Posted 18 October 2007 - 15:52
Kritika, ali pozitivna;
osvjezavajuca je, a sto uglavnom nikad ranije nije bio slucaj, komunikacija izmedju moderatora i korisnika, a i izuzetno strpljenje vodstva pod nickom "forum B92". Vjerujem da to bas nije laka zadaca, ali je ocito potrebno, a i dobro je sto se odvija na samom pocetku jer je evidentno da su forumasi pomalo emotivno povrijedjeni. To i nije nesto samo po sebi lose, jer u krajnjoj liniji ukazuje da im je stalo do ovog foruma. A s obzirom na, a sto je svakim danom sve vidljivije, ocito cvrstu odluku da i sam forum u pozitivnom smislu promijeni odnos prema svojim korisnicma, pokazuje da su simpatije - hajde recimo to tako, obostrane.
Zato isprika na pocetnoj skepticnosti i uvjerenju da se vise radi o cisto deklarativnoj promjeni. Slijedom toga isprika i novoj moderatorici Dunadan za koju se nadam da ce u potpunosti demantirati moje pocetne sumnje. I opcenito, svim moderatorima foruma, kao i kompletnoj ekipi foruma B92 zelim puno uspjeha u daljnjem radu.
P.S.
I nisam sigurna moze li se ovdje;
Nekoliko prijedloga za eventualne moderatore;
Za PDF "Znanost", uz Andurila; i dalje predlazem Indija jer smatram da je vise nego elokventan.
PDF "Drustvo" - betty koja je strucna, dobronamjerna i strpljiva, a tu je i Brave Margot
PDF "Lingvistika" - Crveni autobus (Red Bus), Mioba
PDF "Knjizevnost" - Mioba, i svakako Maxivida, ali i Avinija Amaldi
PDF "Muzika" - BMFBP - Bad Music for Bad People - iako vidim da je kvota mozda popunjena, cudi me da ga nema.
PDF "Priroda i ekologija" - uz Dunadan, dapace Teja je strucna po tom pogledu (kad vec nece Vjekoslav.. Vjekoslave steta)
PDF "Politika", ali i "Drustvo" - Dubravka
PDF "Istorija" - elle - npr. u etnografiji sigurno na ovom forumu nemate veceg strucnjaka od nje
Trenutno mi ne padaju druge mogucnosti na pamet, osim mozda prijedloga da tu i tamo i vi nekoga pozovete ukoliko se sam ne javi.