Jump to content


Photo

nezgoda pri sexu,pilule za dan posle


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
13 replies to this topic

#1 aleksa13542

aleksa13542
 • Members
 • 1 posts

Posted 06 January 2014 - 16:40

17 godina oboje imamo i 5. seks u zivotu oboje. Pukao je kondom dok je bio u njoj. Kad sam osetio da cu ejakulirati krenuo sam da vadim,ali nista nije izaslo niti sam primetio da izlazi iz penisa. Jos kad sam video da je pukao kondom prestravio sam se da nisam u nju slucajno,ne znam prosto da l' jesam ili nisam. Otisao sam u wc da probam na silu da izbacim,ali erekcija je stala(da l' jer sam zavrsio ili od straha i frustracije,ne znam).Znam samo da smo odma resili da uzmemo tabletu za dan posle. Kupili smo i popila je tabletu. Tablete se zovu ja mislim escapelle.Kakva iskustva imate sa ovim tabletama,ili uopste ovoj vrsti tableta? 
Na vrhu sa unutrasnje strane kondoma sam primetio sluz u jednom delu. Mada prstom u vagini nista neobicno ili drugacije nisam osetio,ali opet nisam dovoljno siguran da l' jesam ili nisam. Je l' moguce to nekako zakljuciti?
nadam se da tema nece biti uklonjena od strane moderatora :)#2 nemanjau5

nemanjau5
 • Members
 • 1,292 posts

Posted 06 January 2014 - 22:29

slucajno sam vidio recent topic. 
momce, veoma je vazno u roku koliko sati je popila tabletu. ako je popila u prvih 24 sata, sansa da ce zatrudniti je mnogo mnogo mala. sto su dalje sati ili dani tekli, sansa ce se povecavati - tako da je ako popije nakon 3-4 dana od sumnjivog odnosa sansa pada i na 70ak% (citaj: u roku 24h je oko 99% da nece)
nakon 7 dana kupite test, cisto da se uvjerite i sve ce biti ok#3 opstinar

opstinar
 • Members
 • 2 posts

Posted 09 January 2014 - 08:24

Da li je moguce imati ejekulirati a ne osetiti to?  MOze li devojka da zatrudni ako pukne kondom tokom odnosa a ne dodje do ejekulacije?#4 Hladno pivo

Hladno pivo
 • Members
 • 2,059 posts

Posted 10 January 2014 - 23:53

Sanse za to su realno male, dosta zavisi i koji je dan ciklusa, ako je tipa posle 17-18 dana sanse su gotovo nikakve... Ovo govorim u slucaju ejakulacije, u slucaju da je nema, sanse su na nivou statisticke greske.


Edited by Hladno pivo, 10 January 2014 - 23:55.


#5 opstinar

opstinar
 • Members
 • 2 posts

Posted 11 January 2014 - 00:34

A jel moguce imati ejakulaciju a ne osetiti?#6 Hladno pivo

Hladno pivo
 • Members
 • 2,059 posts

Posted 11 January 2014 - 00:44

A jel moguce imati ejakulaciju a ne osetiti?

 

Mislim da jeste, imao sam slucajeva da imam ejakulaciju, a da osecaj bude nikakav ili minimalan, ali je retka pojava, osetis nesto, nije bas nista, ali verovatno da je moguce da neko ne oseti nista.

 

To su bili neki slucajevi kad sam imao sex na silu da se tako izrazim, preko k.#7 n4l1m

n4l1m
 • Members
 • 8,684 posts

Posted 20 January 2014 - 21:18

Da li je moguce imati ejekulirati a ne osetiti to? 

yuuuuuup, i desava se cesce nego sto mislis :D

 

 

MOze li devojka da zatrudni ako pukne kondom tokom odnosa a ne dodje do ejekulacije?

pa naravno da ne moze.. od cega da zatrudni, vazduha? :D #8 Upekkha

Upekkha
 • Members
 • 3,058 posts

Posted 21 January 2014 - 19:43

pa naravno da ne moze.. od cega da zatrudni, vazduha? :D

 

Postoji nesto sto se zove pre-ejakulat koji se izlucuje, well, pre ejakulacije i koji takodje moze da sadrzi spermatozoide - po nekim novijim istrazivanjima u znatno vecoj koncentraciji no sto se mislilo - no i dalje je stav da je rizik trudnoce veoma mali ali nije nula.

 

U svakom slucaju znatno je manji od rizika transfera polnih bolesti u datom scenariju sa pocepanim kondomom.

 

Bas sam ga utesio. #9 angelia

angelia
 • Members
 • 15,569 posts

Posted 21 January 2014 - 20:22

Postoji nesto sto se zove pre-ejakulat koji se izlucuje, well, pre ejakulacije i koji takodje moze da sadrzi spermatozoide - po nekim novijim istrazivanjima u znatno vecoj koncentraciji no sto se mislilo - no i dalje je stav da je rizik trudnoce veoma mali ali nije nula.

 

U svakom slucaju znatno je manji od rizika transfera polnih bolesti u datom scenariju sa pocepanim kondomom.

 

Bas sam ga utesio. 

:lol+: Slatko si me nasmejao.

 

U svakom slucaju rizik od trudnoce postoji, osim u slucaju apstinencije, pogotovo ako je kondom pukao. Tako da tu pilula odmah treba da uzme, u sto kracem roku, a zavisno od partnera i poseta kod ginekologa je preporucljiva, bas zbog ove tvoje utehe.#10 muras

muras
 • Members
 • 11,247 posts

Posted 23 January 2014 - 10:24

MOze li devojka da zatrudni ako pukne kondom tokom odnosa a ne dodje do ejekulacije?

 

zavisi i od toga koliko puta je ranije koriscen...


Spoiler


Edited by muras, 23 January 2014 - 10:24.


#11 kronostime

kronostime
 • Banned
 • 27,590 posts

Posted 24 January 2014 - 12:27

Aleksa, posle ovakvih saveta, razmisli o:

-  kumu

- starojku

- popu

- maticaru

- sali za blizu i dalju rodbinu

...

:D#12 Constantin

Constantin
 • Members
 • 21,867 posts

Posted 24 January 2014 - 13:25

Aleksa, posle ovakvih saveta, razmisli o:

-  kumu

- starojku

- popu

- maticaru

- sali za blizu i dalju rodbinu

...

:D

I naravno bez    ne ide..... ;)

 


#13 BasCelik

BasCelik
 • Members
 • 1,975 posts

Posted 28 January 2014 - 17:31

Jes da je stari post, ali da odgovorim.

 

Uostalom, umesto što se sprdate, bilo bi dobro da dečku i devojci pomognete.

 

Mislim da ste se malo previše uspaničili, ali iskreno, oko neželjene trudnoće u tim godinama zaista treba biti oprezan. 

 

Prvo: sve pohvale za to što koristite kondom.

 

Drugo: moraš znati da devojke nisu konstantno plodne, već samo u određenom delu mesečnog ciklusa. Taj period zavisi od uobičajenog trajanja mensturalnog ciklusa kod devojke. Trebalo bi da pitaš devojku kad je imala zadnju menstruaciju, koliko joj ciklus uobičajeno traje (28. dana, 30 dana ili sl...). A plodne dane možeš izračunati ovde:

 

http://www.parenting...r=2014&cycle=28

 

To naravno ne znači da devojka sigurno neće zatrudneti ako sex nije bio za vreme plodnih dana (pošto su mogući poremećaji u menstrualnom ciklusu i slično) .. ali je verovatnoća jako mala. Sexati se samo za neplodnih dana, nije naročito siguran način kontracepcije.

 

Treće: Uspešnost tablete za "dan posle" zavisi od vremena koje je proteklo od seksualnog odnosa, pa do uzimanja leka i to je neko već objasnio. Pilula za dan posle ne izaziva nikakve dugotrajne poremećaje niti ostavlja neke trajne posledice (čisto, ako se bojiš da sad "neće moći da zatrudni" ili nešto slično). Ali može izazvati manje probleme tipa glavobolje, ili mučnine. Čest sporedan efekat kod tih pilula jeste da se menstruacija pomera unapred, ili unazad u zavisnosti od tipa pilule i ovo je uobičajeno.

 

Bottom line: ovakve stvari se ponekad dešavaju svima i nema razloga da brinete, sve dok koristite kondom, i odgovorno se odnosite prema svom telu. Pilula za "jutro posle" jeste izmišljena za ovakve slučajeve, ali ono što ubuduće ne smete raditi, jeste - da se sexate kad stignete, bez zaštite računajući na pilulu za "jutro posle", jer, pod jedan: dugotrajno i konstantno igranje sa hormonima može da ima loše posledice i pod dva: na kraju ćete postati i suviše nonšalantni, pa će vam se desiti što ne treba.#14 Eddard

Eddard
 • Members
 • 4,278 posts

Posted 28 January 2014 - 20:12

Ajd da i ja prozborim koju, kad već pominjemo kontracepciju. Failure rate, tj. procenat žena koje su ipak neželjeno zatrudnele, za različite vidove kontracepcije u prvih godinu dana upotrebe (a podrazumeva "tipičnu", ne savršenu upotrebu), iznosi: kondom 18%, prekinuti snošaj 22% (nije neka razlika u efikasnosti, zar ne?), kontraceptivne pilule 9%, dijafragma 12%, dok su najefikasniji reverzibilni vidovi kontracepcije: spirala (IUD) sa failure rate-om 0.2-0.8% i hormonski implantat 0.05%, što je čak efikasnije i od vazektomije sa 0.15% (!).  Tako da, kondom nikako nije najefikasniji vid kontracepcije, naprotiv, jedan je od najmanje efikasnih, ali se svakako savetuje zbog prevencije STD. Za stalne partnere, gotovo sve ostale opcije su daleko efikasnije i prijatnije.