Jump to content


Photo
- - - - -

Elektrotehnika ili gradjevina-šta je perspektivnije?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
48 replies to this topic

#46 todorovic

todorovic
  • Members
  • 3,253 posts

Posted 18 July 2014 - 12:16

Putanja studija je takva da na pocetku biras elektrotehnicke odseke (to si ti izabrao) ili odsek softversko inzinjerstvo. Na pocetku druge godine biras odsek (elektronika(najbolji :)), racunarska tehnika i informatika, signali i sistemi, energetika ili telekomunikacije), ako si u prvoj izabrao elektrotehnicke odseke. Na nekim odsecima postoje i smerovi koje biras u 3. godini studija. #47 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
  • Members
  • 4,349 posts

Posted 18 July 2014 - 21:34

Putanja studija je takva da na pocetku biras elektrotehnicke odseke (to si ti izabrao) ili odsek softversko inzinjerstvo. Na pocetku druge godine biras odsek (elektronika(najbolji :)), racunarska tehnika i informatika, signali i sistemi, energetika ili telekomunikacije), ako si u prvoj izabrao elektrotehnicke odseke. Na nekim odsecima postoje i smerovi koje biras u 3. godini studija. 

Ne bih se slozio sa boldovanim.I RTI i signali i sistemi i energetika su bolji izbor od elektronike.#48 crveno - beli

crveno - beli
  • Members
  • 6,335 posts

Posted 18 July 2014 - 22:12

Nekako je cela diskusija otisla ka racunarstvu pa sam pretpostavio da si to zeleo da upises. Odsek je "Elektrotehnika i racunarstvo". Smerovi su delovi odseka, a ne obrnuto.

 

Nije, i to su odseci ...

 

 #49 jowanitza997

jowanitza997
  • Members
  • 3,799 posts

Posted 19 July 2014 - 12:46

Da,moja greška,obrnuo sam...
Ja inače nisam spomenuo informatiku,pitao sam samo za etf,pa ste vi počeli diskusiju o tome :-)
Ali se slazem sa vama da je najbolja,samo bih želeo ipak da vidim i ostale smerove.

Ma RTI upisuj, kad vec nisi SI. Tu je sada ponuda najveca. Mada to ne mora nista da znaci, kada sam ja birao smer telekom je bio aktuelan, a sad ne mozes sa telekomom do razgovora da dodjes, pa se u dobroj meri ljudi sa tog smera bave nekakvim programiranjem. Evo ti u ovom trenutku, na infostud ima 150 oglasa u oblasti IT, a 36 u oblasti elektrotehnika(a i tu se javljaju nekakvi oglasi za developera). To je ako moras da trazis. Ako imas nekakvu debelu vezu onda ganjaj to gde imas vezu :)