Ako je Kariceva firma bila u stecaju, zar je trebalo da odbije ucesce u stecajnom postupku iste? Na koje krupne stvari (sa kojima on "definitivno ima veze") aludiras ?
Sto se tice zdravstvenog osiguranja, da bi imao besplatnu zdr.zastitu moras imati stalno prebivaliste. Ukoliko si odsutan vise od 6 meseci, prva 3 meseca po dolasku u zemlju, moras ga sam uplatiti. Tako da i za taj problem - postoji resenje. Mada, sumnjam da bi nasi iz dijaspore dolazili u Srbiju na lecenje.
Mi nemamo sansu da dostignemo ekonomije mnogo manje razvijenih zemalja od Kanade,ali od necega mora da se krene. Na primer, od reformi koje je Sasa zagovarao, a koje su u korenu sasecene.
Pa te reforme ce manje vise biti sprovedene. To sto on zeli to mnogo brze ne daje nam sigurnost da ce to ispasti bolje.
Ne mislis da je neko Karicevu firmu nekom tek tako dao da uradi stecaj. Pa nista nije slucajno, narocito ne kod tih stvari.
Ljudi iz dijaspore ne mogu sa svojim penzijama ni blizu da zive tamo gde su radili kao ovde, zato se masovno vracaju. A narocito zbog toga sto im je onda ovde lecenje besplatno kao i razne druge beneficije penzionera.
Gledam nekad MKMP(Moja kuhinja, moja pravila) na B92. Postali jako popularni, Rada i Rade, gasterbajteri, zbog neke svoje iskrenosti i otvorenosti. Kazu "da se ne moze tamo prezivi sa ove penzije, al' se u Srbiju super zivi sa njima". Sve ti je jasno. Moze mene koliko god hoce ovde neko da ubedjuje da se sa penzijom vraca u Srbiju zbog nekog drugog razloga, ja znam da svi oni pre svega dolaze zbog maksimalno lagodnijeg zivota. Nista bolje nego ziveti u sirotinji sa nekim jacim penzijama, a uz to dobijes sve od drzave sto ti je najnuznije. I to ne moze da se kontrolise ni ovako, a kamoli, blanko zdravstvenim osiguranjem na licnu kartu. Pa Albanci bi uzimali nase licne karte kao sto su i pasose, samo da imaju korist.
Edited by Gant, 14 May 2014 - 14:58.