Jesam.. O tome i pisem... Ljudi se zgrazavaju nad obracanjem Vucica, prema ministrima posebno, a ja kazem da takva komunikacija i treba da bude prema nasim ministrima. Da cute i da slusaju.
Pa vidi, on može tako da se privatno ponaša u svom kafanskom društvu, ali kao predsednik vlade - jok. Ako tebi nije jasno da je to samo farsa, parada za javnost i lična promocija, onda ništa.
U slucaju vanredne situacije, tj. vanrednog stanja se suspendovanje odredjenih sloboda i prava podrazumeva. Pa nece sad da glasaju u vladi ili da iznose na skupstinu koje mere donositi. U ovoj situaciji je efikasnost i brzina prioritet.
Aloooo, nismo u devetnaestom veku niti u ratnom stanju, već u poplavama, a ako se ne sećaš, isti taj je bio i ministar (dez)informisanja u toku bombardovanja i prodavao je muda za bubrege sve u šesnaest. Srećom, i tada je bilo interneta, pa su se mogle čuti i informacije koje nemaju veze sa budalaštinama koje je srvirala vlada, kao što su npr. izmišljeni lokatori koje su postavljali NATO-agenti na vr' Geneksa, dejstvo RV i PVO po Albaniji gde je uništeno ne znam ni ja koliko američkih letelica, onaj cirkus sa mostovima i tome slično. Jedino bih se složio da su potrebni brzina i efikasnost, s tim što se vrlo dobro videlo kako to izgleda - šalješ pijance u Šabac usput rušeći tamošnju vlast, šalješ ljude u Kostolac, pa zakrčiš put, tražiš pomoć u odeći i namirnicama koje nemaš gde da smestiš i slično. Partijski kadrovi u vojsci, policiji i civilnoj zaštiti možda zaslužuju ribanje, a ministri koji veze nemaju sa poslovima civilne zaštite mu baš i nisu neki sagovornici.
Što se tiče Pičkoustog, jedino pametno što može da uradi jeste ostavka. Do sada je imao dve godine da nešto uradi na polju civilne zaštite, imao je prognoze vodostaja na tanjiru (sajt HMZ-a), pa se setio da urla na ministre kad je sve otišlo u tri lepe. Nek laje lepo u kafani, jer to mu je ionako krajnji domet.