Jump to content


Photo
- - - - -

Ukrajinska kriza


  • Please log in to reply
17342 replies to this topic

#17341 Kinik

Kinik
  • Members
  • 41,330 posts

Posted 01 September 2018 - 12:03

...

 

Evo snimka pijandure na 'paradi' sve sa nekim fake ordenjem.

 

 

 

A i novi detalji oko likvidacije Zaharcenka.

 

Tvrde da je eksplozivna naprava - oko 800 gr. 'ekvivalenta TNT' bila montirana u svetiljku direktno iznad glava likova u separeu 'Separa' i da je aktivirana telefonom. Tj. raznelo im suplje glave.

 

Attached File  kafe separ 2.jpg   79.77KB   2 downloads

 

Evo i menija. 'Popust od 10% licima u uniformi'.

 

Attached File  meni - separ.jpg   62.92KB   2 downloads

(onako - ruski 'restoran drustvene ishrane')

 

To je, ocigledno 'duga ruka Msk.' koja lagano eliminise sve ekponirane likove da bi sakrila svoje tragove.

 

Tesko da je neko sa strane mogao uci o dobro cuvani kafic koji je pripadao 'sefu obezbedjenja' Zaharcenka.

 

I jedan ironican naslov na sajtu' 'ugasla je svetiljka razuma'.

:lol+:

 

---------------------------

 

Attached File  dmitry_peskov_rian.jpg   70.94KB   2 downloads

 

Evo, oglasili se i 'zuti brkovi iz putljerovog doopeta'.

 

>> ... Kremlj o ubistvu Zaharčenka: Provokacija
Moskva -- Ubistvo Aleksandra Zaharčenka, proruskog vođe na istoku Ukrajine, predstavlja "provokaciju" i podriva mirovni proces, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. ... <<
 
I normalno da ne moze bez poturanja kremaljskih muckova
 
>> ... Peskov je ocenio da če to ubistvo podriti mirovni proces pokrenut mirovnim sporazumima iz Minska 2015. godine pod pokroviteljstvom Nemačke i Francuske. ... <<
 
Kako likvidacija shithole lika moze da podrije 'mirovni proces', kad je bio najveci neprijatelj te sarene laze. On je vecito pretio ratom, zauzimanjem Kijeva i pozivao putljera da proglasi 'prisajedinjenje DNR / LNR' rusiji. Samim tim je kvario planove kremlja da bilo kako uturi kancer u politicko / drzavno tkivo Ukrajine.  

 

...


Edited by Kinik, 01 September 2018 - 12:23.

  • 0

#17342 red pill

red pill
  • Members
  • 600 posts

Posted 01 September 2018 - 17:02

https://www.unian.in...ian-church.html

Ecumenical Patriarch Bartholomew I has informed Patriarch Kirill of Moscow (the Russian Orthodox Church, the Moscow Patriarchate) of his plans to grant autocephaly to the Ukrainian church.

Their meeting took place in Istanbul, Turkey.


"The first news from the talks on the Phanar: Patriarch Kirill did not achieve all goals he had travelled for. First, there was a meeting in front of all the members of the Synod. Then there were tete-a-tete talks, only with translation," the head of the information department of the Ukrainian Orthodox Church of the Kyiv Patriarchate, Archbishop Yevstratiy (Zorya), wrote on Facebook on August 31.


  • 0

#17343 Kinik

Kinik
  • Members
  • 41,330 posts

Posted 05 September 2018 - 23:12

...
 
Da li se to dogodio pokusaj trovanja vaseljenskog patrijarha Vartolomeja?
 
Attached File  otrovno posluzenje.jpg   40.46KB   2 downloads
 
Attached File  trovanje 1.jpg   47.9KB   2 downloads
 
 
>> ... Svetska javnost je mogla da vidi snimak susreta patrijarha moskovskog i cele Rusije sa arhijerejima Vaseljenske patrijaršije, u kome jedan clan obezbedjenja nudi posluženje, kao i drugi koji gura ruku Kirila ka drugoj casi. Nakon toga svi ostali zvanicnici, uključujući Vartholomeja, kategorički odbijaju predloženo posluzenje. 
    O čemu se radilo i zašto ijerarh nije prihvatio posluzenje?
    Piše novinar Igor Jakovenko.
   
    "Slikovita epizoda sa sastanka Gundjajeva i vaseljenskog patrijarha Vartolomeja postala je simbol odnosa sa Rusijom. Sluzbenik 'ФСО' (Federalna služba obezbedjenja - ur.) pruza poslužavnik Gundjajevu, koji je posegnuo za jednom casom, ali je odlučno zaustavljen od strane drugog sluzbenika FSO, koji je preusmerio ruku Gundjajeva prema drugoj casi. Nakon toga, i Vartolomej i drugi episkopi Vaseljenske patrijaršije demonstativno ignorisu posluzenje iz FSO.
   
    Pokušajmo da se odvojimo od konkretne situacije i zamislimo istu epizodu na drugom mestu. Naručili ste čaj bez šećera, a vas prijatelj voli slatko. Pruzili ste ruku prema pogresnoj solji a konobar vas je ispravio. I šta? Da li postoji neki razlog da se sumnja na pokušaj trovanja? 
   
    Problem je u ugledu. Verujem da služba bezbednosti vaseljenskog patrijarha nije mogla da oduzme case od saradnika FSO i da tečnost na analizu. Dakle, sa sigurnošću ne možemo reći da je postojao pokušaj trovanja.
   
    Ali kreditna istorija Putinove Rusije je takva da radi formula Jerzi Leca: "Ružno je sumnjati kada si siguran". U Rusiji su danas stručni trovači na vlasti. A. Lugovoj, koji je uspešno ispunio svoj polonijumski zadatak postaje zamenik predsednika Državne dume. Otrovani Jurije Šekočihin više ne vodi istragu o zločinima vlasti. Otrovana Anna Politkovskaia nije stigla do Beslana. Vladimira Kara-Murzu-juniora su trovali tri puta, čudom je ostao ziv. Trovanje Skripalja u prestonici Velike Britanije smatrano je kao akt državne agresije od strane Rusije.
   
    Trovanje u Carigradu nije se dogodilo prvenstveno zbog opreza ijerarha Vaseljenskog patrijarhata. Zidovi drevnog grada zapamtili su sudbinu bazileusa Jovana I Cimisha koga je otrovao dvorski eunuh. I u otomanskom Istanbulu otrov je bio jednako pouzdan alat za promenu vlasti, kao što je handzar i svileni gajtan. Dakle, mlađi Kremlj nije uspeo ovog puta, iskustvo je pobedilo ...
   
    Nadajmo se da se do trenutka kada je patrijarh Vartolomej objavi autokefalnost ukrajinske pravoslavne crkve, ništa neće desiti. A u budućnosti, svetski lideri, diplomate i svi koji se susreću sa predstavnicima Putinove Rusije, trebalo bi da izmene protokol. Na primer, da dolaze na sastanak sa Rusima u elegantnim odelima za hemijsku zaštitu koja su dizajnirana od strane najboljih modnih dizajnera posebno za takve događaje. Da drze odstojanje, ni u kom slučaju se ne približavaju predstavnicima Rusije na manje od 5 metara. Uvek izbegavaju fizički kontakt: pri pokušaju bilo kakvog dodira, odmah napustaju prostoriju za sastanke. I, naravno, da kategorički zabrane konzumiranje hrane i pića ...
   
    Putinovim naporima Rusija je pretvorena u nešto slično leprozorijumu ili karantinu za kuzne, pa interakcija sa njihovim obitavaocima zahteva posebne mere opreza. Takva reputacija ostaje dugo vremena, i nijedan svetski sampionat to neće popraviti", pise Igor Jakovenko na svojoj Facebook stranici.
 
...

Edited by Kinik, 05 September 2018 - 23:20.

  • 0