Pozdrav svima,
obracam vam se ovde ako neko moze da me uputi ili pomogne na bilo koji način.
Da napravim kratak uvod u vezi mene.
Imam 43 god. Završio sam srednju tehničku školu. U osnovnoj skoli sam bio odličan djak i išao sam na takmičenja iz matematike i osvajao čak i nagrade na republičkom takmičenju.
U srednjoj školi sam malo popustio, pa sam bio jak vrlo dobar djak.
Iz raznih razloga, na moju veliku žalost, fakultet nisam završio.
Kroz život sam radio razne poslove, od vozača u pekari, konobara, operatora u internet kafe-u, kartonaži, krupije, taksista...
Ali stigle me godine kad vidim da je moj život, što se tiče te poslovne strane, potpuno promašen.
Video sam ja to i ranije, ali nikako nisam uspeo da se izdignem i uradim nešto.
Uzalud sam protraćio talenat koji posedujem.
A to me dovodi da sve češće upadam u depresiju i nezadovoljstvo sami sobom.
Prekasno mi je da jurim da završavam bilo koji faks, a i nisam ni u mogućnosti, jer tu su deca, finansije, nepostojanje fakulteta u bilzini mesta u kom živim. Bar ne onog fakulteta koji bi meni odgovarao.
Voleo sam programiranje, voleo sam matematiku.
Ali programiranje koje sam ja učio, i ovo sad, razlika se meri u svetlosnim godinama.
Po struci sam elektrotehničar, ali nikada se nisam bavio tim poslom.
Posao autoelektričara mi deluje kao da će u budućnosti biti, i to skorijoj, veoma stručno zahtevan, posto se elektronske komponente sve više ugradjuju u automobile.
Našao sam na internetu nešto za prekvalifikacije, ali to su kursevi koji traju po nekoliko meseci. Interesuje me koliko su oni kvalitetni, odosno da li tamo mogu da steknem dovoljno znanje za obavljanje te delatnosti ili je to samo nepraktičan kurs za uzimanje para i dobijanje bezvredne diplome?
Sticanje nekog progamerskog znanja mislim da bi zahtevalo mnogo više vremena i ne znam koliko mi je to realno.
Na raznim testovima intelegencije koje sam radio redovno mi je pokazivalo IQ oko130, pa i preko.
Ali sam shvatio, da sama intelegencija bez stručne osposobljenosti nema nikakvu upotrebnu vrednost.
Hvala vam ako ikako možete da me uputite nekim savetima.