Jump to content


Photo
- - - - -

Ukrajinska kriza


  • Please log in to reply
17422 replies to this topic

#17341 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 September 2018 - 12:03

...

 

Evo snimka pijandure na 'paradi' sve sa nekim fake ordenjem.

 

 

 

A i novi detalji oko likvidacije Zaharcenka.

 

Tvrde da je eksplozivna naprava - oko 800 gr. 'ekvivalenta TNT' bila montirana u svetiljku direktno iznad glava likova u separeu 'Separa' i da je aktivirana telefonom. Tj. raznelo im suplje glave.

 

Attached File  kafe separ 2.jpg   79.77KB   4 downloads

 

Evo i menija. 'Popust od 10% licima u uniformi'.

 

Attached File  meni - separ.jpg   62.92KB   4 downloads

(onako - ruski 'restoran drustvene ishrane')

 

To je, ocigledno 'duga ruka Msk.' koja lagano eliminise sve ekponirane likove da bi sakrila svoje tragove.

 

Tesko da je neko sa strane mogao uci o dobro cuvani kafic koji je pripadao 'sefu obezbedjenja' Zaharcenka.

 

I jedan ironican naslov na sajtu' 'ugasla je svetiljka razuma'.

:lol+:

 

---------------------------

 

Attached File  dmitry_peskov_rian.jpg   70.94KB   4 downloads

 

Evo, oglasili se i 'zuti brkovi iz putljerovog doopeta'.

 

>> ... Kremlj o ubistvu Zaharčenka: Provokacija
Moskva -- Ubistvo Aleksandra Zaharčenka, proruskog vođe na istoku Ukrajine, predstavlja "provokaciju" i podriva mirovni proces, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. ... <<
 
I normalno da ne moze bez poturanja kremaljskih muckova
 
>> ... Peskov je ocenio da če to ubistvo podriti mirovni proces pokrenut mirovnim sporazumima iz Minska 2015. godine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske. ... <<
 
Kako likvidacija shithole lika moze da podrije 'mirovni proces', kad je bio najveci neprijatelj te sarene laze. On je vecito pretio ratom, zauzimanjem Kijeva i pozivao putljera da proglasi 'prisajedinjenje DNR / LNR' rusiji. Samim tim je kvario planove kremlja da bilo kako uturi kancer u politicko / drzavno tkivo Ukrajine.  

 

...


Edited by Kinik, 01 September 2018 - 12:23.

  • 0

#17342 red pill

red pill
  • Members
  • 616 posts

Posted 01 September 2018 - 17:02

https://www.unian.in...ian-church.html

Ecumenical Patriarch Bartholomew I has informed Patriarch Kirill of Moscow (the Russian Orthodox Church, the Moscow Patriarchate) of his plans to grant autocephaly to the Ukrainian church.

Their meeting took place in Istanbul, Turkey.


"The first news from the talks on the Phanar: Patriarch Kirill did not achieve all goals he had travelled for. First, there was a meeting in front of all the members of the Synod. Then there were tete-a-tete talks, only with translation," the head of the information department of the Ukrainian Orthodox Church of the Kyiv Patriarchate, Archbishop Yevstratiy (Zorya), wrote on Facebook on August 31.


  • 0

#17343 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 September 2018 - 23:12

...
 
Da li se to dogodio pokusaj trovanja vaseljenskog patrijarha Vartolomeja?
 
Attached File  otrovno posluzenje.jpg   40.46KB   3 downloads
 
Attached File  trovanje 1.jpg   47.9KB   3 downloads
 
 
>> ... Svetska javnost je mogla da vidi snimak susreta patrijarha moskovskog i cele Rusije sa arhijerejima Vaseljenske patrijaršije, u kome jedan clan obezbedjenja nudi posluženje, kao i drugi koji gura ruku Kirila ka drugoj casi. Nakon toga svi ostali zvanicnici, uključujući Vartholomeja, kategorički odbijaju predloženo posluzenje. 
    O čemu se radilo i zašto ijerarh nije prihvatio posluzenje?
    Piše novinar Igor Jakovenko.
   
    "Slikovita epizoda sa sastanka Gundjajeva i vaseljenskog patrijarha Vartolomeja postala je simbol odnosa sa Rusijom. Sluzbenik 'ФСО' (Federalna služba obezbedjenja - ur.) pruza poslužavnik Gundjajevu, koji je posegnuo za jednom casom, ali je odlučno zaustavljen od strane drugog sluzbenika FSO, koji je preusmerio ruku Gundjajeva prema drugoj casi. Nakon toga, i Vartolomej i drugi episkopi Vaseljenske patrijaršije demonstativno ignorisu posluzenje iz FSO.
   
    Pokušajmo da se odvojimo od konkretne situacije i zamislimo istu epizodu na drugom mestu. Naručili ste čaj bez šećera, a vas prijatelj voli slatko. Pruzili ste ruku prema pogresnoj solji a konobar vas je ispravio. I šta? Da li postoji neki razlog da se sumnja na pokušaj trovanja? 
   
    Problem je u ugledu. Verujem da služba bezbednosti vaseljenskog patrijarha nije mogla da oduzme case od saradnika FSO i da tečnost na analizu. Dakle, sa sigurnošću ne možemo reći da je postojao pokušaj trovanja.
   
    Ali kreditna istorija Putinove Rusije je takva da radi formula Jerzi Leca: "Ružno je sumnjati kada si siguran". U Rusiji su danas stručni trovači na vlasti. A. Lugovoj, koji je uspešno ispunio svoj polonijumski zadatak postaje zamenik predsednika Državne dume. Otrovani Jurije Šekočihin više ne vodi istragu o zločinima vlasti. Otrovana Anna Politkovskaia nije stigla do Beslana. Vladimira Kara-Murzu-juniora su trovali tri puta, čudom je ostao ziv. Trovanje Skripalja u prestonici Velike Britanije smatrano je kao akt državne agresije od strane Rusije.
   
    Trovanje u Carigradu nije se dogodilo prvenstveno zbog opreza ijerarha Vaseljenskog patrijarhata. Zidovi drevnog grada zapamtili su sudbinu bazileusa Jovana I Cimisha koga je otrovao dvorski eunuh. I u otomanskom Istanbulu otrov je bio jednako pouzdan alat za promenu vlasti, kao što je handzar i svileni gajtan. Dakle, mlađi Kremlj nije uspeo ovog puta, iskustvo je pobedilo ...
   
    Nadajmo se da se do trenutka kada je patrijarh Vartolomej objavi autokefalnost ukrajinske pravoslavne crkve, ništa neće desiti. A u budućnosti, svetski lideri, diplomate i svi koji se susreću sa predstavnicima Putinove Rusije, trebalo bi da izmene protokol. Na primer, da dolaze na sastanak sa Rusima u elegantnim odelima za hemijsku zaštitu koja su dizajnirana od strane najboljih modnih dizajnera posebno za takve događaje. Da drze odstojanje, ni u kom slučaju se ne približavaju predstavnicima Rusije na manje od 5 metara. Uvek izbegavaju fizički kontakt: pri pokušaju bilo kakvog dodira, odmah napustaju prostoriju za sastanke. I, naravno, da kategorički zabrane konzumiranje hrane i pića ...
   
    Putinovim naporima Rusija je pretvorena u nešto slično leprozorijumu ili karantinu za kuzne, pa interakcija sa njihovim obitavaocima zahteva posebne mere opreza. Takva reputacija ostaje dugo vremena, i nijedan svetski sampionat to neće popraviti", pise Igor Jakovenko na svojoj Facebook stranici.
 
...

Edited by Kinik, 05 September 2018 - 23:20.

  • 0

#17344 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 October 2018 - 19:35

...
 
Onaj gargamel_Irinej moze da lupeta sta god hoce (najbolje je da se buni kad 'ispaljuju burice'), no lokalna SPC sekta, podruznica sluzbe - nema u svetu nikakvog autoriteta i smatra se za rusku slugeranju.
 
sa UNIANa
 
>> ... Filaret je objasnio kako će se birati poglavar jedinstvene pomesne crkve nakon dobijanja tomosa
1. oktobar 2018
 
Patrijarh UPC KP (Ukrajinska pravoslavna crkva kijevskog patrijarhata) je objasnio da će poglavara pomesne crkve birati Sabor ujedinjenja. Filaret je rekao i o kvotama pravoslavnih crkava na tom Saboru. 
 
Tomos - akt Vaseljenskog patrijarha o davanju autokefalnosti Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi dobice novi poglavar UPC. Unutar UPC-MP (Ukrajinska pravoslavna crkva moskovskog patrijarhata) vec je započeo pokret za pridruživanje budućoj pomesnoj crkvi rerkao je patrijarh Filaret u intervjuu za "5 kanal". On je objasnio da će poglavar Ujedinjene pomesne crkve biti izabran na Saboru ujedinjenja. A to će se dogoditi čim Konstantinopolj donese odluku o odobravanju autokefalije Ukrajini. "Poglavar ukrajinske crkve biće izabran u Saboru ujedinjenja koji će se sastojati od: 41 arhijereja Kijevske patrijaršije, 12 arhijereja Autokefalne crkve i 10 arhijereja Moskovske patrijaršije," - izjavio je Filaret. ... <<
 
...

  • 1

#17345 red pill

red pill
  • Members
  • 616 posts

Posted 12 October 2018 - 09:55

 

Iz Carigradske patrijaršije je saopšteno da je ukinuta odluka iz 1686. godine, prema kojoj je Kijevska mitropolija predata Moskovskoj patrijaršiji.

https://www.b92.net/...&nav_id=1454857

 

Ali naslov odaje opstepoznatu srpsku "neutralnost", sa kojim je bolom to sroceno...

 

"Carigrad legalizuje raskol, ruši jedinstvo pravoslavlja"

:lol+:


  • 0

#17346 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 12 October 2018 - 19:27

...

 

Citam, ovi u ruskoj pomijari skroz povilenili zbog 'preteceg raskola pravoslavnog sveta'.

:lol+:

 

Em sto su Peskovljevi 'zuckasti brci iz putljerove zadnjice' nesto prozborili oko zastite svih rusa / ruskofonih / ruskih vernika u Ukrajini, em se i onaj 'horse face' Sergej Gebelsovic uskopistio i poceo da preti. Da ne govorim o onom ruskom majmunu u UN.

To drustvo, uz kej_dzi_bi zbire / oficire iz RPC govore jezikom 'dizelasa' (ruski kazu 'гопник') a i ponasaju se kao njihov boss.

 

Attached File  putin pahan .jpg   36.61KB   4 downloads

 

Kako i ne bi kad riknjava crkvena kej_dzi_bi filijala u Ukrajini.

 

A tek razne invektive, kao, Vaseljenska patrijarsija 'otima' UPC (Kijev).

U stvari dogadja se samo njen povratak 'majcinskoj crkvi'. Pokrstavanje / krstenje Rusi se dogodilo u Kijevu, dva veka pre osnivanja neke vukojebinske Moskve i cetiri veka pre nekog formalnog ustolicenja.

 

RPC je na iznudu / prevaru / novcem kupila neko sumnjivo pravo onda kad je Vaseljenskoj patrijarsiji bilo najteze, no ta vremena su prosla.

 

Posle svih nepodopstina kej_dzi_bi bulumente, agresije, ratova, turanja prsta u oci citavom pristojnom svetu - doslo je vreme da se plati racun.

 

Attached File  putljer - gundjajev.jpg   16.12KB   3 downloads

 

To sto neki shitholinski vukojebinci drhture uz podruznicu kej_dzi_bija - pa 'sluzba' im je krovna organizacija. Ona ih je formirala i ona rukovodi / placa.

 

Interesantno je koliko je Vaseljenska patrijarsija visprena i koliko su likovi iz UPC suzdrzani, no kamen se kotrlja i ne moze ga niko naustaviti. Lepo pisu znalci crkvenog prava i istorije - Vaseljenska patrijarsija ima mnogo bolje strucnjake za crkveno pravo i crkvenu istoriju, a ima i povecu arhivu, dok ovi ostali samo mogu da izigravaju pajace placene od Msk.

 

To, ocigledno, vise ne igra ulogu.

 

Odlucuje 'politbiro iz Vasingtona i Ankare!'

:rotflmao:

 

Btw - izgleda da se sooltan sa Bosforu bas izvezbao za bacanje nozeva u ledja 'dozivotnom drugu potpukovniku'.

 

Attached File  erdogan - jao izvinite.png   278.83KB   3 downloads

 

...


Edited by Kinik, 12 October 2018 - 19:32.

  • 1

#17347 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 03 November 2018 - 14:29

...
 
>> ... Porošenko i Vartolomej potpisali – Ukrajina dobija crkvu
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko i patrijarh carigradski Vartolomej su potpisali sporazum o stvaranju Ukrajinske pravoslavne crkve, javlja agencija Tass.
Izvor: Beta, subota, 3.11.2018.
 
"Danas je istorijski dan, potpisali smo sporazum o saradnji Ukrajine i ekumenske patrijaršije", izjavio je Porošenko posle ceremonije u rezidenciji partijarha u Istanbulu.
 
On je dodao "Ukrajinci mole boga i traže od njega da im pošalje ujedinjenu Ukajinsku autokefalnu crkvu". 
 
Prema tvrdnjama ukrajinskog parlamenta, stvoreni su svi uslovi za ekumenski koncil i za tomos, odnosno autokefalnost koji bi bili dodeljeni ovoj crkvi po svim vaćežćim crkvenim kanonima. 
 
Patrijarh Vartolomej je izjavio da je suguran da bi takva akcija pomogla da se prevaziđe šizma u Ukrajini koja postoji već 30 godina. 
 
Sveti sinod ekumenskog patrijarhata u Carigradu odlučio je na sinodu, održanom od 9. do 11. oktobra, da otpočne proces dodeljivanja autokefalnosti Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi, da poveče sopstvenu odlkuku iz 1686. kojom je ona podređena moskovskoj partijaršiji kao i da otpočne proces povratka ukrajinske crkve pod njenu jurisdikcuju. 
 
Petnaestog oktobra sveti sinod Ruske pravoslavne crkve je, kao odgovor na ovaj potez carigradske partijaršije, prekinuo sve veze sa njom. ... <<
 
Attached File  Filaret.jpg   63.28KB   4 downloads
 
Nova titula patrijarha Filareta
 
Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України ФІЛАРЕТ (в миру Михайло Антонович Денисенко) 
 
...

Edited by Kinik, 03 November 2018 - 14:49.

  • 0

#17348 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 11 November 2018 - 19:53

...

 

Ove 'balvandzije' iz 'dumbassa & lugandonije' organizovali neke 'izbore'.

 

Pre svega ucesce je bilo obavezno, a ko god je glasao i dobio 'bon' - mogao je da kupi po snizenoj ceni (tamo su vrlo visoke cene!) - hleb, povrce i ulje.

 

Attached File  izbori u dumbasu i lugandoniji.jpeg   93.47KB   5 downloads

 

:twak:

 

...


  • 0

#17349 helmet

helmet
  • Members
  • 3,303 posts

Posted 26 November 2018 - 00:38

Da li je ovo uvod u oruzani sukob Rusije i Ukrajine. AKo Ukrajinci uvedu ratno stanje, ne treba iskljuciti eskalaciju sukoba.

Koliko vidim vec je Ukrajinska vojska napala DNR, nadam se da Rusi nece biti nervozni na obaracu, i da nece uzvratiti, cinilo mi se zadnjih meseci da konflikt ide u pravcu kakvog takvog primirja, ali dovoljna je ovde jedna iskra da sve opet zapali.


  • 0

#17350 McCarthy

McCarthy
  • Members
  • 235 posts

Posted 26 November 2018 - 01:04

Ukraine says Russia opened fire on its naval vessels, seized them
By Nathan Hodge
Updated 2344 GMT (0744 HKT) November 25, 2018


Moscow -- The Ukrainian military said Sunday that Russian boats had opened fire on and seized three of its ships near Crimea, escalating a standoff over the Kerch Strait, a waterway that links the Azov Sea with the Black Sea.
 
In a statement, the Ukrainian Ministry of Defense said the small gunboats Berdyansk and Nikopol and the tugboat Yana Kapu were attacked.

"Ships seized by Russian special forces," the statement read

Six of its sailors were injured in the incident, Ukraine's navy said, adding the tugboat and the Berdyansk were disabled by Russian forces and were being towed away by the Russian navy. The undamaged Nikopol also is under Russian control, Ukraine said.
 
Earlier, Russian authorities closed off the Kerch Strait amid the confrontation with the Ukrainian naval vessels, Russian state news agencies and the Ukrainian military said.
 
Ukraine and Russia offered conflicting accounts of the incident at sea.
 
Russia says Ukraine ships trespassed
 
Russian state news agency RIA-Novosti, citing Russia's Federal Security Service, or FSB, said the three vessels of the Ukrainian navy had reversed course away from Kerch Strait.
 
The FSB's Border Service in Crimea reported that three Ukrainian warships had illegally entered Russia's territorial waters, and were carrying out dangerous maneuvers, according to Russian state news agency TASS.
 
According to RIA-Novosti, the FSB blamed Kiev for provocation in the waters of the Black Sea.
 
The Ukrainian navy said Russian border patrol vessels "carried out openly aggressive action" against the Ukrainian ships.
The office of Ukrainian President Petro Poroshenko described the Russian action against the Ukrainian navy ships as "an act of aggression aimed at deliberately escalating the situation in the waters of the Sea of Azov and the Kerch Strait," and called for international condemnation of Moscow and the imposition of new sanctions.
 
Ukraine leader says he wants martial law
 
Poroshenko convened a military cabinet emergency meeting and later tweeted he would appeal to Parliament to declare martial law. "There are no red lines" for Russia, he said. "We consider such actions categorically unacceptable. And this aggression has already led to consequences."
 
The Azov Sea is an important economic lifeline for Ukraine, as it links the port city of Mariupol with the Black Sea. Both Ukraine and Russia share the Azov Sea: According to TASS, a 2003 treaty confirms the Azov Sea and the Kerch Strait as domestic waters of Russia and Ukraine.
 
In a statement to CNN, NATO spokesperson Oana Lungescu said NATO "fully supports Ukraine's sovereignty and its territorial integrity" and is calling on Russia "to ensure unhindered access to Ukrainian ports in the Azov Sea." The European Union echoed the latter sentiment.
 
"NATO is closely monitoring developments in the Azov Sea and the Kerch Strait, and we are in contact with the Ukrainian authorities. We call for restraint and de-escalation," the statement said.
 
Russia and Ukraine have been locked in conflict since the annexation of the Black Sea peninsula of Crimea by Russia in 2014, and the incident at sea raises new tensions between the two countries.

Russia has backed separatists in Ukraine's eastern Donbas region, and earlier this year, Russia solidified its hold over Crimea, opening a road linking Russia's Krasnodar region with the Crimean Peninsula.
 
The international community has largely not recognized Russia's annexation of the Black Sea peninsula of Crimea from Ukraine. According to TASS, a 2003 treaty confirms the Azov Sea and the Kerch Strait as domestic waters of Russia and Ukraine.


Savet za nacionalnu bezbednost Ukrajine je predlozio uvodjenje ratnog stanja u trajanju od 60 dana, ali mislim da stvar nece eskalirati dublje.

Edited by McConnell, 26 November 2018 - 01:13.

  • 0

#17351 A sad

A sad
  • Members
  • 3,504 posts

Posted 28 November 2018 - 20:05

Da li je ovo uvod u oruzani sukob Rusije i Ukrajine. AKo Ukrajinci uvedu ratno stanje, ne treba iskljuciti eskalaciju sukoba.
Koliko vidim vec je Ukrajinska vojska napala DNR, nadam se da Rusi nece biti nervozni na obaracu, i da nece uzvratiti, cinilo mi se zadnjih meseci da konflikt ide u pravcu kakvog takvog primirja, ali dovoljna je ovde jedna iskra da sve opet zapali.

Ne bi trebalo, ali sve je moguce. Ipak nikakvog napada na Donbas nije bilo, sem uobicajenih granatiranja sa ove strane koja su tamo svakodnevna. Iako deluje da je primirje na snazi, tamo svakog dana neko pogine, da li sa jedne ili sa druge strane. Nasi mediji su objavili da je poceo napad na Donjeck, ali to vec spada u uobicajeno izmisljanje nasih novinara. Cak su i iz tzv DNR objavili da je taj dan bio mirniji nego inace.

Ratni stanje je stupilo na snagu tek danas, a nasi mediju su takodje pogresno preneli da je proglaseno istog dana kada se incident desii. Ratno stanje ne proglasava predsednik vec parlament i proglaseno je prekjuce. Nece vaziti za celu zemlju, vec samo za oblasti koje se granice sa Rusijom, Krimom i Pridnjestrovljem, znaci u manjem delu zemlje. Trajace 30 dana.

Sta se tu zaista desilo otvoreno je pitanje, mozemo verovati jednoj ili drugoj strani. Ali ostaje cinjenica da je pre par meseci jedan isti takav konvoj ukrajinskih brodova prosao istim tim putem bez ikakvih problema. Zasto je bas sad napravljen problem u necemu sto je do sada funkcionisalo znaju samo Putin i Porosenko.

Edited by A sad, 28 November 2018 - 20:06.

  • 1

#17352 helmet

helmet
  • Members
  • 3,303 posts

Posted 30 November 2018 - 00:55

Iskreno nisam ni proveravao nesto detaljno, da video sam natpise na nasim portalima o napadu Ukrajinaca.

Sto se tice ovog incidenta, ne treba iskljuciti bilo kakvu mogucnost, obicno se ovakve situacije desavaju kada neka od strana hoce nesto da postigne na unutrasnjem ili spoljno politickom planu. Uvek treba posmatrati siru sliku, e sada kome je odgovarala eskalacija ovde ne mogu bas da procenim.

Bilo bi lose da krenu opet borbe jer mi se cini da ovog puta to odvelo u direktan vojni sukob dve zemlje. JA uvek kaze da Ukrajinci nista nisu naucili iz raspada SFRJ. To vazi i za pobunjenike i za Ukrajinu. DAnas kada se posmatra prostor bivse SFRJ vidi se koliko je za ovdasnje narode sa malim izuzetkom Slovenije bio poguban raspad velike SFRJ. NJena transformacija i integracija u evropsku zajednicu je bio jedini racionalan put za ovdasnje narode. Umesto toga smo dobili nekoliko banan drzava sa ruiniranom ekonomijom i privatizacijama koje su odgovarale jedino strancima i ovdasnjim kriminalcima. DObar deo resursa bivse drzave je prodat u bescenje a milioni su ekonomskli nazadovali i otisli na zapad. 

 

MAli narodi moraju da budu takticni i da osete momenat kada "zrtvovati piuna da bi za nekoliko poteza uzeo konja" sahovskim zargonom receno. Bilo kakva konfrotacija sa velikim silama i stajanje na putu njihovih interesa je poguban cin i Ukrajinci isto to nisu videli kao ni Milosevic recimo sto nije video.

KAda se pogleda situacija u Ukrajini, cini mi se da su tamosnji politicari ocekivali znatno vecu pomoc zapada, osim politickih pritisaka i sankcija Rusiji malo toga je jos uradjeno. Posebno nikome na Zapadu nije palo na pamet da vojno intervenise ili da uputi neku znacajniju vojnu pomoc. Jednostavno, velike sile nikada nece direktno da se konfrotiraju radi njima manje bitnih stvari, Ukrajina i Sirija pokazuje na koji nacin velike sile vode te ratove, preko ledja tih nesrecnih drzavica koje su uvucene u takve sukobe. Verovatno bi se nesto slicno desilo i u SFRJ da je Rusija tada bila jaka kao danas.

 

JAko je zajabana situacija za Ukrajinu, oni sada ne mogu ni napred ni nazad, EU ne pada na pamet da ih primi sa ovim konfliktom, mada ne verujem da bi ih primili ni inace obzirom na stanje u EU. Pazi, pogledaj samo recimo ponasanje Nemacke, oni ucestvuju u sankcijama RUsiji i politicki podrzavaju Ukrajinu, a istovremeno zajedno sa Rusima grade Severni tok koji ce tek da bude udar na ekonomiju Ukrajine. Tp pokazuje koliko u stvari zemlje zapada vode racuna pre svega o svojim ekonomskim interesima, to je njima jedino bitno sve ostalo je manje vazno, to dobar deo manjih drzava i naroda nikada nije shvatio.

 

JA sam digao ruke od BAlkana, ovde nikada nece biti bolje upravo iz gore navedenih razloga. Skoro pa sam odlucio da idem za EU, najverovatnije Nemacka, sestra ce mi ici uskoro, oboje smo upisali jezik, ona je zavrsila biologiju i lako ce naci posao u nekoj labaratoriji, ja cu odmah za njom, kada se malo snadje. Jednostavno ne mogu vise da slusam jedne te iste price, da gledam korupciju, da posmatram kako se se SNS botovi zaposljavaju zato sto su u clanovi partije, da slusam price o suficitima, a gorivo da placam 170din. Dobio sam dete pre pola meseca i necu da dozvolim da prezivi ono sto sam ja ako ne mora, ako nista valjda cemo ja i zena bar biti u stanju da mu koliko toliko olaksamo zivot sa nesto pocetnog kapitala ako ne ostanemo tamo.... Dosta je bilo


Edited by helmet, 30 November 2018 - 01:00.

  • 0

#17353 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 30 November 2018 - 03:37

...

 

... 

 
 
Nemoj da gledas sVrBovske portale pune primitivne rusofiličarske lazi.
Nije bilo nikakvog 'ukrajinskog napada' - to je iz smrdljive kreamljske klonjare i ovdasnjih ruskih dupelizaca.
(sve sama - milica_ostojic_pusara :D)
 
Analize ostavi sVrBovskim rznim vojno-politickim halucinatorima, toaletoidskim marshalima i kafenicarskim baba-serama.
 
Opsednutost propalom Ex_Yu, pogotovo u ova jadna svecarska vremena i merenje citavog sveta prema svojim opancima - samo svedoci da niceg vrednog u toj Ex_Yu, ocigledno, nije bilo, jer da je bilo, ne bi se raspala kao trule gace. Bice da samo sVrBovi zale za njom.
 
Ne znam o kakvom 'raspadu' Ukrajine govoris - radi se o ociglednoj agresiji strane zemlje i okupaciji dela teritorije Ukrajine sa ciljem sprecavanja nezavisnog politickog razvoja i nametanja dozivotnog vazalstva. Ukrajina nije mala zemlja, a za rusiju je prevelik zalogaj. Sta god da rusija preduzima - osim terorizma, zlocina, militaristickog mahnitanja - rezultati su jadni. Ukrajina je konacno otisla, zamisljeni 'ruski svet' tj. najvulgarnija ruska imperija se raspala. Bez Ukrajine i bez UPC - ta bolesna fantazija obnavljanja imperije pod vodjstvom rusije je samo laprdanje kremaljskog umobolnika. Tom liku ne samo da je iscureo mozak, nego mu se i botox sliva niz obrasice.
 
Ne verujem da znas sta su rukovodioci Ukrajine ocekivali - to znaju samo oni. Istorija nas uci da svi 'mirotvoracki' pokusaji smirivanja agresora i izbegavanja rata - uvek propadnu, pa se mora delovati mnogo zustrije. Ne zagovaram ja rat - no, rusija se moze sankcionisati jos jace, pa do potpune izolacije. Nece valjda onaj bioloski otpadak da baci boNbu na one koji ne budu hteli da kupuju ruski gas & naftu?
 
To kako se ponasa EU, to je njena bruka i sramota. Time samu sebe lisava moralnog autoriteta i uopste me ne cudi sto su mnogi vrlo skepticni oko te grupe samozvanih eurobirokrata. To su politicki patuljci bez vizije. EU je bila stvorena da se spreci dominacija nemacke u evropi, a ne da nemacka & rusija dominiraju u jednom perverznom savezu. Jedni ekonomijom, a drugi militarizmom. Mada, kad im se pogleda istorija - tesko je to razdvojiti. Uvek su jedni drugima ljubili doope i otimali se za teritorije / bogatstvo i uticaj.
:wicked:
 
Attached File  kremlj zove.jpg   48.76KB   2 downloads
 
Svoje probleme i ozlojedjenost sa balkana nema potrebe da ucitavas Ukrajini.
Slobodno mozes da ides gde god ti se hoce, niko te ne sprecava - imas izbor.
 
Upravo se za to bore Ukrajinci, da imaju pravo na sopstveni izbor, a ne da im iz Msk. jedan neleceni psihopada kroji sudbinu.
 
Btw, a sto sve sa zenom / detetom ne trgnes za rusiju?
Tamu su nedavno ministri / ministarki rekli da se moze preziveti i sa 50E; da ih je sramota kako se svi zale / kukaju, a zaboravljaju - i u okupiranom Lenjingradu se moglo prziteti, sto treba da sluzi za primer danasnjim generacijama; kako one nista ne treba da ocekuju od drzave, jer ih nije ona rodila vec roditelji; kako su sami krivi sto ne mogu da upisu skupe skole, priuste sebi neke stvari - treba da rade i vise zaradjuju.
 
Istovremeno u programu za IV osnovne ima nastavna tema: 'pismo ocu na front'. 
Pa u preporukama ministarstva pise: obavezno zahtevati da se napse - 'kako ti je na frontu' i 'vrati se sa pobedom'!
 
Zar takva rusija nije svrbovska uzdanica (... gde ce procvetati limun zut ...') - mislim ono - bratstvo do groba, religija, istorija & kultura i ostale andramolje do yaya?
(mada, kada bolje pogledas - istorija im je pachwork, bratstvo sibicarsko, kultura upitna).
 
Attached File  opancarsko prijateljstvo .jpg   36.5KB   2 downloads
 
Btw, ove cene koje si naveo u sVrBiji - to je mala maca prema nemackim cenama.
A i posao koji te ceka, i labaratorija za zenu - pa to davno zvrji prazno!
 
Attached File  refugee.jpg   76.36KB   2 downloads
 
...

  • 0

#17354 helmet

helmet
  • Members
  • 3,303 posts

Posted 01 December 2018 - 03:04

 

Nemoj da gledas sVrBovske portale pune primitivne rusofiličarske lazi.

Nije bilo nikakvog 'ukrajinskog napada' - to je iz smrdljive kreamljske klonjare i ovdasnjih ruskih dupelizaca.
(sve sama - milica_ostojic_pusara  :D)
 
Analize ostavi sVrBovskim rznim vojno-politickim halucinatorima, toaletoidskim marshalima i kafenicarskim baba-serama.
 
Opsednutost propalom Ex_Yu, pogotovo u ova jadna svecarska vremena i merenje citavog sveta prema svojim opancima - samo svedoci da niceg vrednog u toj Ex_Yu, ocigledno, nije bilo, jer da je bilo, ne bi se raspala kao trule gace. Bice da samo sVrBovi zale za njom.

Pokusavam da pratim sto manje politiku, jer sam stvarno prezasicen tom tematikom, slucajno sam pokupio negde info, nisam tvrdio apriori da je to tacno, "a sad" me je ispravio...

Sto se tice SFRJ, ja sam jugonostalgicar, to moram da priznam. Ja to doba pamtim kao srecno i bezbrizno, jesam bio klinac, rodjen sam 1982, ali se rado secam tog vremena. Ta drzava je gradjena sa dinamitom u temeljima, ali da je bilo pameti kao sto nije, trebalo je tu drzavu reformisati, ako ne u federaciju, onda u konfederaciju. ali sa zajednickim trzistem. Meni nije bitno da li ce republike imati neke elemente drzavnosti, mislim da je jako bitno bilo zadrzati to velikjo trziste i omogiciti sebi laksu tranziciju iz socijalizma u kapitalizam. Rezultat raspada drzave je vidljiv i mislim da niko normalan nece poreci da je, ovo sto smo mi uradili, najgore moguce resenje za sve republike. Zale svi za SFRJ, par puta sam isao u Bosnu poslom, zadesio se tu i jedan Hrvat kojeg dobro znam sa jednog tehnoloskog foruma, slucajno se zadesili u isto vreme u Sarajevu pa malo pricali. Mnogo ljudi u Hrvatskoj je isto ogorceno, kao i Bosanci sto su, jednostavno on kaze da su nekada na primorju mnogo vise zaradjivali nego danas. Bosanci isto, ovo sto imaju danas je tragikomedija, vecina bi se kolektivno iselila da moze...

 

 

Ne znam o kakvom 'raspadu' Ukrajine govoris - radi se o ociglednoj agresiji strane zemlje i okupaciji dela teritorije Ukrajine sa ciljem sprecavanja nezavisnog politickog razvoja i nametanja dozivotnog vazalstva. Ukrajina nije mala zemlja, a za rusiju je prevelik zalogaj. Sta god da rusija preduzima - osim terorizma, zlocina, militaristickog mahnitanja - rezultati su jadni. Ukrajina je konacno otisla, zamisljeni 'ruski svet' tj. najvulgarnija ruska imperija se raspala. Bez Ukrajine i bez UPC - ta bolesna fantazija obnavljanja imperije pod vodjstvom rusije je samo laprdanje kremaljskog umobolnika. Tom liku ne samo da je iscureo mozak, nego mu se i botox sliva niz obrasice.

 
Ne verujem da znas sta su rukovodioci Ukrajine ocekivali - to znaju samo oni. Istorija nas uci da svi 'mirotvoracki' pokusaji smirivanja agresora i izbegavanja rata - uvek propadnu, pa se mora delovati mnogo zustrije. Ne zagovaram ja rat - no, rusija se moze sankcionisati jos jace, pa do potpune izolacije. Nece valjda onaj bioloski otpadak da baci boNbu na one koji ne budu hteli da kupuju ruski gas & naftu?

 

Ne govorim ja o nikakvom "raspadu" Ukrajine. Govorio sam o raspadu SFRJ i povukao paralelu sa Ukrajinom. NAcin stradanja drzava nije slicna, SFRJ se raspala iznutra, Ukrajina ne, ali zajednicka matrica je da su u nekom momentu ove drzave ili delovi ovih drzava stale na putu interesa velikih sila. Ukrajina trpi klasicnu agresiju od Rusije, ali ja potenciram nesto drugo. Da li su Jugosloveni i Ukrajinci mogli pametnije da odigraju svoje sahovske partije? Ukrajina je usla u direktnu konfrotaciju sa super silom kao sto je Rusija zarad nekog romanticnog sanjarenja o EU. Sta su dobili, severni tok i totalno ruiniranu ekonomiju i izostanak bilo kakve ozbiljnije vojne pomoci. JA sam gore to potencirao, to licemerje zapada. Ukrajinci su iskoristeni kao obican piun u sahovskoj partiji zapada i Rusije, bukvalno su zrtvovani. AKo pola zemalja EU naglasi da im ne pada na pamet da prime Ukrajinu u EU, ako Nemci grade severni tok i zakivaju bukvalno ekser u sanduk, a Ameri se prave ludi na ukrajinske vapaje da ih naoruzaju, sta je to nego klasicna izdaja? 

 

PAmetno je gledati prvo svoj ekonomski interes pa sve ostalo. Ja ne znam koliko puta vodece zemlje zapada treba da nam nacrtaju kako te stvari funkcionisu. Sta ima Ukrajina od toga sto je u pravu? Da nece od toga da im se digne standard, ili da im se vrati Krim i Donbas ? ZNas li sta ce biti na kraju, odrzace se neka mirovna konferencija i sklepace se neki nakaradni "Dejton" sa trulim kompromisima  ili nesto slicno. ..

 

TO sto ti mislis da ce neko reagovati zustrije je utopija, zustrije se reaguje protiv Sirije, Srbije i slicnih drzavica koje vojno nisu sposobne da se suprostave. KAda na drugoj strani imas Rusiju, sve se svodi na licemerne sankcije gde se istovremeno Rusi sankcionisu i gradi se severni tok. Nikoga Putin nece morati da bombarduje da bi kupovao gas, eto ukajinski saveznici Nemci ce to da rade bez ikakvog bombardovanja, dok ostale zemlje EU vec negoduju sto moraju da uvode sankcije jer trpi njihova ekonomija. Ko sisa ukrajinske mornare, Krim, DOnbas, vazan je sopstveni interes i to je to.

 

 

 

 

To kako se ponasa EU, to je njena bruka i sramota. Time samu sebe lisava moralnog autoriteta i uopste me ne cudi sto su mnogi vrlo skepticni oko te grupe samozvanih eurobirokrata. To su politicki patuljci bez vizije. EU je bila stvorena da se spreci dominacija nemacke u evropi, a ne da nemacka & rusija dominiraju u jednom perverznom savezu. Jedni ekonomijom, a drugi militarizmom. Mada, kad im se pogleda istorija - tesko je to razdvojiti. Uvek su jedni drugima ljubili doope i otimali se za teritorije / bogatstvo i uticaj.

Ja se ne bih slozio, EU je stvorena da bi Nemacka dominirala. Otvoreno trziste bez carina ne pogoduje nikome vise nego Nemackoj iz vise razloga, ai u praksi se vidi koliko Nemacka dominira.

 

Sto se tice ovog ostalog sve sam rekao gore u predhodnom pasusu, da li je nesto moralno ili ne nije bitno, bitan je ekonomski interes i tako ce uvek i biti.

 

 

Svoje probleme i ozlojedjenost sa balkana nema potrebe da ucitavas Ukrajini.

Slobodno mozes da ides gde god ti se hoce, niko te ne sprecava - imas izbor.
 
Upravo se za to bore Ukrajinci, da imaju pravo na sopstveni izbor, a ne da im iz Msk. jedan neleceni psihopada kroji sudbinu.
 
Btw, a sto sve sa zenom / detetom ne trgnes za rusiju?
Tamu su nedavno ministri / ministarki rekli da se moze preziveti i sa 50E; da ih je sramota kako se svi zale / kukaju, a zaboravljaju - i u okupiranom Lenjingradu se moglo prziteti, sto treba da sluzi za primer danasnjim generacijama; kako one nista ne treba da ocekuju od drzave, jer ih nije ona rodila vec roditelji; kako su sami krivi sto ne mogu da upisu skupe skole, priuste sebi neke stvari - treba da rade i vise zaradjuju.
 
Istovremeno u programu za IV osnovne ima nastavna tema: 'pismo ocu na front'. 
Pa u preporukama ministarstva pise: obavezno zahtevati da se napse - 'kako ti je na frontu' i 'vrati se sa pobedom'!
 
Zar takva rusija nije svrbovska uzdanica (... gde ce procvetati limun zut ...') - mislim ono - bratstvo do groba, religija, istorija & kultura i ostale andramolje do yaya?
(mada, kada bolje pogledas - istorija im je pachwork, bratstvo sibicarsko, kultura upitna).

Taman posla, moja ozlojedjenost nema veze sa Ukrajincima, jednostavno sam prezasicen balkanskim sranjima i treba mi reset, pocetak od nule. 

Vise ne mogu iz dana u dan da slusam SNS baljezgarije i Vucica kako prica lovacke price kako nam super ide,a sve je gore i gore. Zelim  Ukrajincima da stave tacku na svoje probleme jer znam kako im je, sve smo mi to osetili na svojoj kozi, ali su po meni izbrali pogresan nacin da to ostvare.

 

Otisao bih za Rusiju ako ne bi imao drugu alternativu i ako bih imao bolji standard nego ovde, meni zemlja nije bitna, necu da gubim vreme u Srbiji vise, ovo je evropsko slepo crevo, sistem je nakaradan i to je jako tesko ispraviti. Ja nemam nikakav gard niti prema Spaniji, niti prema Rusiji niti prema Nemackoj, mene zanima da se maknem iz ove vukojebine jer mislim da nigde nema gore nego ovde. Totalno sam digao ruke od ove zemlje i potpuno sam ravnodusan sta ce da rade, sto se mene tice neka proglase Vucica za faraona, dovoljno sam se nagledao za pet zivota sranja, korupcije, nepotizma, tako da, dosta je bilo...


  • 0

#17355 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 05 January 2019 - 13:32

...

 
>> ... Vartolomej potpisao tomos za novu ukrajinsku crkvu
Vaseljenski patrijarh Vartolomej potpisao je tomos, odnosno dokument o autokefalnosti pravoslavne crkve u Ukrajini
Izvor: Tanjug, subota, 5.01.2019.
 
Attached File  vartolomej potpisuje tomos.jpg   81.3KB   2 downloads
Tanjug/AP Photo/Emrah Gurel
 
Uoči potpisivanja dokumenta održan je moleban kojem su, između ostalih, prisustvovali poglavar te crkve mitropolit Epifanije, predsednik Ukrajine Petro Porošenko, šef ukrajinske diplomatije Pavel Klimkin i predsednik parlamenta Andrej Parubij.
 
Nakon bogosluženja, Vartolomej je u svoju rezidenciju primio ukrajinskog predsednika i mitropolita Epifanija, nakon čega su se vratili u Hram Svetog Ðorđa gde je potpisan tomos, prenosi Sputnjik. 
 
Posle "ujediniteljskog sabora", koji je 15. decembra održan u Kijevu, objavljeno je stvaranje ukrajinske autokefalne crkve za čijeg je poglavara izabran Epifanije (Dumenko). ... <<
 
 
Prica je ispricana, ma sta laprdali u Msk. i tuzno skicali sektaski sVrBski rusofilicarski cankolizi.
 
Komentar sa ukrajinskih drustvenih mreza:
 
'Тепер у Марса є два супутники - Томос і Русофобос.'
/sada Mars ima dva satelita - Tomos i Rusofobos'/
;)
 
...

Edited by Kinik, 05 January 2019 - 13:36.

  • 2