Jump to content


Photo
- - - - -

Sportski sajtovi kod nas


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
16 replies to this topic

#1 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 02 December 2013 - 15:57

Vec neko vreme razmisljam se da otvorim ovu temu i evo, konacno sam se nakanio.

 

Zanima me, sta mislite koji je najbolji sajt baziran na sportskim vestima kod nas? Koji su njegovi nedostaci, a koje prednosti u odnosu na konkurenciju? Da mozete, sta bi promenili?



#2 add me on xvideos

add me on xvideos
  • Members
  • 26,655 posts

Posted 02 December 2013 - 19:03

mislim da je vec svima jasno da b92 prepisuje sa foruma. i to obicno sa dan-dva zakasnjenja. zaista providno. ostale domace sportske sajtove i ne posecujem jer sve sto me interesuje a tice se sporta nadjem na forumu. 



#3 niko69

niko69
  • Members
  • 4,580 posts

Posted 02 December 2013 - 20:47

Mislim da nema (ili bar ja nemam saznanja) nekog pravog sportskog sajta, a da je operisan od senzacionalizma.



#4 Kosmarac2

Kosmarac2
  • Members
  • 1,731 posts

Posted 02 December 2013 - 21:33

Jel mozes Mek da spucas sve linkove koji postoje? Znate sta je prava stvar? Kad bi neko pravio sajt sa prevodjenjem tekstova strane stampe. Tako se uostalom mogu raditi i papirne novine.



#5 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 03 December 2013 - 02:40

Pa svi rade sa prevodjenjem tekstova strane stampe, a narocito senzacionalisticke :)

 

http://www.sportal.rs/

 

http://www.sportske.net/

 

http://mondo.rs/Sport

 

http://www.mozzartsport.com/

 

http://www.b92.net/sport/

 

Imaju uglavnom svi ostali sportsku sekciju, da ne nabrajam, ali mislio sam na one bazirane iskljucivo na sportskim vestima. 3 najbolja su sportal, sportske i mozzartsport. Ko je najbolji i zasto, po vama?

 

@Niko69, znaci senzacionalizam je glavni problem sportskih medija kod nas po tvom misljenju?



#6 Kosmarac2

Kosmarac2
  • Members
  • 1,731 posts

Posted 03 December 2013 - 10:03

Tnx. Trebalo bi da je u stranoj stampi manje senzacionalizma. Mene recimo imteresuju oni standardni novinarski izvestaji sa utakmica, plus izjave pre i posle utakmica. U Gazeti de lo sport nema senzacionalizma, ona je ko nas Zurnal. Ali ne znam Italijanski, pa bi mi to bilo zanimljivo.



#7 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 03 December 2013 - 11:39

Ma ima, kako nema, doduse zavisi u kojim medijima. Ok, znaci manje senzacionalizma... problem je sto senzacionalizam donosi citanost.



#8 Impromptu

Impromptu
  • Members
  • 57,443 posts

Posted 03 December 2013 - 11:43

Ne koristim nijedan sportski sajt posebno. Lajkovao sam na FB nekoliko njih iz Srbije, Hrvatske i BiH pa mi na News Feed dolaze linkovi na vesti a pažnju pridajem samo onim vestima koje me zanimaju. Tako nekad odem na Mondo, nekad na Mozzart, Nekad na Košarka24, nekad na neke iz susednih zemalja. Ovo mi je uz forum sasvim dovoljno da ispratim sve što me zanima.



#9 Trofej

Trofej
  • Members
  • 4,307 posts

Posted 03 December 2013 - 13:51

Ima ih i koji ne prepisuju, ali s kojih prepisuju. Recimo ovaj, tek mesec dana star a solidan rejting:

http://www.trofej.info/



#10 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 03 December 2013 - 14:01

Sajt je skroz ok, jednostavan za navigaciju, iskreno ja volim takav dizajn. Mozda mali savet - tesko se opstaje sa ovakvom svastarom na netu, cak i ako je svaka kategorija vrhunski napisana, na duge staze ne moze da napravi proboj.

 

Jasna mi je ideja da se uzmu neke oblasti koje nisu bas zastupljene kod nas i "sabiranje" korisnika koji su zainteresovani upravo za razlicite kategorije na sajtu (mozda mozes da nadjes nekog ko voli formulu i ribolov, ali ko voli formulu i kulinarstvo tesko, kad kazem voli mislim na nekog koga to zaista zanima, a ne nekog ko hoce jednom mesecno da vidi neki recept i koji zna da Fetel ima X uzastopnih pobeda i nista vise od toga, kao ja recimo), ali u praksi to ide tesko. U svakom slucaju zelim ti svu srecu :)

Ali dao si mi i dobar omaz ovde... ja bih iskreno voleo da postoji neki pravi, kvalitetan sajt kod nas u sportskoj nisi, ali radeci i za manje i za vece, za specijalizovane, lokalne i velike sajtove tokom godina shvatio sam da ako juris profit (a naravno da ce svako da juri profit i citanost), moras da izbacujes gluposti. Time ces oterati normalne sa sajta, ali ces dobijati klikove od polumozgasa kojih na zalost ima jako puno u Srbiji. Racunica je jednostavna.

 

Recimo vest o raskidu Stanije i Filipa, lupam, mozda trecina guta takve vesti i stvarno ih zanimaju, ali vecina ce da se sprda sa tim, hejtuje, ali ce opet da postavi na drustvene mreze, podigne vrtoglavo broj klikova, i to ce da proda reklamni prostor na sajtu, a ne neka prava vest, ili autorski clanak vrhunskog kvaliteta.

 

Temu sam postavio sa ciljem da pokusam da utvrdim granicu do koje treba ici u kvantitet i senzacionalizam, a da se zadrzi kvalitet postavljenih tekstova, smisao i svrha sajta koji pokriva vesti iz sporta uopste.


Edited by McLeod, 03 December 2013 - 14:04.


#11 Trofej

Trofej
  • Members
  • 4,307 posts

Posted 03 December 2013 - 14:22

Hvala McLeod, pogodio si iz cuga u sridu: "...utvrdim granicu do koje treba ici u kvantitet i senzacionalizam, a da se zadrzi kvalitet postavljenih tekstova, smisao i svrha sajta koji pokriva vesti iz sporta..."

Uopste.neće biti kuvara, estrade itd. Želja mi je sajt sa kvalitetnim tekstovima o "nevažnim" temama. Naravno, ne Blic i sportske vesti iz minuta u minut, nego tekst koji vredi više i traje duže, mnogo duže...

F1 takođe - niti imamo želju niti znanje niti moć da se nosimo s Alpinerom, Dasubom... a posebno ne s duhovitim Downforceom, ali želimo da, recimo, Fjodor povremeno nešto napiše - nešto trajno.

Što se ribolova tiče i kvalteta tekstova tu nemamo konkurenciju ni u čitavoj Evropi!

Opet, za naš piše i profesorka književnosti srednjih godina koja trči, i istrči, maraton!

Svaštara je više neki ventil - oduška, što bi rekli ribolovci.

Kolekcionari su skroz zapostovljeni, a ima ubogog naroda koje jedino njihov lični mikrosvet održava normalnim.

Prema tome, cilj nam je kvalitet, a ukoliko on donese i veliku posetu - tim bolje.

Pogledaj recimo OVAJ tekst - e, to je ono što boli! Najviše čitanje jer je "som progutao dete".


Edited by Trofej, 03 December 2013 - 14:41.


#12 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 03 December 2013 - 15:20

Pazi, nije problem ko pise i koliko kvalitetno, bitno je da to neko cita :) A tesko je sa tako heterogenim sajtom nesto uraditi, from scratch, o tome sam ti pricao. Inace nista protiv nemam :)



#13 Trofej

Trofej
  • Members
  • 4,307 posts

Posted 03 December 2013 - 15:39

Razumemo se 100%.

Kad je Tirke napisao Cigani, cigani iz uprave Zvezde se Nin-u žalili - nisu skontali da je himnu Zvezdi napisao!

Znam ja da bi Ceca više privukla publike u Jagodinu nego da se Lenon probudi i u BG dođe, Betovena da i ne pominjem.

Ali nepoznati kolega, pametniji više ne smeju da popuštaju!

U protivnom ćemo se nadmetati sa Željkom i Čobanom... a takvu trku unapred gubimo!



#14 Contractor

Contractor
  • Members
  • 22,737 posts

Posted 03 December 2013 - 18:29

Ja cesto citam mvp.rs Doduse, ne znam koliko se nalazi u ovoj kategoriji "sportski" jer je cisto kosarkaski. Trude se da imaju par blogera, pa je zanimljivo citati te ljude koji se bave kosarkom. Deluje da se trude da im izvestaji sa utakmica nisu "na kalup" i nema ni malo senzacionalizma. Doduse, tu idu u drugu krajnost- cak i kad je nesto vrlo izvesno oni ne pominju dok se ne potvrdi. Takodje, cesto se osvrcu na istoriju kosarke, pa neke dogadjaje isprate lepim tekstom. Pominju i stvari koje su za zutu stampu (tipa "Parker uskoro postaje tata"), ali to ide na posebnu stranu, pa ne bode oci. 



#15 McLeod

McLeod
  • Members
  • 59,009 posts

Posted 04 December 2013 - 01:18

Citam ih i ja, jako su dobri. Ipak sam ciljao na ove najvece sajtove, da li bi tu moglo nesto da se promeni... mada kontam da bi verovatno svaka sustinski kvalitetna promena u nekim normalnim okolnostima i normalnoj zemlji ovde bio pucanj u kolena.