - 22:10.

• 1

#6409 bohumilo

bohumilo
  • Members
  • 1,267 posts

Posted 03 February 2017 - 22:07

Eto ovi sad događaji su došli kao dobar povod da se pretrese jedna tema, pritom ni ne govorim o Majlu.

Šta mislite o USofA freedom of speech odnosno u suštini neograničenoj slobodi govora sve dok direktno ne poziva na nasilje? Postoje tu još neke stvari koje se ne smeju ali nijedna se ne odnosi na takozvani govor mržnje. Da li bi tako trebalo da bude i u Evropi?

Takođe, šta mislite o zakonima nekih država u kojima je negiranje Holokausta krivično delo?

Ja licno povlacim crtu kod pretnji i pozivanje na nasilje - a to je jasno krivicno delo i nema veze sa slobodom govora. Ne bih zabranjivao negiranje Holokausta. Naciste (i komuniste) treba izvuci na cistac i argumentima pokazati da su to nepismene budale koje trebaju biti osramocene i prezrene od civilizovanog sveta. Nikako im ne treba otimati mikrofon pa da onda mogu svojim sledbenicima da pricaju o svetskoj zaveri koja ih zabranjuje zbog njihovih tajnih uvida i "istina".

Zapravo ja sam prvenstveno za postovanje privatnog vlasnistva pre svega ostalog, tako da svako odlucuje o cemu se moze a o cemu ne moze razgovarati u njegovoj kuci/novini/forumu/sajtu itd.

Edited by bohumilo, 03 February 2017 - 22:21.

• 2

#6410 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 03 February 2017 - 22:09

Pa sve i treba dozvoliti, osim Holokausta, jer previshe je vremena proshlo, niko nauchno nije ni prishao podacima koji ga dovode u sumnju i treba sa tom prichom zavrshiti za sva vremena. To shto u Americi moze ne znachi da je ispravno.
  • 0

#6411 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 03 February 2017 - 22:11

Mozda u tvojoj masti. 

Upravo je suprotno od toga, ali gde bi to komunisti mogli da shvate... 

• 2

#6412 Denis Jasharevic

Denis Jasharevic
  • Members
  • 10,018 posts

Posted 03 February 2017 - 22:12

Uh ..... sad si ga totalno ulevichario ..... Sloboda govora je tako jebeno vazna stvar choveche.
  • 1

#6413 kirovec

kirovec
  • Members
  • 1,135 posts

Posted 03 February 2017 - 22:13

..Jos se nisu bili osusili plocnici berklijske carsije od stakla i krvi neduznih gradjana posle juceranjeg kristallnachta... 

Ja podrzavam kritiku protiv levicarskih budala koje bi da lomljenjem i paljenjem nesto postignu, ali ga ovde bas pretera, jednostavno ne mozes porediti kristalnu nocu sa ovim sto se desilo juce ispred Berklija. Po meni ovo je ipak za moderaciju.

Na kraju krajeva te budale su pohapsene ili ce biti i dobice kaznu da se zapitaju sta im je to trebalo, dok pobijeni tokom kristalne noci nikakvu pravdu nisu dobili.

Edited by kirovec, 03 February 2017 - 22:38.

• 0

#6414 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 03 February 2017 - 22:16

Ja podrzavam kritiku protiv levicarskih budala koje bi da lomljenjem i paljenjem nesto postignu, ali ga ovde bas pretera, jednostavno ne mozes porediti kristalnu nocu sa ovim sto se desilo juce ispred Berklija. Po meni ovo je ipak za moderaciju.

Preterano poredjenje, pa cak iako je samo figurativno mislio. Jasno je da pokusava da naglasi levicarski extremizam, ali preterano je.  Ali nije bas ni za moderaciju.

• 0

#6415 bohumilo

bohumilo
  • Members
  • 1,267 posts

Posted 03 February 2017 - 22:17

Slazem se, no oni sve ostale nazivaju fasitima i rasistima, pa time zelim da naglasim da su oni daleeeeko najblizi fasizmu i SS dripcima od svih ostalih grupacija.

• 0

#6416 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 03 February 2017 - 22:18

Iako je i Hitler u stvari bio levicar, ali ko ce to njima sad da objasnjava.

mislis reci da je Hitler bio levicar zbog - radnicke partije (DAP)? on (Hitler) je upravo primjer anti- boljsevizma

a u DAPu je bio u - Propagandaabteilung Ib/P sto je bravurozno iskoristio. Kako je DAP ujedno bio i - narodni pokret

a on veliki populisticki govornik, tako je to bila govornica sa koje se izborio za ostvarenje svog cilja, stvaranje - NSDAPa.

Hitler nije bio levicar.

al' dadoh ti + za onaj post o slobodi govora .. jer zboris istinu.  

• 0

#6417 djolesrb

djolesrb
  • Members
  • 9,837 posts

Posted 03 February 2017 - 22:19

Ja podrzavam kritiku protiv levicarskih budala koje bi da lomljenjem i paljenjem nesto postignu, ali ga ovde bas pretera, jednostavno ne mozes porediti kristalnu nocu sa ovim sto se desilo juce ispred Berklija.

Na kraju krajeva te budale su pohapsene ili ce biti i dobice kaznu da se zapitaju sta im je to trebalo, dok pobijeni tokom kristalne noci nikakvu pravdu nisu dobili.

Slažem se.

Ovo neprestano ispaljivanje fraza poput SA falange, pominjanje kristallnachta, SS odreda i slično je krajnje neprimereno i po meni je i vređanje žrtava tog sistema.

• 0

#6418 Slaven

Slaven
  • Banned
  • 18,018 posts

Posted 03 February 2017 - 22:22

Ja licno povlacim crtu kod pretnji i pozivanje na nasilje - a to je jasno krivicno delo i nema veze sa slobodom govora. Ne bih zabranjivao negiranje Holokausta. Naciste (i komuniste) treba izvuci na cistac i argumentima pokazati da su to nepismene budale koje trebaju biti osramocene i prezrene od civilizovanog sveta. Nikako im ne treba otimati mikrofon pa da onda mogu svojim sledbenicima da pricaju o svetskoj zaveri koja ih zabranjuje zbog njihovih tajnih uvida i "istina".

Ah da?, pa pogledaj sto je napravila Pegida sa slobodom govora koju propovjedas? 

Ti si stari mucki provokator ili belosvetski naivac ako mislis da populistima mozes odgovoriti argumentima.

uostalom, da mozes ista uciniti argumentom nebi sa Trumpom "izronio" izraz - alternativna cinjenica. 

to je ono kad gledas u fotografiju i vidis polupraznan prostor a na drugoj ljudi stoje jedan na drugom 

a ti izjavis da pored istine ima i - alternativnih cinjenica .. i da je na prvoj puno vise ljudi nego na onoj drugoj. 

nesto slicno smo dozivjeli i s onim avionom koji je "zdrmao" u Pentagon .. gledas u fotku .. a aviona nigdje. 

ali ako ti se reklo da je to avion onda ima biti .. sve ostalo je teorija zavjere   :lol+:  i levicari u falangama postrojeni.

Edited by ivicaundmarica, 03 February 2017 - 22:38.

• 0

#6419 djolesrb

djolesrb
  • Members
  • 9,837 posts

Posted 03 February 2017 - 22:30

I da, meni je tek tako frljanje sa left-right malo neozbiljno. Pre svega jer politička ideologija nije nešto jednodimenzionalno pa da se može tako govoriti. Drugo, i pojam o tome se menjao kroz istoriju pa je i pitanje koliko je to danas relevantno.

• 0

#6420 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 February 2017 - 22:39

...

...   

Ima i Goebbelsovim dnevnicima: 'nece valjda Firer da napadne sssr, tu prvu zemlju radnickog socijalizma!?'

:wicked:

...

• 1