Jump to content


Photo
* * * * * 1 votes

СП у рукомету 2013 - Србија


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
376 replies to this topic

Poll: СП у рукомету 2013 - Србија (34 member(s) have cast votes)

Ко ше бити шампион?

  1. Норвешка (13 votes [38.24%])

    Percentage of vote: 38.24%

  2. Црна Гора (1 votes [2.94%])

    Percentage of vote: 2.94%

  3. Француска (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  4. Мађарска (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  5. Србија (19 votes [55.88%])

    Percentage of vote: 55.88%

  6. неко шести (1 votes [2.94%])

    Percentage of vote: 2.94%

Да ли Србија може до медаље?

  1. да (29 votes [85.29%])

    Percentage of vote: 85.29%

  2. не (5 votes [14.71%])

    Percentage of vote: 14.71%

Vote Guests cannot vote

#31 Petar 91

Petar 91
  • Members
  • 3,145 posts

Posted 01 December 2013 - 15:38

Kako su danas igrale ? Video sam da su bas ubedljivo pobedile pa ako bi neko mogao da prokomentarise kako su igrale :)



#32 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 01 December 2013 - 19:04

Ja нисам гледао тако да не знам да л смо ми добро играли или су се Македонке распале. Претпостављам да има и једног и другог.



#33 Petar 91

Petar 91
  • Members
  • 3,145 posts

Posted 01 December 2013 - 19:24

Otpale  Trifunovic i Pop Lazic. Skroz ocekivano za obe , na beku je prevelika konkurencija ,a na pivotu isto , Rajovic odlicna na EP , Cvijic objektivno najkvalitetniji nas pivot ,a Lojpur je uigrana i sa Dmitrovic i sa Lekic iz Vardara sto se videlo protiv hrvatica



#34 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 01 December 2013 - 22:06

СП 2009. Кина

 

 

300px-2009_World_Women%27s_Handball_Cham

 

 

 

 

Светски шампионат у рукомету за жене 2009. године је одржан у кинеској провинцији Јиангсу. То је био други пут да је СП организовано изван Европе, први пут се то десило 1990. када је Јужна Кореја била домаћин. Шест градова су изабрани да буду домаћини утакмица. Ово првенство је обележила још једна доминација руске репрезентације којој је пошло за руком што ником пре тога није а то је да по други пут одбрани светски трон. Рускиње су биле шампионке узастопно: '05, '07, и '09. Такође ово првество ће бити упамћено по томе што на њему није било нити једне репрезентације бивше чланице СФРЈ, што се заиста ретко дешава.

Ни чињеница да се европско првенство 2008. године организује ту у комшилуку, у Македонији, није помогла да се српска женска репрезентација извади из понора у који је пропала. Хаотично стање, нарочито после разлаза са Црном гором, се константно продубљивало. Слекетори су одлазили и долазили баш као и играчице, постојале су чак индициј да су се неки људи из савеза кладили против наших репрезентација на великим такмичењима...
Тако су у Македонији два тесна пораза са по једним голом разлике од, Немачке и Македоније, и нешто убедљивији пораз против Хрватица значили су повратак у Београд одмах после прве фазе. Но треба признати да су се девојке бориле и да нису имале среће.
Уследио је жреб за СП и добијен је јако тежак задатак, елиминисати Немачку. 
У првој утакмици у Зајечару и поред сјајне атмосфере и подршке са трибина српска селекција је била надиграна у сваком сегменту. Немице су показале већи квалитет и заслужено победиле 29-24 и тиме је практично било решено питање путника у Кину. У Хамбургу је одигран реванш који је представљао пуку формалност а и тада је Немачка тријумфовала, било је 22-19.

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=0mf4xE4nJ18

 

 

Форма СП се вратила на "стари добри систем", са 4 група и 6 учесника у свакој од ње.
У групи А било је 4 европске репрезентације што је одмах значило велику борбу. Шведска је била та која се прва вратила кући, Данска се само са једним и то небитним поразом нашла на првом месту, следиле су је Француска и Немачка. Када се томе придода и Бразил, који је у првом колу победио Француску јасно је да је ово била такозвана "група смрти."

Друга група окупљала је: Русију, Анголу, Аустрију, Украјину, Тајланд и Аустралију. Украјински женски рукомет је већ неко време био у паду а то се потврдило и у Кини, Украјинке су као 4. у групи завршиле такмичење раније него што се очекивало. Аустрија је била добра а Ангола је стандардно пронашла пролазак у другу фазу.

Ц група се играла Сужоу где су наступиле: Норвешка, Румунија, Мађарска, Јапан, Тунис и Чиле. Овде није било никакве дилеме ко ће се наћи на прве три позиције само је било питање редоследа. Норвежанке које су редовно постајале првак Европе решиле су да и на СП коначно дођу до тог последњег степеника. Фуриозно су одиграле групну фазу и уписале свих 5 победа. Румунија је била друга а Мађарска трећа.

И на крају домаћин као по обичају користи право избора најслабије групе те самим тим себи отвара врата друге рунде. Тако је било и у Кини, Кинескиње су победиле Казахстан, Овалу Слоноваче и Аргентину. То је било довољно за треће место и 0 пренетих бодова, два је даље однела Јужна Кореја а 4 Шпанија.

 

 

 


Група А:..........Група Б:............Група Ц:............Група Ц:

Данска 8..........Русија 10...........Норвешка 10.........Шпанија 10
Француска 6.......Аустрија 6..........Румунија 8..........Јужна Кореја 8
Немачка 6.........Ангола 6............Мађарска 6..........Кина 6
Шведска 6.........Украјина 6..........Јапан 3.............Обала Слоноваче 3
Бразил 4..........Тајланд 2...........Тунис 3.............Казахстан 2
Конго 0...........Аустралија 0........Чиле 0..............Аргентина 1

 

 

Друга фаза је донела пуно неизвесности, стрепњи, калкулација обрта. Мата у Групи 1 прво коло је било са очекиваним исходима, Русија славила над Немачком, Данска над Аустријом а Француска се осветила за болан пораз две године раније код куће. Другог дана Немачка је дефинитивно отписала Аустрију а сама дошла у ситуацију да се бори за полуфинале али јој је те планове много покварила помало изненађујућа победа Француске против шампиона Русије. Ангола је часно одиграла и без икаквог императива нанела Данској пораз који ће је можда коштати борбе за медаљу. Француској и Русији требале су победе и оне су их оствариле у последњем мечу друге фазе па тако Панцеркама ништа није значила победа над Анголом. Француска па Русија.

У Групи 2 је још компликованија ситуација била, после прве фазе Норвешка и Шпанија су имале 4, Румунија и Кореја 2 а Мађарска и Кина 0. Мада реално Азијаткињама се нису давале шансе за пласман у полуфинале. Што се тиче Кине то је било потпуно оправдано, сам стард ове друге рунде је то и показао када их је Румунија прегазила са 21 голом разлике. Норвежанке да ли уљуљкане добрим играма у првој фази, да ли су поцениле Кореју или су мислиле да ће и она проћи као и Кина пружиле су најлошију партију турнира што су борбене Коеранке искористиле и победиле 28-27. Шпанија је одолела Мађарској и уписала вредан бод. Наш северни сусед једноставно није био довољно добар без свог најбољег играча. Одличне су Томори, Тот, и Анико Ковачић али ипак знало се ко је ударна снага екипе већ годинама. А Аните те зиме није било због повреде колена. Тако Мађарска ни у другом колу није успела да победи кореју, било је 28-28. Норвешка је вратила мирноћу убедљивом победом над домаћином а Шпанија је практично у 1/4-финалном мечу победила Румунију и дошла на корак од највећег успеха у историји - медаље на СП. Последњег дана није било комбинације по којој Шпанија може да пропусти полуфинале, Јужна Кореја је имала минималну наду да ће Норвежанке изгубити управо од Шпањолки али то се није десило, па је редослед био: Норвешка, Шпанија Кореја.

 

 

 

Група 1:....................Група 2:

Француска 8.................Норвешка 8

Русија 8....................Шпанија 7

Данска 6....................Јужна Кореја 6
Немачка 4...................Румунија 5
Аустрија 2..................Мађарска 4

Ангола 2....................Кина 0

 

 

Полуфинала су играна у Нанжингу, у олимпијској дворани која ће касније бити коришћена 2010. на ОИ.
Прве су на терен изашле Францускиње и Шпањолке. Након изједначеног отварања утакмице, Триколорке захваљујући добрим потезима, како у одбрани тако и у нападу, Алисон Пино долазе до +5 у 21. минуту. До краја утакмице Шпанија је покушавала да ухвати прикључак али јој је то слабо полазило за руком. Ипак на одмор се отишло са прихватљивих 12-10 по Шпанију. У другом делу чеа пуних 15 минута се играло гол за гол да би уследила нова мини-серија Францускиња од 3-0 којом су практично преломиле утакмицу. Највећа разлика је била 26-19 у 55ом минуту. До краја су Шпанкиње, преко Манге углавном, спустиле разлику на -4, 27-23.
Други дуел полуфинала је било финале пре финала. Норвешка је коначно желела да сруши Русију на једном шампионату Света а Русија да задржи свој трон и победи великог ривала. Норвежанке су дошле јако мотивисано у Кину и спремале су се посебно за овај меч, када је утакмица почела чинило се да су коначно на правом путу. После 10 минута и 8-5 за Скандинавке ништа није указивало на тежак пораз. Тек у 15ом минуту као да су се Рускиње пробудиле, или као да су до тада "давале форе" старом противнику. Онда су се распуцале Постнова и другарице и било је 8-8. Са друге стране Норвешка предвођена Ригехулт и расположеном Гримсбо на голу успева да направи још један трзај и нову серију од 3-0. и то је отприлике било то што се тиче Норвежанки у финалу. Уследио је период од 8 минута када нису постигле гол против маестралне и непробојне одбране Зборнаје, са друге стране Рускиње су направиле 8-0. Полувреме је завршено 17-12 тако да је других 30 минута било одрађивање посла за старог новог првака Света. На крају је било 28-20.

Да је тај окршај био финале пре финала показале су и утакмице које су одлучивале о расподели медаља, Норвешка је победила Шпанију 31-26 а Русија Француску 25-22. Тако је настављена доминација равној оној коју је 80их година имао СССР.

1. Русија

2. Француска

3. Норвешка

Људмила Постнова је проглашена најбољом играчицом првенства, најбољи стрелац била је Катрин Енгел из Аустрије са 67 постигнутих голова, док су се добре партије Анголе манифестовале и у виду најуспешниијег чувара мреже СП - Марије Тавареш, она је имала 45% успешно заустављених шутева.

 


 

 

http://www.youtube.com/watch?v=f6hp4ZY5lkw


Edited by Ridjis, 01 December 2013 - 22:07.


#35 Darby O'Gill

Darby O'Gill
  • Members
  • 2,313 posts

Posted 02 December 2013 - 15:07

Ridji jel ima mozda negde na netu snimak tog meca iz 2001 kada smo uzeli bronzu posto bi voleo da to opet pogledam :) ... Ja sam trazio malo po YT ali nisam nasao

 

Imam ga ja na nekom VHS-u u podrumu, kad se jednom nakanim odnesem Nacional 15-ticu na opravku mogu da ga digitalizujem pa okačim, kao i još nekoliko rukometnih rariteta...



#36 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 02 December 2013 - 15:22

И ја имам неке ствари које бих да пребацим, а највише желим Железничар - Лемго



#37 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 02 December 2013 - 15:34

Otpale  Trifunovic i Pop Lazic. Skroz ocekivano za obe , na beku je prevelika konkurencija ,a na pivotu isto , Rajovic odlicna na EP , Cvijic objektivno najkvalitetniji nas pivot ,a Lojpur je uigrana i sa Dmitrovic i sa Lekic iz Vardara sto se videlo protiv hrvatica

 

Па реално је било да отпадну Поп-Лазић или Рајовић, Слађа је боља у нападу и свеукупно бољи играч али Рајовић је ипак боља дефанзивно а поред Лојпур и Цвијићеве нама још једна опција на црти не треба, барем када је напад у питању. Поред тога кад се сетимо ЕП видимо да Рајевић може повремено да буде опасна и офанзивно.
За Трифуновић сам одмах рекао, превише бекова, поготово левих има и сасвим очекиван одабир. 
 



#38 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 02 December 2013 - 15:35

 

SERBIA 2013: TOP 15 stars in battle for the world crown!
 
topstars_euro2012-600x447.jpg

Four days before the official start of the Women’s World Championship 2013 in Serbia, Handball-Planet.com present the TOP 15 biggest start of the biggest handball event at the end of the year. The 24 best world’s national teams will meet in the four Serbian cities – Belgrade, Nis, Novi Sad and Zrenjanin in order to fight for the world’s crown which is still on the head of fantastic Norwegian girls (Brasil 2011).

Here are the most powerfull handball girls at the world’s stage:

 

KATRIN LUNDE (33, Norway, goalkeeper)

ANDREA LEKIC (26, Serbia, playmaker)

ALEXANDRA DO NASCIMENTO (32, Brasil, right wing)

ANJA EDIN (30, Norway, playmaker – left back)

ANITA GORBITZ  (30, Hungary, playmaker)

HEIDI LOKE (31, Norway, line-player)

KATARINA BULATOVIC (29, Montenegro, right back)

LINN JORUM SULLAND (29, Norway, right back)

ALLISON PINEAU (24, France, playmaker)

MARTA MANGUE (30, Spain, playmaker)

MILENA KNEZEVIC (23, Montenegro, playmaker)

CRISTINA NEAGU (25, Romania, playmaker)

JOVANKA RADICEVIC (27, Montenegro, right wing)

ZSUZSANA TOMORI (26, Hungary, left back)

CLARA WOLTERING (30, Germany, goalkeeper)



#39 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 03 December 2013 - 20:33

И да завршимо са историјом, пошто је ово СП било скоро само укратко


СП 2011. Бразил

 

 

 

Светско првенство у рукомету за жене 2011. године је одржано од 3-16. децембра 2011. у Бразилу. Ово је било јубиларно двадесето издање овог такмичења и тек треће које се одиграло ван Европе. Домаћин је први пут била једна Јужноамеричка држава. Победник се директно пласирао на Олимпијске игре и на следеће светско првенство, док су екипе пласиране од другог до седмог места обезбедиле место у квалификацијама за Оилимпијске игре.

Норвешка је освојила титулу победивши Француску у финалу са 32:24, тако поставши прва екипа након Данске која је у исто време била и светски и европски и олимпијски првак. На тај начин Норвежанке су коначно оствариле дугогодишњу жељу и тежу а то је да сруше доминацију Русије на светским шампионатима. Француска је други пут за редом изгубила у финалу светског првенства, након пораза од Русије у финалу 2009. године. Шпанија је освојила бронзану медаљу победивши Данску са 24:18 и тако је освојила своју прву медаљу на светским првенствима. Домаћин, Бразил, је победио браниоце титуле, Русију, са 36:20 у утакмици за пето место, тиме су Бразилке доказале да рукомeт у овој земљи бива и све популарнији и све квалитетнији. То је до сада најбољи пласман Бразила на светским првенствима.

 

Црна гора је дебитовала на овом СП и у групној фази остварила 3 победе и 2 пораза (од Исланда и Норвешке) што је било довољно за други круг.
Ангола је наставила свој константни напредак а Русија је у првој фази деловала опет незауставиво и постојало је веровање да ће по 4. пут заредом бити шамион.
Бразил што због квалитета што због домаћег терена завршавао прву фазу са свих 5 победа.
Хрватице после елиминације Србије у квалификацијама групну фазу пролазе својим најбољим издањем на светским првенствима.

 

Група А: 

Attached File  grA.jpg   18.03KB   2 downloads

 

 

Група Б:

Attached File  grB.jpg   18.73KB   2 downloads

 

 

Група Ц:
Attached File  grC.jpg   17.46KB   2 downloads

 

 

Група Д:
Attached File  grD.jpg   16.42KB   2 downloads

 

 

 

1/8-финала:

Русија - Исланд 30-19

Француска - Швеска 26-23

Ангола - Јужна Кореја 30-29

Данска - Јапан 23-22
Норвешка - Холандија 34-22

Румунија - Хрватска 27-28

Шпанија - Црна гора 23-19
Бразил - Обала Слоноваче 35-22

 

Црна Гора је још била зелена за већи резултат, а и налетела је наШпанију која је одиграла најбољи турнир у својој историји. Хрватице су своје сјајне игре крунисиле 1/4-финалом.
 

 


1/4-финале:

 

Русија - Француиска 23-25

Ангола - Данска 23-28
Норвешка - Хрватска 30-25

Бразил - Шпанија 26-27

 

 

1/2-финале:

Француска - Данска 28-23
Норвешка - Шпанија 30-22

 

 

Финале:

Француска - Норвешка 24-32

 

за треће место:

Шпанија - Данска 24-18
 

 

 

1. Норвешка

2. Француска

3. Шпанија

 

Најбољи стрелац је била Александра до Насименто са 57 голова али уз феноменално реализацију од чак 73%. Друга је била Суланд из Норвешке са 51 голом.

 

 

 

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=nW36Gs5KMAI

 

 

 

За Србију није била ни трећа срећа акд је реч о квалификацијама за СП. У Баражу противник је била Хрватска која је била убедљива у Вараждину 35-25 па је у Крагујевцу реванш био пука формалност. Наше девојке су уписале пирову победу 31-30.

 


Edited by Ridjis, 03 December 2013 - 20:33.


#40 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 04 December 2013 - 21:24

TWELVE TEAMS FROM EUROPE OUT FOR GLORY

After having hosted the previous two EHF EURO events in 2012, at the end of this week the handball spotlight will once more move to Serbia as the Balkan nation welcomes 24 teams for the Women's World Championship 2013.

The tournament will be played in four cities with matches taking place in two halls in the capital city, Belgrade, as well as in Nis, Novi Sad and Zrenjanin.

Hosts, Serbia, and Japan throw off the tournament in Nis on 6 December, and the event will culminate in the final which is being played on 22 December in Belgrade's imposing Kombank Arena.

With South Korea topping the podium in 1995, it is almost two decades ago that a non-European team triumphed at a Women's World Championship, and it seems unlikely the eight-tournamemt long winning streak of European teams will be broken this time.

Defending champions, Norway (seeded in Group C), and EHF EURO 2012 gold medallists, Montenegro (seeded in Group A), are once again among the hot contenders for a medal, and so are Hungary, the bronze medallists of the EHF EURO 2012 and the hosts of the upcoming EHF EURO, together with Croatia, in December 2014.

The official video for the Women's World Championship 2013

The Serbian team on home court is always a force to reckon with, as the men's team proved by winning silver in January 2012 and the women's squad by its fourth place in December 2012.

A notable name missing are four-time world champions Russia, who won the tournament in 2001, 2005, 2007 and 2009, but this time lost to Netherlands in the European play-offs in June 2013.

Overall there are twelve European teams participating, making up exactly half of the nations present.

Besides Montenegro, Netherlands and France have been drawn to Group A, Denmark and Serbia are the two European representatives in Group B, Norway meet Poland and Spain as their European opponents in Group C, and Hungary, Germany, Romania and Czech Republic form the biggest European contingent in Group D.

The first four teams of each group qualify for the Last 16 which will be played in Belgrade and Nis on 15 and 16 December. The remaining eight get a chance to play the President's Cup.

The quarter-finals will throw off on 18 December, the semi-finals take place on 20 December, and the bronze medal match and the final is being played in 22 December.


TEXT: EHF / ts



#41 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 04 December 2013 - 21:29

NORVEŽANKE UVEK ISPRED SVIH: Hergeirson “crta” svetsko zlato!
 
 

srbija_norveska-600x400.jpg

Kao i ranijih godina, reprezentacija Norveške, najuspešnija svetska selekcija u XXI veku potrudila se da na originalan najavi Svetsko prvenstvo u Srbiji. Sjajni Islanđanin Torir Hergeirson crta umetničko delo – svetsko zlato koje bi trebalo odbraniti u Beogradu 22. decembra. Može li to Norveška?

 

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZSjsr57PL9M



#42 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 December 2013 - 01:28

VREME JE: TROJKE SE RAĐAJU – ČUDA SE DEŠAVAJU
Datum:06.12.2013 | Autor:zika.bogdanovic
 

kolumna_zika.gif

Duple trojke u Nišu za tri dana! Šest novih navijača ženske rukometne reprezentacije, sada se deru na sav glas, bez obzira na to što i naredne nedelje neće biti na tribinama mitskog “Čaira”. Onog Čaira sa kofama na krovu koji je dizao usahli srpski rukomet do pre pet-šest godina, ovog, koji je zaslužio da bude epicentar svih zbivanja na SP i prva vest u zemlji u narednih nedelju dana. Zato što je pevao uvek i protiv svakoga, a jedino za Srbiju.

Ti naši novi navijači, čudo su koje se odavno nije desilo u jednom gradu. Kada jednog dana Lana, Lara, Lazar, Mihajlo, Andrija i Nina budu imali svoje “grlom u jagode”, priču će počinjati od trenutka kada su došli na svet, a tih dana je u tom njihovom svetu sa tek otvorenim okicama jedna generacija devojaka pokušaval da ostvari, ne samo svoj san, već i san svih onih ljudi koji su godinama bili uz njih.

Svi bismo voleli da ti poslednji kadrovi prvih dana naše šestorke budu prošarani insertima sa pobedničkog postolja iz “Kombank Arene” 22. decembra. Da li je to čudo ravno onom koje je usrećilo dve niške porodice, ne, nije. Nije zato što je prethodni decembar pokazao da je sve moguće kada svi veruju u jednu istu stvar.  Vera je jača i od problema, i od dnevne forme, pritiska, nervoze, i od žuljanja klupe, i od bola u kolenu. Vera je najjača, stvar koju čovek ne može staviti na kantar. Ona je u čoveku, njegovim rukama, grudima, nogama. Nju ne možete izbiti nekome ni hirurgijama, ni pričom…

srbija_tuga.jpgZa nedelju dana, 15. decembra, navršiće se tačno 40 godina od jednog “našeg” zlata. Tadašnji novi “Pionir” svedočio je o istoriji jedne generacije.

Zdenka Ištvanović, Dunja Kostić, Ana Titlić, Nadežda Abramović, Mirjana Čikoš, Jadranka Antić, Zdenka Leutar, Milenka Lukić, Ivanka Suprinović, Katica Ileš, Dragica Palaversa, Radmila Parezanović, Biserka Rosić, Mara Torti, Milka Veinović, Božena Vrbanc. Biserka Rožič, Vilim Tičić, Jezdimir Stanković, Zoran Pantazis – siguran sam da vam većina ovih imena ne znači puno, vreme gazi, neumoljivo, briše gotovo sve tragove.

Neki, ipak, ostaju. Neka ovo bude jedan pokušaj da se tragovi sačuvaju. Neka ovo bude i poruka devojkama – ostavite vaš trag. Trag po kome ćemo vas naći sutradan, za 20, 30 godina, 40 godina. Trag za kojim će poći neko drugi. Trag o jednom vremenu, kada ste vi igrale, mi pisali, a neko navijao. Trag o nama.

Srećno!



#43 LayupFromTheMidget

LayupFromTheMidget
  • Members
  • 12,850 posts

Posted 06 December 2013 - 12:52

E jbg steta sto je danas otvaranje..Imam predavanja.......



#44 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 December 2013 - 13:20

BOŠKOVIĆ ODREDIO 16: Bez Kačarević, Milošević i Dmitrović na startu!
Datum:06.12.2013 | Autor:zika.bogdanovic
 

100__600x600_MI4I9539.JPG

Na tehničkom sastanku stručni štab reprezentacije Srbije prijavio je 16 devojaka koje će biti u sastavu za start Svetskog prvenstva i meč sa Japanom.

Na spisku nisu Ana Kačarević, Ivana Milošević i Marina Dmitrović.

Na spisku su: Katarina Tomašević, Jovana Risović, Svetlana Ognjenović, Jelena Nišavić, Katarina Krpež, Dragana Cvijić, Sanja Rajović, Marija Lojpur, Sanja Damnajnović, Biljana Filipović, Jovana Stoiljković, Andrea Lekić, Kristina Liščević, Jelena Erić, Jelena Popović i Jelena Živković.

Svečano otvaranje Svetskog prvenstva je danas u 17.15 sati u hali „Čair“ u Nišu, a prvu utakmicu odigraće reprezentacije Srbije i Japana (18h).

 

 

Ок одлука за голмана и десно крило, обзиром да Поповић може то да покрије. Чак сам прошле године био за то да она игра ту позицију.
Међутим можда је могао да остави у некој комбинацији Дмитровић, видело се против Хрватске шта значи уиграност ње, Лојпур и Лекић. Поред тога она је бољи шутер од Живковић и Поповић



#45 Ridjis

Ridjis
  • Members
  • 37,708 posts

Posted 06 December 2013 - 13:42

E jbg steta sto je danas otvaranje..Imam predavanja.......


Шта студираш?
И ја данас вероватно пропуштам, не иде ми се баш сам.