Jump to content


Photo
- - - - -

Grad Beograd


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
232 replies to this topic

#1 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 01 June 2014 - 01:10

Beograd - investicije, projekti, stanje u privredi, napredak, ljudi koji ga vode.

Mnogo toga ce se menjati u Beogradu narednih meseci, pre svega ekonomski, pa evo da imamo i tu temu.

 

Za pocetak predizborne izjave - bivseg gradonacelnika Dragana Djilasa i sadasnjeg Sinise Malog. To su zapravo dva pisma penzionerima upucena pred ove izbore. Iz pisma Sinise Malog koji je pogazio apsolutno sve sto je u pismu napisao izvlacim recenicu:

 

Govorim samo činjenice i ne znam da obmanjujem ljude kao oni koji su vodili Beograd pre mene... Beograd je na vašoj strani i nikada vas nećemo izneveriti. Vaš, Siniša Mali."

 

Dragan Djilas

 

"Znate da sam sa mesta gradonačelnika smenjen u novembru prošle godine. Znate i da je pomoć koju smo davali prestala da stiže na vreme... Privremeni organ koji danas vodi Beograd nije obezbedio novac za ovaj vid pomoći. Pitanje je ko će od vas, da li će uopšte i kada dobiti sledeću ratu, osim možda još jednom u jeku predizborne kampanje. Nažalost, isto je i sa dodatkom za trudnice i porodilje... a razmatra se i mogućnost ukidanja besplatnog prevoza za najstarije."
 
Sinisa Mali
 

"Vlada Srbije me je pre tri meseca imenovala za predsednika Privremenog organa. Zatekao sam praznu kasu jer je bivša vlast zadužila naš grad za skoro milijardu evra!?... Odmah sam sproveo oštre mere štednje... ukinuli smo nepotrebne troškove i odustali od skupih političkih projekata od kojih narod nije imao koristi... Jedino nisam dozvolio da se "štedi" na penzionerskim dodacima i socijalnim davanjima za najugroženije i decu. Vaše penzije su krvavo zarađene, na vašem radu se gradilo ovo društvo i tu nema šta da se štedi... Prva rata penzionerskog dodatka za ovu godinu biće isplaćena do sredine marta. Naši najstariji sugrađani će koristiti besplatan prevoz... gerontodomaćice, njih 770, svakog dana će obilaziti po tri penzionera koji su nepokretni ili slabopokretni... Planiramo otvaranje novih klubova za penzionere.

Beograd brine o svojim penzionerima. Zato vas pozivam da ne dozvolite da vas obmanjuju pojedini bivši političari koji vam šalju pisma i lažu vas da će zbog mera štednje u Beogradu pomoć penzionerima na bilo koji način biti uskraćena. To je netačno, a oni koji to rade spremni su da zloupotrebe svakog zarad jeftinih političkih poena... Ja sam ekonomista i nisam političar. Govorim samo činjenice i ne znam da obmanjujem ljude kao oni koji su vodili Beograd pre mene... Beograd je na vašoj strani i nikada vas nećemo izneveriti. Vaš, Siniša Mali."

 

Ukinute sve moguce beneficije ciji je nastavak obecan pred same izbore:

 

http://www.danas.rs/...?news_id=282503

 

 



#2 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 01 June 2014 - 01:20

I da istaknem prvi od velikih projekata. Beograd kao Barselona.

 

Covek koji je dobio da vodi milionski grad u direktnom TV prenosu sa glavnim menadzerom otvara radove na postavljanju zardinjera sa cvecem ispred Beogradjanke. Uzgred, Beograd nije imao para za tako nesto, pa je novac nabavljen preko, a kako bi drugacije, drzavne firme Elektrodistribucija Beograd.


Attached File  trg.jpg   29.04KB   14 downloads

http://www.blic.rs/V...m-cvetnim-zidom



#3 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 01 June 2014 - 01:24

Evo sta se najavljuje u Beogradu prema urbanistickim planovima:

 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali posetio je danas Urbanistički zavod Beograda i održao sastanak sa Kolegijumom ovog javnog preduzeća. Tom prilikom gradonačelniku su predstavljene aktivnosti i problemi u radu Zavoda, uz poseban osvrt na urbanističke planove koji se trenutno nalaze u izradi, a koji su od velikog značaja za Beograd, kao što su:

 

Plan detaljne regulacije deponije Vinča;

Plan detaljne regulacije trga Slavija;

Plan detaljne regulacije nove autobuske stanice u Bloku 42 na Novom Beogradu;

Plan detaljne regulacije Topčidera;

planovi za naselja Batajnica, Ripanj, Altina, Barajevo i dr.

Na sastanku su definisani i prioriteti grada Beograda u narednom periodu, odnosno potreba da se prioritetno pristupi izradi

 

plana generalne regulacije mreže prigradskih autobuskih stanica,

plana detaljne regulacije za deonice Unutrašnjeg magistralnog poluprstena od Autokomande do Pančevačkog mosta,

planova detaljne regulacije za Ugrinovačku,

novu Kumodrašku ulicu,

odgovarajućeg plana za Aerodrom Beograd i dr.

Gradonačelnik Siniša Mali je prihvatio i predlog Urbanističkog zavoda Beograda da se u narednom periodu pripremi program izrade urbanističkih planova Beograda, kao i da se Zavod adekvatno pozicionira u sistemu institucija grada, imajući u vidu njegov značaj za planiranje razvoja Beograda.

 

http://www.beograd.r....php?id=1605466



#4 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 01 June 2014 - 14:36

Nova gradska vlast se nece zaduzivati, bar ne u vestima i izjavama.

To je uradila tako sto vise nece koristiti rec "kredit", vec ce zaduzivanje iskazati na neki lepsi nacin.

 

Rekonstrukcija beogradskog Trga Slavija trebalo bi da počne u proleće sledeće godine, a biće finansirana novcem Evropske banke za obnovu i razvoj, izjavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

 

On je za Studio B rekao da će plan detaljne regulacije Slavije biti spreman za usvajanje na sednici Skupštine grada za oko tri meseca i da bi rekonstrukcija trebalo da počne 1. marta 2015.

"Ta sednica će biti održana u avgustu ili septembru. U međuvremenu će biti raspisan tender za izvođače radova i nadzor. Novac je obezbeđen od Evropske banke za obnovu i razvoj. S obzirom na to da procedura za izbor izvođača traje tri do četiri meseca, možda i pet, očekujemo da ćemo sa prvim radnim danima u 2015, odnosno sa prvim martom, započeti rekonstrukciju Trga Slavija", rekao je Vesić.

Kako je saopštila Uprava grada Beograda na nedavno održanoj sednici Skupštine Beograda odbornici su doneli odluku o izradi plana detaljne regulacije Trga Slavija koju će izraditi Urbanistički zavod, nakon čega će uslediti javni uvid i stručna kontrola.

Saobraćaj na Trgu Slavija trebalo bi da bude rasterećen sa tri trake u kružnom toku, od čega će jedna biti rezervisana za vozila gradskog prevoza, dok će za pešake biti izgrađeni podzemni prolazi, navodi se u saopštenju.

Spomenik Dimitriju Tucoviću biće izmešten na pjacetu koja će biti napravljena ispred Narodne banke, dok će se u središtu kružnog toka nalaziti fontana.

http://novosti.rs/ve...-sledece-godine

 

 



#5 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 02 June 2014 - 21:37

Poskupela voda 5.5%

 

http://www.kurir-inf...-clanak-1401377



#6 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 02 June 2014 - 22:37

:blink:

 

Sve ovo ce da stane kod Buvljaka?

 

Pobednici konkursa Vladimir i Milan Lojanica predstavili su svoj pobednički projekat kojim je predviđena izgradnja autobuske i železničke stanice u Bloku 42 koje će “čuvati” tri kule u koje će biti smešteni hotelski, poslovni i drugi komercijalni sadržaji.

Plan je da sve tri kule imaju oko 23 sprata i da sve bude iste, ali na različitim lokacijama čime će biti omogućena fazna izgradnja, piše ” Mondo “.

Kule su predviđene da budu visoke do 150 metara, ali na kraju smo uvideli da je to prevelika visina. Ove su niže imaće oko 23 sprata, biće iste visine, i držaće visinsko težište tog dela. Projekat uopšte nije jeftin, istakao je Lojanica, ali je dodao da je reč o velikim infrastrukturnim objektima.

http://www.telegraf....-novom-beogradu



#7 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 04 June 2014 - 22:24

Odavno se nismo bavili skupim platanima. Nisu mogli ni da ih odrzavaju kako treba.

Sada treba da ih "lece". Pa ovo je strasno koliko jedan drvored moze iz budzeta da izvuce novca, samo kad se hoce.

 

http://www.blic.rs/V...ce-novu-zastitu



#8 brzibg

brzibg
 • Members
 • 90 posts

Posted 04 June 2014 - 22:35

Uh kakvi sve projekti u najavi, a nisu sposobni da organizuju ni prskanje protiv komaraca.



#9 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 04 June 2014 - 22:54

Uh kakvi sve projekti u najavi, a nisu sposobni da organizuju ni prskanje protiv komaraca.

 

I bre sto si nestrpljiv, pa malo da te izujedaju da bi car aviona koji nadlecu bila veca :D

Pocinje sutra i traje 3 dana.



#10 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 05 June 2014 - 11:35

Beograd uskoro najvece gradiliste. Mali se setao po krovu Beogradjanke i video da nema kranova.

 



#11 brzibg

brzibg
 • Members
 • 90 posts

Posted 05 June 2014 - 21:34

I bre sto si nestrpljiv, pa malo da te izujedaju da bi car aviona koji nadlecu bila veca :D

Pocinje sutra i traje 3 dana.

 

Pricali su da ce prskati prosle nedelje...

 

Konacno se vreme malo stabilizovalo, pa sam sinoc pokusao da se prosetam i uzivam. Medjutim, setnja se pretvorila u horor, a kuci sam se vratio krvav od utepanih komaraca, k'o da sam se vratio iz Kosovskog boja. Ovoliko ih nikad nije bilo. OK, zasluge za to imaju kise i poplave, ali i zakasnela akcija suzbijanja.

 

Kad si otvorio temu nisi imao bas ovo na umu, ali prosto je bilo jace od mene. Necemo vise...  :D



#12 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 05 June 2014 - 22:46

Kad si otvorio temu nisi imao bas ovo na umu, ali prosto je bilo jace od mene. Necemo vise...  :D

 

Ovde sve u vezi Beograda, da ne zatrpavamo druge teme. Jeste ironija da se jedan ovakav velegrad toliko bavi komarcima godinama, cekamo te avione kao ozeblo sunce. Danas sam cuo jedan, ali u daljini.

 

Inace, sad je glavna fora da do 2015. godine pricamo o velelepnoj fontani na Slaviji, ima li bolje zanimacije za ovaj grad, ko sisa grejanje, ulazak privatnika u smece (znaci sledi povecanje komunalija).

 

Bitno je da godinama pricamo o fontani. A posto je Beograd u kosavskom podrucju, Slavija ce postati free car wash, samo obrnes krugova koliko ti treba.

 

http://www.b92.net/b...5&nav_id=857537



#13 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 05 June 2014 - 22:56

:s_d:

 

U odnosu cena-kvalitet, vozila JKP „Pogrebne usluge“ su među boljima. Međutim, građani, zbog firme iz koje dolaze, sa nepoverenjem u njih gledaju.

http://novosti.rs/ve...za-20000-dinara



#14 brzibg

brzibg
 • Members
 • 90 posts

Posted 05 June 2014 - 22:58

U vezi Slavije:

Kao sto neko naspisa u komentaru, ako podzemni prolaz za pesake ne bude jedinstvena celina, bolje da ga ni ne prave, jer niko nece 5x da silazi i da se penje da bi dosao do drugog kraja Slavije. Drago mi je da je grad obustavio subvencije penzionerima, trudnicama, novcanu pomoc za iste te kategorije, vestacku oplodnju itd., da bi ostao koji dinar za fontanu na Slaviji. Prioriteti su savrseno odmereni...


Edited by brzibg, 05 June 2014 - 23:00.


#15 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 05 June 2014 - 23:10

Pricali su da ce prskati prosle nedelje...

 

Evo ti raspored pa ih tuzi ako ne dodju :)

 

http://www.telegraf....u-vas-deo-grada