Jump to content


Photo
- - - - -

kvalifikacije bankarskih službenika?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 valhalla

valhalla
  • Members
  • 85 posts

Posted 09 March 2014 - 21:52

Jedno moje iskustvo sa službenikom na šalteru u banci
Napominjem da je banka o kojoj pišem jedna od najvećih u Srbiji.
Elem, odlučim da kupim novi mobilni i proračunam da mi je najisplativije da napišem tri čeka.
Pošto nikada do tog trenutka nisam uzimala čekove, a imam samo debitnu karticu, zaputim se u najbližu ekspozituru. Službenik na šalteru mlad dečko, najviše 22-23 godine. Zatraži mi prvo karticu i lk. Nakon toga je najmanje 5-6 minuta gledao u ekran, pretpostavljam da je gledao stanje, tip računa, nemam pojma...Napominjem da sam   u tom trenutku na računu imala više nego dovoljno sredstava da se pokrije iznos ne tri čeka nego 10 čekova. Službenik  me zamoli da popunim MENICU (!!!) pri tom mi kao debilu objašnjavajući kako se popunjava menica i  naplaćuje mi 50din. Ja na sve pristajem samo da se više ova mučna i dosadna procedura okonča, jer sve ovo traje već 10-15 min. Dečko ponovo bulji u ekran, mršti se zove koleginicu i na kraju mi saopštavaju da ne mogu da dobijem čekove jer nemam određenu vrstu računa.
Šta reći?
 


#2 Gant

Gant
  • Members
  • 6,346 posts

Posted 09 March 2014 - 22:30

Nista specijalno, kao i sve drugo u drzavi.

Tu rade svakakvi. Ne treba ni faks, super je ako nesto imas, nije bitno da li je Sega, mega, Poljoprivredni, geografija.

 

Pa meni je najbolje kad udjem, dam karticu i licnu kartu i ona pocne da tuce, sto kazes ne znam sta popunjava toliko, kucka i onda mi kaze stanje sa drugog racuna jer je kucala po maticnom broju i nije gledala karticu. Pa onda sve iz pocetka.

 

A ti bi jos cekove, pa da te procene koliko da ti daju (to je uglavnom po burazerskom sistemu, za cekove budi u banci gde nekog poznajes).

To ti je sizifov posao. Skoro svaka banka ima nekog idiota. A ima toliko profi ljudi da ti nekad milina za koje vreme zavrsis posao.

 

Probaj drugi dan u nekoj drugoj smeni, moze da se desi da prodjes, stvarno nije iskljuceno :)


Edited by Gant, 09 March 2014 - 22:31.