Jump to content


Photo
- - - - -

Nerešivi zadaci


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
57 replies to this topic

#16 Constantin

Constantin
 • Members
 • 21,867 posts

Posted 03 May 2014 - 12:28

Pošto su zadaci nerešljivi......sesirce.gif

 

 


Edited by Constantin Veliki, 03 May 2014 - 13:25.


#17 Vujić95

Vujić95
 • Members
 • 176 posts

Posted 03 May 2014 - 12:30

Jedan stariji kolega je voleo da mi prica sledece....
 
Pogodi u koju kategoriju spadaju ovi Vucicevi.


Pa nemam šta da pogađam kad sve znam! A to, gde pamet pomaže, gde ne, i gde čak i odmaže, to sam davno razradio i to dole po fakultetima da podelim da se igraju sa doktorskim temama.
Vučić inače i sam priznaje da manjka na pameti, a i ne bih rekao da sam reko da su oni bili pametni a lenji. Pih, to im ne bi ni zamerio. Bili su, najpre, pametno ništavilo! A pazi, ja sam inače član DS, ali one Đinđićeve, ove slabo priznajem. Mada, i Đinđić je samo na lepe oči i disciplinu nešto mogao da uradi, a ne na pamet. Pojma vi dole nemate koliko se ovde realnost pomoću mahinacija preskače i koliko to sa pameću nema veze, i to ni ovde ni bilo gde slabo ko hoće da objasni. To se na fakultetima ni ne uči. Pa šta ti misliš, da ovaj Jozef Akerman dobro zna struku, pa je tako na ceni, ili dobro zna mahinacije? Naravno, mahinacije i to interne. Lako je recimo Merkelovoj, BMW auto dva puta prodaje pod nov! I tako se diže njihova produktivna vrednost.
Ima tu još dosta toga, nego ovako neko glup kad pođe glavom kroz zid, ti se onda nadaj da će da ga pogodi tamo gde je najtanji, jer pametan će od zida da se okrene, bio lenj ili vredan!

#18 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
 • Members
 • 4,349 posts

Posted 03 May 2014 - 13:23

Pa nemam šta da pogađam kad sve znam! A to, gde pamet pomaže, gde ne, i gde čak i odmaže, to sam davno razradio i to dole po fakultetima da podelim da se igraju sa doktorskim temama. Vučić inače i sam priznaje da manjka na pameti, a i ne bih rekao da sam reko da su oni bili pametni a lenji. Pih, to im ne bi ni zamerio. Bili su, najpre, pametno ništavilo! A pazi, ja sam inače član DS, ali one Đinđićeve, ove slabo priznajem. Mada, i Đinđić je samo na lepe oči i disciplinu nešto mogao da uradi, a ne na pamet. Pojma vi dole nemate koliko se ovde realnost pomoću mahinacija preskače i koliko to sa pameću nema veze, i to ni ovde ni bilo gde slabo ko hoće da objasni. To se na fakultetima ni ne uči. Pa šta ti misliš, da ovaj Jozef Akerman dobro zna struku, pa je tako na ceni, ili dobro zna mahinacije? Naravno, mahinacije i to interne. Lako je recimo Merkelovoj, BMW auto dva puta prodaje pod nov! I tako se diže njihova produktivna vrednost. Ima tu još dosta toga, nego ovako neko glup kad pođe glavom kroz zid, ti se onda nadaj da će da ga pogodi tamo gde je najtanji, jer pametan će od zida da se okrene, bio lenj ili vredan!

Mogao bi malo da poradis na razumljivosti napisanog. Kad vec sve znas, onda mozda znas i da sastavis razumljivu recenicu.#19 jesenja

jesenja
 • Members
 • 1,428 posts

Posted 03 May 2014 - 13:47

Mogao bi malo da poradis na razumljivosti napisanog. Kad vec sve znas, onda mozda znas i da sastavis razumljivu recenicu.

Nerešljiv problem!

 

edit: kad je ispravljen naslov topika, da se ispravim i ja: nerešiv problem!


Edited by jesenja, 03 May 2014 - 13:56.


#20 DJ_Vasa

DJ_Vasa
 • Members
 • 7,769 posts

Posted 03 May 2014 - 13:58

Nerešljiv problem!

Nažalost, nije više aktuelno ;)

 

Morao sam da sredim nepismeno sročen naslov jer upada u oči čak i kada se ne zna šta se krije iza njega.#21 jesenja

jesenja
 • Members
 • 1,428 posts

Posted 03 May 2014 - 14:08

Da znaš da je šteta što si ispravljao. Naslov je bio sasvim dobar, sjedinio je obe strane ovog topika: nerešive zadatke i nepismene postove. Naslov si mogao ostaviti tu gde je bio, a ceo topik premestiti južno, južno...#22 DJ_Vasa

DJ_Vasa
 • Members
 • 7,769 posts

Posted 03 May 2014 - 14:47

Uh, daj malo vremena za razmišljanje, pa ako se pojavi još neko mišljenje ili predlog... zašto da ne?#23 Горазд

Горазд
 • Members
 • 1,382 posts

Posted 03 May 2014 - 15:01

@ms.srki Прво ти мени нађи грешку у доказу да је проблем трисекције угла немогућ помоћу лењира и шестара. Ако га нађеш, а нећеш, ја ћу погледати твоју конструкцију. 

 

 

Nego ovo iz linka prolazi kao master rad na Matematickom fakultetu? Hajde da je slabiji "bakalarski rad" ali master?

 

Ту је у питању професорски смер на Математичком факултету, особе које ће предавати у основној и средњој школи, па због тога може да прође. Мада ме код професора Лучића ништа не чуди (ипак се он више маје изборима него факултетом).#24 Gant

Gant
 • Members
 • 6,346 posts

Posted 03 May 2014 - 21:23

Nego ovo iz linka prolazi kao master rad na Matematickom fakultetu? Hajde da je slabiji "bakalarski rad" ali master?

 

Ladno nisam primetio da je master rad, mislio sam da je seminarski iz predmeta Metodike nastave posto se to kod Lucica radi u okviru ispita.

Studenti koji su studirali po starom statutu 4 godine i imaju titulu dipl. treba da odrade samo rad i dobiju master.

 

NIje ni Matematicki ni bilizu onoga sto je bio. Danas po bolonji skoro 70-80% zavrsi u roku i to sa jako dobrim prosekom. Ja mislim da je Megatrendizacija Srbije globalno manje vise odradjena samo sto su bolji studenti na drzavnim fakultetima pa su i dalje za klasu jaci. Inace mislim da je kvalitet studija isti, razlikuje se jacina studenata i kriterijumi.

 

Ali glupo je uvrediti i Megatrend kad on nije zacetnik svega ovoga vec FON medju tehnickim fakultetima. On je u startu oborio kriterijume, a Megatrend ih je samo dokrajcio. Mada je to ustvari i sistem Bolonje, osnovne studije su neka vrsta produzene srednje skole.


Edited by Gant, 03 May 2014 - 21:25.


#25 Vujić95

Vujić95
 • Members
 • 176 posts

Posted 04 May 2014 - 07:42

Mogao bi malo da poradis na razumljivosti napisanog. Kad vec sve znas, onda mozda znas i da sastavis razumljivu recenicu.

Sa kojom rečenicom konkretno imaš problem? A i što ti misliš da mi koji smo malo ranije prestali da učimo srpski treba da budemo doktori za jezik koji nam je totalno sporedna stvar. Živim u zemlji gde moram da znam pet jezika a ti ćeš tu da mi cepidlačiš oko jednog srpskog, a i sve ti je ono dobro napisano. E sa, to što je tebi tu nešto nelogično, to može da ima veze sa tvojom neupušćenošću. Recimo, da BMW-e nov auto dva puta prodaje pod nov. Jel' bi reko da je to čudno? Pa i jeste. Ovde se sprovode prilično sofiscitirane navlakuše, a vi dole mislita da to može "crno na belo" i na "pamet". I šta ti ono još bi nejasno?

#26 Vujić95

Vujić95
 • Members
 • 176 posts

Posted 04 May 2014 - 10:09

neupušćenošću.

A i smor ovo sa ovim androidovim tastaturama. Kao srpska tastatura, a stave karaktera tipa "y,q,w" i smanje, ili, ne uveličaju druga slova dovoljno, pa se sit ispromašuješ. Ali normalno bi trebao da provališ da je "neupućenost (neupućenošću)" u pitanju. Molim za malo razumevanja po pitanju mašanje slova, barem dok ovi ne naprave malo praktičnije tastature!

#27 ms.srki

ms.srki
 • Members
 • 20 posts

Posted 04 May 2014 - 18:31

@ms.srki Прво ти мени нађи грешку у доказу да је проблем трисекције угла немогућ помоћу лењира и шестара. Ако га нађеш, а нећеш, ја ћу погледати твоју конструкцију. 

 

 

 

 

Kad mnogo sitničarite , bisekcija ugla je moguća ( računskim putem ) , ali kada meriš  tačnost -(n trilioniti deo stepena) onda su dobijeni uglovi približni ( nikako jednaki , iracionalni ) , pa prema tome  i bisekcija ugla je nemoguća , već je približna  , kao i moja trisekcija ...#28 mrd

mrd
 • Members
 • 18,143 posts

Posted 04 May 2014 - 18:52

Kad mnogo sitničarite , bisekcija ugla je moguća ( računskim putem ) , ali kada meriš  tačnost -(n trilioniti deo stepena) onda su dobijeni uglovi približni ( nikako jednaki , iracionalni ) , pa prema tome  i bisekcija ugla je nemoguća , već je približna  , kao i moja trisekcija ...

Kad pogleda na mere ugla, kolika je tu greska?#29 tomas.hokenberi

tomas.hokenberi
 • Members
 • 4,349 posts

Posted 04 May 2014 - 21:20

Kad mnogo sitničarite , bisekcija ugla je moguća ( računskim putem ) , ali kada meriš  tačnost -(n trilioniti deo stepena) onda su dobijeni uglovi približni ( nikako jednaki , iracionalni ) , pa prema tome  i bisekcija ugla je nemoguća , već je približna  , kao i moja trisekcija ...

Bojim se da ti apsolutno ne shvatas postavljeni problem. Pomenuti geometrijski problemi su neresivi onako kako su postavljeni. Ako uvedes druge elemente ili ih resavas priblizno ti ne resavas postavljeni problem. Npr. kod trisekcije ugla nije postavljeni problem "izvrsiti nekako ili priblizno trisekciju", vec naci geometrijsko resenje pomocu lenjira i sestara (daklem bez "uglomera", lenjira sa podeocima, raznih mehanizama, analitickih resenja itd).Sa kojom rečenicom konkretno imaš problem? A i što ti misliš da mi koji smo malo ranije prestali da učimo srpski treba da budemo doktori za jezik koji nam je totalno sporedna stvar. Živim u zemlji gde moram da znam pet jezika a ti ćeš tu da mi cepidlačiš oko jednog srpskog, a i sve ti je ono dobro napisano. E sa, to što je tebi tu nešto nelogično, to može da ima veze sa tvojom neupušćenošću. Recimo, da BMW-e nov auto dva puta prodaje pod nov. Jel' bi reko da je to čudno? Pa i jeste. Ovde se sprovode prilično sofiscitirane navlakuše, a vi dole mislita da to može "crno na belo" i na "pamet". I šta ti ono još bi nejasno?

Nije stvar u poznavanju srpskog jezika, vec u predugackim i nepovezanim recenicama.#30 Vujić95

Vujić95
 • Members
 • 176 posts

Posted 04 May 2014 - 23:01

Nije stvar u poznavanju srpskog jezika, vec u predugackim i nepovezanim recenicama.

Pa inercija i prenabregnutost primera za ove male postove. Gledam da budu kratki postovi, a što zahvatniji. A ni ne gledam da se gađam autorskim delima, već suštinom.
Dakle, nisi znao da BMW-e dva puta auto prodaje pod novim! E tu kreće spinovanje prduktivne vrednosti i tih nekih turbo ekonomskih cifara i slobodno možete da bacite ove lenjire, oni vam glavu i stomak neće spasti! Ove apstraktne ekonomije vi malo da počnete da računate. Žalosna činjenica je da to nama ni ne može da pomogne, ali dobro, ovo sa lenjirom tek neće.
A inače, jesi li čuo nekad nekog stručnjaka da priča o apstraktnoj ekonomiji? Ovaj Krstić, on to ni ne zna, ne zna ni Dinkić, Radulović, VUČIĆ, možda malo nešto zna Štros Kan. Mi u suštini samo mrvice možemo da očekujemo i to nije problem Srbije. Normalno, bolje bi bilo kad bi bilo malo više ozbiljnosti. Nego, ja pokušavam nešto ozbiljno, a vi se igrate s lenjirom!