Beograd - investicije, projekti, stanje u privredi, napredak, ljudi koji ga vode.
Mnogo toga ce se menjati u Beogradu narednih meseci, pre svega ekonomski, pa evo da imamo i tu temu.
Za pocetak predizborne izjave - bivseg gradonacelnika Dragana Djilasa i sadasnjeg Sinise Malog. To su zapravo dva pisma penzionerima upucena pred ove izbore. Iz pisma Sinise Malog koji je pogazio apsolutno sve sto je u pismu napisao izvlacim recenicu:
Govorim samo činjenice i ne znam da obmanjujem ljude kao oni koji su vodili Beograd pre mene... Beograd je na vašoj strani i nikada vas nećemo izneveriti. Vaš, Siniša Mali."
Dragan Djilas
"Vlada Srbije me je pre tri meseca imenovala za predsednika Privremenog organa. Zatekao sam praznu kasu jer je bivša vlast zadužila naš grad za skoro milijardu evra!?... Odmah sam sproveo oštre mere štednje... ukinuli smo nepotrebne troškove i odustali od skupih političkih projekata od kojih narod nije imao koristi... Jedino nisam dozvolio da se "štedi" na penzionerskim dodacima i socijalnim davanjima za najugroženije i decu. Vaše penzije su krvavo zarađene, na vašem radu se gradilo ovo društvo i tu nema šta da se štedi... Prva rata penzionerskog dodatka za ovu godinu biće isplaćena do sredine marta. Naši najstariji sugrađani će koristiti besplatan prevoz... gerontodomaćice, njih 770, svakog dana će obilaziti po tri penzionera koji su nepokretni ili slabopokretni... Planiramo otvaranje novih klubova za penzionere.
Beograd brine o svojim penzionerima. Zato vas pozivam da ne dozvolite da vas obmanjuju pojedini bivši političari koji vam šalju pisma i lažu vas da će zbog mera štednje u Beogradu pomoć penzionerima na bilo koji način biti uskraćena. To je netačno, a oni koji to rade spremni su da zloupotrebe svakog zarad jeftinih političkih poena... Ja sam ekonomista i nisam političar. Govorim samo činjenice i ne znam da obmanjujem ljude kao oni koji su vodili Beograd pre mene... Beograd je na vašoj strani i nikada vas nećemo izneveriti. Vaš, Siniša Mali."
Ukinute sve moguce beneficije ciji je nastavak obecan pred same izbore: