Jump to content

Photo

Milos Stankovic prevarant i odbijanje medija da objave istinu

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 Igoritza

Igoritza
  • Members
  • 1 posts

Posted 17 February 2014 - 15:02

Pozdrav B92 forumasi, pisem vam revoltiran cinjenicom da NIKO u ovoj drzavi vec 5-6 godina nece da razotrkije "srpskog genija" koji uzima "nagrade" i stipendije od zaista kreativne i pametne dece a u pitanju je tezak prevarant. 

Ko je Milos Stankovic ? 

2010 godine mediji pompezno objavljuju vest da je nase gore list, genijalni naucnik izmislio Eko-auspuh koji eliminise aero-zagadjenja kod motornih vozila

http://www6.b92.net/..._id=422531&fs=1

u startu sumnjiva vest. Filter se ne zapusuje, al se istrosi .. ? Svaki naucni i empirijski um mora da se zapita: okej, cek, decko je dobio nagradu na nekom tamo Arhimedu u moskvi ali ovo nema smisla ? Filter sam po sebi "filtrira" pa osim ako decko nije izmislio neki kompozitni materijal koji u realnom vremenu pretvara izduvne gasove u reakciji sa samim sobom u gumene bombone, onda ovo nije logicno. 

Citat sa njegovog sajta koji su ujedno preneli sajt i novine blic govori sledece: 

"Do sada za sobom ima nekoliko patentiranih izuma, a to su univerzalni filter za gasove, elektrostatički prečistač, eko-auspuh, magnetni motor, pokretna protivtenkovska mina. Trenutno radi na dizajnu automobila i aviona, ali i na usavršavanju gorivne ćelije i hladne fuzije."

a ? ovde krece medijski show koji dalje traje 4 godine, i cinjenica da iza ovakvog prevaranta stoji neko mocan posto vec 4 godine nijedna medijska kuca ne zeli da objavi cak ni komentar na sajtu gde se razotkriva prevara, kao da jedan covek vodi uredjivacku politiku nasih 10 novinskih kuca

za manje upucene u nauku, morao bih da elaboriram izjavu da decko radi na "hladnoj fuziji" - Hladna fuzija je pretpostavljeni metod dobijanja ciste energije koristeci atomsku energiju umesto hemijske. Nuklearne elektrane rade po principu fisije (koriscenje energije koja se dobija cepanjem jezgra atoma) a hladna fuzija je fakticki utopijski koncept jer jos niko nije izmislio model operacije koji na sobnoj temperaturi (otud hladna) kortisti energiju fuzije tako da utrosak ulosene energije u proces biva manji od dobijenog rezultata. Milijarde dolara su ulozene u hladnu fuziju jer bi to bila prekretnica u civilizaciji i ljudi ne bi morali koristiti vise nijedan drugi izvor energije, najveci umovi sveta su se upustili u pokusaj kreiranja tako neceg, i nisu uspeli. Milos Stankovic izgleda jeste. O pokretnoj protivtenkovskoj mini bolje da ne pocinjemo. 

idemo hronoloski: 

2008 - 

Glas Javnosti objavljuje vest: http://www.glas-javn...savremenog-doba

Izdvojio sam dva citata:

- Za ovaj orden sam konkurisao na osnovu svojih dostignuća, desetak revolucionarnih inovacija, nagrada i priznanja, jer sam i najmlađi srpski akademik, član Srpske akademije inovacionih nauka, kao i pronalazač godine 2002. u Jugoslaviji - objašnjava Miloš.

Prva velika laž, tvrdnja da je najmlađi srpski akademik. Srpska Akademija Inovacionih Nauka NIJE akademija već je registrovana kao grupa građana.

- Diplomirao je na Višoj elektrotehničkoj školi u Beogradu, smer računarska tehnika i stekao zvanje inženjera elektrotehnike za računarsku tehniku. Nastavio je potom studije na Univerzitetu u Novom Sadu, na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“, smer proizvodni menadžment i postao diplomirani inženjer proizvodnog menadžmenta. NJegov prvi pronalazak bio je eko-auspuh, koji je „izmislio“ sa samo 17 godina. Od 2001. godine izumeo je i univerzalni filter za gasove, elektrostatički prečistač, pokretnu protivtenkovsku minu, magnetni motor, a radi i na dizajnu automobila i aviona.

Viša škola, pa potom Fakultet u Novom Sadu. Zašto je to važno biće razjašnjeno u onome što sledi.

13 oktobar 2008 gost je kod Natase Miljkovic u emisiji i izjavljuje: 

- U Srbiji je danas bolje biti podoban, ali se nadam da će uskoro doći vreme sposobnih ljudi koji će dobiti ono što zaslužuju.
- Na osnovu naučnog rada, priznanja i uspeha koji sam postigao sa svoje 24 godine, Srpska akademija izumiteljskih nauka me je primila za svog člana.
- Diplomirao sam na elektrotehnici i proizvodnom menadžmentu. Za ono što sam uradio, dobio sam više od 40 međunarodnih priznanja.
- Skoro sam se vratio sa zlatnom medaljom iz Moskve. Amerikanci su, takođe, proglasili moj pronalazak za najbolji, kao i Iranci. Bez obzira na sve međunarodne nagrade, najdraža mi je povelja za građanske zasluge kojom sam proglašen za počasnog građanina Zemuna.
- Do sada sam poslao preko hiljadu prijava za posao i stipendije. Fond za mlade talente me je odbio iz razloga što nije mogao da klasifikuje moja dostignuća; neki su govorili da će me nakon razgovora pozvati, što nisu učinili; neki su mi u lice rekli da ne mogu da me zaposle jer sam prekvalifikovan i jer ću vremenom ući u nečiju fotelju.
- Četiri političke stranke nudile su da se učlanim da bih dobio posao. Nisam se učlanio ni u jednu od njih, jer smatram da ne može niko da me ucenjuje da na osnovu partijske opredeljenosti dobijem posao.
- Roditelji me zovu borcem protiv vetrenjača zato što želim da promenim ono što je nemoguće. Želim da stručni ljudi rade stručan posao, a ne podobni.
- Amerikanci su mi nudili ogromnu stipendiju, i mogućnost da imam sopstvenu katedru. Sve sam odbio, jer želim da moje ideje i inovacije realizujem u Srbiji, da Srbija sve to izvozi a ne da uvozi.
- Političari vole da se slikaju sa mnom, ali kada im se obratim za pomoć onda ne odgovaraju.
- Patriota sam prema mojoj zemlji i narodu. Nisam patriota prema vlasti.
- Treba imati vere i nade. Da to nisam imao, nikada ne bih ostvario ovakav rezultat.
- Ceo svet me je priznao, osim naših ljudi. To me ni malo nije demoralisalo, iako sam se u početku nervirao. Ljubomora drugih daje mi snagu da budem što bolji i uspešniji.
- Zahvaljujući medijima dobio sam honorarni posao, i nadam se da ću uskoro biti primljen za stalno.
- Siguran sam da će biti bolje i da će stručni ljudi doći na stručna mesta. Prvi koji bi sa tim trebalo da krenu su građani na izborima.

naknadno na forumu Natase Miljkovic kao prijavljeni clan izjavljuje: 

- Završio sam 2 faxa, imam preko 40 medjunarodnih priznanja, najmladji sam Akademik u državi (i u svetu), zaslužni gradjanin Zemuna, zvanično od 2005 najbolji pronalazač na svetu...

SAIN nije akademija. Nikakva medjunarodna priznanja ne postoje, niti se mogu naci bilo gde osim na njegovim sajtovima. 

23 novembra 2008  krece medijska "bomba" o srpskom geniju: 

Tadašnje naslovnice:

- Miloš Stanković (24), po mišljenju stručnog žirija „Gugla", ima najbolji izum koji bi mogao da sačuva Zemlju, a naša vlast ne želi da ulaže u njegove patente (Press)

- Miloš Stanković (24), zemunski pronalazač, koga je sa samo 18 godina Savez pronalazača Jugoslavije proglasio za inovatora godine, ispred sebe ima još jedan izazov - „Guglovo“ takmičenje za ideju koja će spasti svet. Njegov filter za otklanjanje aero zagađenja iz fabrika, prema preliminarnom glasanju među više od 100.000 pronalazaka, nalazi se na prvom mestu. (Blic)

- Miloš Stanković sa projektom filtera za smanjenje fabričkog zagađenja učestvuje na takmičenju „Projekti koji će spasiti svet” (Politika)

Sva tri lista spominju preliminarno glasanje. Google NIKADA nije organizovao preliminarno glasanje. Samo glasanje za projekte vršeno je na Google sajtu, a ne na http://www.project10100previews.com/ kako je to navodio Press:

Internet pretraživač „Gugl` objavio je konkurs za najbolje ideje koje mogu da spasu planetu Zemlju na sajtu http://www.project10tothe100.com, koji predstavlja najveći svetski konkurs za mlade inovatore. Ovaj sajt omogućava i glasanje za najbolji projekat. Preliminarni rezultati prikazani su na sajtu http://www.project10100previews.com, a na prvom mestu nalazi se Miloš Stanković i zastava Srbije.

Doticni sajt nema veze sa Google-om, i sajt je napravio licno Milos Stankovic. PRAVI sajt je na linku: 

http://www.google.co...ject10tothe100/

Među pobednicima pravog takmičenja nema Miloša, niti se spominje iko iz Srbije.

Mnogi su se ponadali da je ovoj farski kraj, oni koji zaista shvataju nauku i naucni razvoj ali ne: 

2010 godine sajt Infostud ga je uvrstio u svoju listu Uspešnih. Kompanija Infostud se, kako sama navodi, zalaže za:

- Inovacije i razvoj
- Rezultati i kvalitet
- Odgovornost i fer odnosi
- Otvorenost i fleksibilnost
- Timski duh
- Pozitivan stav

Pitanje bi bilo, a na osnovu čega su zaključili da je on uspešan ?

O kvalitetu pronalazaka ne govore plakete i medalje koje se dele k'o lopatom, već komercijalno iskorišćavanje. Lako je nekome dati medalju/plaketu štagod, jer je izrada toga jeftina. Isto važi i za uspešnost. To što se on pojavljuje po novinama i TV-u, ne može se smatrati kao uspešnost. Da je toliko sposoban i uspešan, ne bi se i dan danas vukao po medijima i kritikovao državu kako nema posla.

2012 godine ide kuknjava kako mu niko ne obezbedjuje stipendije, pare i slicno: 

http://www.b92.net/i...2&nav_id=645175

Razbacivanje terminom "Akademik" sada vec postaje zastrasujuce, a istina sledi: 

Milos Stankovic se deklarise kao clan SAIN i SKANU koja su oba drustva gradjana i nikakve veze sa naukom nemaju: 

SKANU: 

SRPSKA KRALJEVSKA AKADEMIJA NAUČNIKA I UMETNIKA -SKANU
Matični broj 28082428
PIB 107552489
Adresa Marijane Gregoran 30
Grad Beograd-Palilula
Šifra delatnosti 9499
Datum osnivanja 17.02.2012.
Odgovorna osoba Dragan Damjanović

Delatnost 9499 je :"Delatnost ostalih udruženja na bazi učlanjenja"

SAIN: 

Назив удружења/савеза: "SRPSKA AKADEMIJA INOVACIONIH NAUKA"
Матични број: 17594168

Пословни подаци
Датум оснивања: 14.12.2004
Датум доношења статута: 17.12.2010
Датум последњих измена и допуна статута:
Време трајања: Неодређено
ПИБ: 103658811
Шифра делатности удружења: 9412
Опис делатности удружења: Делатности струковних удружења
Шифра привредне делатности удружења: 4690
Опис привредне делатности удружења: Неспецијализована трговина на велико

PRAVA SRPSKA AKADEMIJA NAUKA I UMETNOSTI se zove SANU i Milos Stankovic nije clan iste: 

www.sanu.ac.rs/‎

2012 Politika stampano izdanje: 

Preko cele strane se nalazi tekst o Milosu Stankovicu, njegovim druzenjem sa Nakamatsu-om, dobitnikom "nobelove nagrade" koji je licno izjavio da je Stankovic medju 5 najbistrijih umova na svetu. 

Nakamatsu je karikatura, u Japanu i svetu, i zaista dobitnik nagrade ali "IG nobel nagrade" koja se dodeljuje za najveca trivijalna naucna dostignuca, manje vise parodija prave nobelove nagrade. 

http://en.wikipedia..../Ig_Nobel_Prize

Naknadni razvoj dogadjaja iskreno mi je mrsko da pisem iz revolta prema sistemu koji ovo dozvoljava, i cinjenice da se sa ovim prevarantom ne prestaje i u 2014:

nakon svih (zanimljivo da je B92 povukao vest) kasno Kurir do informacija stize: 

http://www.kurir-inf...-clanak-1233447

Milos Stankovic je osoba za psihijatrijsko posmatranje, bez uvrede napisano. decko koji je u stanju da fabrikuje google sajt, i da tvrdi kako je u procesu istrazivanja hladner fuzije u 15 kvadrata zemunskog podruma nije normalan. Mnogo veci problem je KO stoji iza ovakve osobe i ko ide do tih granica da obmanjuje narod do te mere da u komentarima njegovih vesti narod kuka kako "dajte decku pare da osvoji svet" i vec niko ni ne sumnja da je ovo jedna od najvecih srpskih modernih prevara da se mali zaposli negde na budzet. 

Apelujem na uredjivace B92 foruma da ovu temu preispitaju i objave istinu o prevari i onima koji stoje iza iste, jer nam je jos jedino pamet ostala a Milos Stankovic i ceo njegov lik i delo se svojski trude da zakopaju jos ono alo srpske pameti. 

#2 tranzistor

tranzistor
  • Members
  • 1 posts

Posted 17 February 2014 - 15:30

+1000

Valjda će konačno da skontaju o kome se radi.

#3 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 18 February 2014 - 03:13

Odavno sam cuo za njega, i kada sam procitao vest bilo je - e bas super, da vidimo sta je decko uradio. I citajuci bilo je cek, cek, sta je sve ovo, bilo mi je neverovatno da neko onako nesto objavi, ali samo u jednom trenutku - posle sam se setio kakvo nam je novinarstvo, pa je iznenadjenje proslo.

Sto se tice tekstova, sve se to reciklira i preliva iz jednih novina u druge. Moguce je da iza njega stoji neko, ali to i ne mora da znaci. Moguce je da je on sam ili sa jos nekoliko slicnih pajtosa dosao na ideju da izmuze neku kintu od drzave tako sto ce predstaviti takve neke fensi "izume" potpunim laicima i na foru evo radim u podrumu, imam ja planove, i tu dolazi tako neka bomba poput hladne fuzije, pokretne antitenkovske mine sto izaziva reakciju al bi bilo dobro to da imamo, i prica kupljena.

U novinama je lako naci svoj prostor. Dovoljno je da bude nesto senzacionalno, sto ce ljudi da "gutaju", a ovo, ruku na srce, spada u tu kategoriju.

Sto se komentara tice, ne znam zasto ti ne pustaju komentare, ja sam upravo iz komentara na jednu od ovih vesti potvrdio svoje sumnje da se radi o prevarantu, a ovi koji ga podrzavaju - pa nije to neka nauka. Da uzmes tu vest i podelis po drustvenim mrezama po odredjenim grupama uz komentar, recimo, evo kakva je nasa drzava, imamo jednog od najbriljantnijih naucnika na svetu, a on radi u podrumu u 15 kvadrata, pu! da vidis sta ce da se desi - bice SRAMOTA! oj Srbijo medju sljivama, katastrofa, itd.

Mislis da ce neko i procitati sa paznjom vest? I od onih koji procitaju, sta mislis, koliki ce biti broj onih koji ce reci cekaj malo, nesto ovde nije kako treba? A veliki broj ljudi ce komentarisati samo da zapljunu, i otuda takvi komentari.

Znam da je u modi Vucic i armija botova, ali nisu bas svi komentari na sve vesti takve. Na nasu zalost, na neke, kao na ove, odlicno oslikavaju tuznu srpsku realnost.

Edited by McLeod, 18 February 2014 - 03:15.