Jump to content


Photo
- - - - -

KRALJEVO


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
3 replies to this topic

#1 veciti putnik 2

veciti putnik 2
  • Members
  • 628 posts

Posted 16 December 2013 - 12:48

Kraljevo je dobio nov projekat  "Kraljevgrad", vredan 40 miliona evra. Dobio je i nagradu u Privrednoj Komori Srbije - "Priznanje "Novi kvalitet“ za 2013. godinu pripalo je gradu Kraljevu, za izvanredan projekat elitnog hotelsko-turstičkog kompleksa "Kraljevgrad

 

U godini u kojoj se zatvaraju prirodna lecilista Mataruska i Bogutovacka banja!?! U Mataruskoj banji se zatvara hotel "Termal" sa tri zvezdice, restoran "Jugoslavija" i "Kapica" i prirodno leciliste. Sa druge strane se dobijaju nagrade za projekte koji su samo na papiru i u dalekoj  buducnosti. Privredna komora Srbije - ozbiljna institucija. 

 

Da pojasnim, Kraljevgrad je zamisljen kao srednjovekovni grad, u blizini Maglica, na 30-tak kilometara od Kraljeva. Prema projektu, godisnja poseta bi bila 400 000 turista. Odlican projekat, moram priznati ALI...?  

 

Ovde neko ocigledno ne razmislja na vec postojeca prirodna bogatstva koje grad Kraljevo poseduje a ona su u fazi propadanja, to znaju svi koji zive u Kraljevu, posebno u Mataruskoj i Bogutovackoj banji. Ulaganjem od 40 miliona evra ( koliko je predvidjeno za "Kraljevgrad") u vec postojece objekte i infrastrukturu, da ne pisem o blagodetima lekovite vode koje banje poseduju, ostvarila bi se dobit za kratko vreme ( dve godine) Za izgradnju Kraljevgrada su potrebne 4 godine! 

 

Da li je ovo "domacinsko" razmisljanje celnika grada Kraljeva? Da ne pisem o Magnohromu i Vabrici vagona. Zar privreda grada nije kicma razvoja grada? Ocigledno nije ( nekome nije).



#2 my name is sid

my name is sid
  • Members
  • 5 posts

Posted 23 March 2014 - 03:29

Jako mi je zao sto kraljevo kao tema nije negde vise podaknuta, razlog je ocajna situacija u gradu dok celnici i dalje furaju svoje bajkovite price o kraljevgradu bla bla bla... Muka mi je. Kada ugase FVK, Autotransport i Magnohrom, koji i jeste ugasen,  morace vojska da cuva izlaze iz grada kako svi ne bi krenuli  kao azilanti.



#3 MicikaJa

MicikaJa
  • Members
  • 29 posts

Posted 19 February 2015 - 13:34

Kraljevo je mnogo lep grad. U prolećnim i jesenjim danima naročito. 



#4 zvonko_

zvonko_
  • Members
  • 2 posts

Posted 09 April 2015 - 23:35

Kraljevo je divan grad , preporucujem da ga posetite tokom predstojecih praznika  , sada USKRSA , a i nekom drugom prilikom , zelim vam ugodan i prijatan boravak u mom gradu