Dragi ljudi,
Završio sam svoj prvi roman (drugo moje delo), pa se pitam gde bih mogao da ga objavim. Roman je sam po sebi omaž književnosti, tj. književnim delima, klasicima svetske književnosti, koji su mi pomogli da odrastem i naučim (ili bar mislim da sam naučio) da koliko-toliko ispravno razmišljam. E sad, ''problem'' koji imam, u vidu je jednog motiva koji se provlači kroz celu knjigu - samospoznaje kroz prihvatanje homoseksualne orijentacije. Doduše, možda je veći i konkretniji problem samo poigravanje (nepostojećim) elementima homoseksualnosti u domaćoj književnosti, ''izvrtanje'' Nečiste krvi i Zone Zamfirove, poigravanje ciklusima epske poezije itd, ali to na stranu. Pišem ovde, jer gde bih drugde, a pitam se: kojim kućama bih mogao da se obratim. Želeo bih da izbegnem one kojima se moja knjiga ''na oko'' ne bi dopala. U suštini, želeo bih da izbegnem predstavljanje knjige na ovaj način, jer nekako imam osećaj da je utisak koji se stiče jedino površnost i senzacionalizam (a opet, kada se piše o ovoj tematici, takav utisak je nekako neizbežan - ja sam gej, te sam po prirodi i logici stvari prepametan i prezanimljiv). Voleo bih da sam u mogućnosti da rukopis dam u ruke ljudi koji se neće neprijatno iznenaditi posle nekoliko strana.
Nije mi bila želja da haos koji mi je u glavi prenesem na temu koju sam pokrenuo, ali vidim da nisam mogao da odolim. Hvala na svim budućim savetima/sugestijama.
Miloš
Edited by Bolkonski, 17 September 2014 - 03:43.