Kupljeni predsednici i kupljeni bogataši.
Posted 12 August 2014 - 00:21
To ko neko se ovde razume u demokratiju! Meni samo nije jasno kako tu reč iko sme da uzme u usta, a još manje mi je jasno kad se to dovede u vezu sa nekim od američkih predsednika. I eto, naslovna paradigma, "kupljeni predsednici i kupljeni bogataši", šta je veće zlo?! Što se tolika arlauka diže oko predsednika (Putina) koji je imao taj lukzuz da sebi kupi bogataše, a arlauke nema oko predsednika kojeg sebi bogataši redovno kupuju (američkog)? Jer'bo da se u amevriki ne kupuju ptedsednici oni bi odavno zakonski ukinuli lobi i onu nada sve glupu finansijsku donaciju. Naravno, mi za neke lobije samo površinski znamo. Kakav se tu mrak plete, to Bože sačuvaj! Ali dobro, to je amerika, nego samo, kakve veze to ima sa demokratijom. Mislim, za Putina znamo, Ruski predsednik je predsednik, a bogataši su samo bogataši i bolje im je kad neizmišljaju besne gliste.
Pa se ja samo pitam oko toga koje zlo je veće?!
Posted 12 August 2014 - 00:36
imho isti je slucaj, ako je drzava jaca osile se ljudi oko predsednika cak i ako je on licno dobar (sto putin nije, opet po mom misljenju) ako para vrti gde burgija nece osile se tajkuni pa ne biraju vise sredstva kako da dodju do obozavanog profita ukljucujuci podmicivanje cak i kupovinu celih stranaka kao kod nas. neka vrsta direktne demokratije pomocu interneta i uz javnu debatu strucnjaka po pitanjima o kojima se donosi odluka uz obavezno polaganje nekog lakog mini testa pre glasanja da se izbegnu totalni idioti kojih je nemalo. ja ne vidim drugo resenje.
Posted 12 August 2014 - 08:18
U amevriki su ko izašli sa nekim predlegom da predsedničkim kandidatima bude zabranjeno da lažu u kampanji. Da, ko, ne obećavaju ono što neće moći da ispune?? Pa na šta oni misle posle da biraju predsednika, jel' možda na lepe oči??imho isti.........,
Posted 12 August 2014 - 11:04
...
Deponija.
...
Posted 12 August 2014 - 12:13
Misliš na amevriku? Kako si tako negativan!...
Deponija.
...
Posted 12 August 2014 - 12:58
U amevriki su ko izašli sa nekim predlegom da predsedničkim kandidatima bude zabranjeno da lažu u kampanji. Da, ko, ne obećavaju ono što neće moći da ispune?? Pa na šta oni misle posle da biraju predsednika, jel' možda na lepe oči??
U Americi bar imaju sta da lazu, a sta bi mogli da lazu u Rusiji, da ce postati Amerika?
Posted 12 August 2014 - 13:18
Ma OP i ceo topic "DEPONIJA"!Misliš na amevriku? Kako si tako negativan!
Posted 12 August 2014 - 13:28
Ma topik je relevantan. Jes't da sam se uhvatio samo za parametar 'zla', a može i po parametru gluposti. Naravno da mi je totalno glupo što oni glupi rusi stalno biraju Putina! A što mi je još gluplje ovo kako amevrikanci misle da oni 'nešto biraju'?!Ma OP i ceo topic "DEPONIJA"!