Jump to content


Photo

KK Crvena Zvezda 2014/2015


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
52665 replies to this topic

#16 gandalf sivi

gandalf sivi
  • Members
  • 908 posts

Posted 19 August 2014 - 21:52

Bravo!!!



#17 Firga

Firga
  • Members
  • 3,608 posts

Posted 19 August 2014 - 21:53

Daj nastavak!!!  :kece:

 

orginalno  :D


Edited by Firga, 19 August 2014 - 22:01.


#18 daba 67

daba 67
  • Banned
  • 13,841 posts

Posted 19 August 2014 - 21:55

Ja lepo napisah danas Antologijski uvod.

 

Kralju od mene  :hail:  :hail:  :hail:



#19 @neske@

@neske@
  • Members
  • 1,084 posts

Posted 19 August 2014 - 22:01



#20 kum zorzo

kum zorzo
  • Members
  • 1,844 posts

Posted 19 August 2014 - 22:22

Ovo cu da turim ovde, cisto da se Fender zasladi. Zasluzio je, a i svi ostali....
Recept za baklavu:
- 1kg kora i 1kg oraha. Minimalna količina oraha je 1/2kg na 1kg kora
-1/2kg putera
-tirit od jednog žumanceta, 50g putera i brašna - umesiti tvrdo testo, izrendati i proprži na malo putera. Može se izmrviti i rukama
-1.5l vode za preliv + 1.5kg šećera - kuvati dok ne ispari toliko vode da se dostigne nivo šećera koji je bio u šerpi pre dodavanja vode
Pomešati orahe, tirit i 1-2 šake šećera
- Kore podelitiu za 5 slojeva, s tim da dole i gore može biti koja više. Znači, orahe za posipanje raspodeliti za 4 sloja
- Svaku koru prskati otopljenim puterom
- Kada se poređa jedan sloj kora, posuti sa četvrtinom ukupnih oraha - Znači, biće 5 slojeva kora i 4 sloja oraha
- Iseći na baklave
- Premazati puterom baklavu, odozgo i između redova
- Baklava se može peći na 200 stepeni oko 30 min, a onda 15 min na 150 stepani i pri isključenoj rerni još malo ili na 150-170 stepeni sat vremena - više da se suši
- Zalivati hladnu baklavu vrelim sirupom
- Nakon par sati, okrenuti svako parče baklave naopako da bi se sa prelivom natopili i gornji slojevi
- Ostaviti tako naopako u plehu i tek kada se izvadi parče za posluživanje, okrenuti ga na pravu stranu

Stari recept iz Mostara.

Perkos je dao sustinsku razliku izmedju Grcke i Turske baklave.Turci dosta forsiraju i punjenja sa pistacima, dok kod Grka dominira tzv mlecni ukus i nisu tako rskave kore kao kod Turaka. Turci dosta uvijaju, dok Grci ponekad i slazu kore.
Ja licno vise volim tursku skolu ( iz nje je i nastala nasa opcija "suve pite" ).
Evo i par mesta gde se u mogu pojesti dobri kolaci:

Poslasticarnica Maksa kod bivseg bioskopa Drina u ulici 29 Novembra ( danas Bulevaru despota Stefana ) vrhunska tulumba- tzv przena skola.
Turske baklave-Dukat kod Tanjuga.
Suva pita- kafana Gusan, ugao S. Markovica i Vojvode Milenka.
Urmasica- bolja od proseka, restoran Durmitor eventualno cevapdzinica Valter. Za pravi ugodjaj se mora otici do Pazara ili praviti u licnoj reziji. Nekada bile odlicne u Šeheru ( dok je bio restoran ) i kod malog Pelivana u Kralja Petra.
Kadaif bio zakon u Grckoj kraljici, ali meni nije u fokusu tako da ga ni ne jurim.
Tufahije iskljucivo u Sarajevu ili u licnoj izvedbi. Kada smo kod Sarajeva- Egipat i Saraj Bosna za preporuku.

Ko krene u Istambul na Galatu neka obavezno svrati u Karakoy Gulluoglu. Nece se pokajati.

Edited by kum zorzo, 19 August 2014 - 22:26.


#21 Zli Coban

Zli Coban
  • Members
  • 340 posts

Posted 19 August 2014 - 22:27

Bravo Fendere svaka cast dobro si odradio i cestitke svima koji su ti pomogli :)

 



#22 Obi-Wan

Obi-Wan
  • Members
  • 5,024 posts

Posted 19 August 2014 - 22:29

Fender feat. Bojana!

Ako ovo ne upali ja ne znam šta hoće! :)

Genijalno, inspirativno, originalno!

Svaka čast! Da nam ova sezona donese još više radosti. Da se vrate slavni dani.... i na Kalemegdan!


#23 stefan81888

stefan81888
  • Members
  • 6,709 posts

Posted 19 August 2014 - 22:35

Bravo, Fendere! :)

Onaj Timi Di na slici sam ja, ne? :P :D


Salim se, hvala, i opet, svaka cast za uvod!




#24 Doctor

Doctor
  • Members
  • 257 posts

Posted 19 August 2014 - 22:50

Fendere spremaj uvod i za iduću sezonu, ova će nam biti uspješna. :D

#25 Mile1

Mile1
  • Members
  • 15,320 posts

Posted 19 August 2014 - 22:56

U ime svih nas u crveno belom za zakletvu Zvezdi ja spevo sam stih jel kunem se srcem i dusom i telom da bodricu do smrti njih...Racunajte na nas

 

5263d2d087c20lu5z9104hea.jpg



#26 The Seventh Seal

The Seventh Seal
  • Members
  • 3,991 posts

Posted 19 August 2014 - 23:10

Od Fendera smo očekivali kreativan i originalan uvod, to smo i dobili, svaka čast majstore :)

 

Prethodni topik je odradio mađiju, titulu šampiona prelaznog roka smo odbranili, rekao bih u prilično dominantnom stilu. Sad ide onaj deo sezone koji manje volimo, ko će bre igrati sve te utakmice :D

 

Aj pa nek nam ova tema donese sreću, i nek ovo bude TA sezona. Vreme je da se dominira i tamo u aprilu, maju, junu ;)



#27 Jože Kuralt

Jože Kuralt
  • Banned
  • 424 posts

Posted 19 August 2014 - 23:13

Momci što nosite crveno bele dresove, podarite nam pobede i radost do neba.

I ove godine Arena da eksplodira, ajdeee...

 

 


Edited by Jože Kuralt, 19 August 2014 - 23:14.


#28 karipesic

karipesic
  • Members
  • 6,694 posts

Posted 19 August 2014 - 23:20

Speechless.  :hail:



#29 Baklava

Baklava
  • Banned
  • 36 posts

Posted 19 August 2014 - 23:20

53e8a37f1b456foto_d_zarkovic107_headline

 

jaka_blazic_miljenik_navijaci_delije_fot

 

533347033e949carli_headline.jpg

 

BOBI.jpg

 

crvena_zvezda_budiveljnik_1395869414_469



#30 medobrundo

medobrundo
  • Members
  • 34,166 posts

Posted 19 August 2014 - 23:27

Ajmooooo! Dajte još pojačanja! Ne moraju baš ni pojačanja, može nešto i na probu! Ma ne mora ni proba, samo nek se vrte imena! Mi se radujemo malim stvarima, možda i nebitnim, možda i u pogrešnom trenutku.. ali bitno da je radost tu ;) a titula će doći, kao da je bitno, ona ionako svake godine može da se odvoji.. :D nadam se dobrom basketu, uzbudljivim, ali sa srećnijim finišom po nas cigane