...
Kafa - fuj!
Fuj - kafa!
Mozda 2-3 puta godisnje kao laksativ.
Toliko puta godinje po majusnu kockicu tamne cokolade.
To mi je norma.
'Turska gorka kafa' je za mene horor i uvreda.
Posled 'odlaska' roditelja - pobacao sam sve dzezvice (osim jedne za goste).
Oni kuvaju kafu sami.
U detinjstvu smo trosili 'belu kafu' od Franck-ove 'Divke'.
Izmedju ostalog - ta 'Divka' (koren cikorije, preprzenog jecma, pa i svaceg drugog) je veoma korisna za imunitet, jetru i pritisak.
Ovo sto se prodaje kod nas to nije kafa - to je zlocin.
Kiselica.
Par puta sam u inostranstvu probao pravu moku (poznatih proizvodjaca), pa ne bih da kvarim ukus domacim njesra.
'Soc / talog' - tek to je horor. Ja te soljice / dzezvu nikada nisam ni prao.
Samo zeleni / crni caj.
I leti.
Naucnim ogledom je utvrdjeno da jedna solja caja na vrucini snizava temperaturu tela za 1-2'C tokom 15 minuta, dok ledena casa Cole / liminade snizava samo temperaturu usne duplje.
'Nescafe' je mesavina kafe, cikorije i preprzenog jecma.
...
...
Edited by Kinik, 22 September 2014 - 22:48.