Kakve veze ima što je I. Andrić najlepši deo života proveo u Srbiji sa tvojom ljubavlju prema Srbiji?
To je njegov utisak a ne tvoj.
Budalaština.
Ja volim Srbiju zbog Nikole Tesle jer je proveo svojih najlepsih, par dana, u Beogradu.
Posted 18 September 2013 - 11:00
Kakve veze ima što je I. Andrić najlepši deo života proveo u Srbiji sa tvojom ljubavlju prema Srbiji?
To je njegov utisak a ne tvoj.
Budalaština.
Ja volim Srbiju zbog Nikole Tesle jer je proveo svojih najlepsih, par dana, u Beogradu.
Posted 18 September 2013 - 11:01
Ne mogu da kazem da volim Srbiju, ali sam verovatno na neki nacin vezan za kulturno podneblje odakle poticem (bivsa Jugoslavija, sa posebnim mestom za Srbiju), jer u suprotnom ne bih visio na forumima poput ovog. Sta me zapravo privlaci? Lakoca razumevanja, koja ne pociva samo na zajednickom jeziku nego i na kulturnim referencama i na slicnim iskustvima u odrastanju. Zanimljivo je da te reference ne poticu obavezno iz srpsko-hrvatske kulture: imam drugare iz dosta zemalja, ali sem jednog Italijana, niko od njih nije cuo za Dilana Doga, Zagora, Alana Forda i ostale Bonelijeve junake; oni nisu gledali "Opstanak", ne znaju ko su vitez Koja, Atomski mrav ili Bananamen... To su sve sitnice, ali kad se sve stave zajedno, imaju neku malu tezinu... Sa druge strane, bolje da ne pocinjem da nabrajam sta ne volim u Srbiji, ne bih da izgubim citav dan na jedan post.
Razumem te, ima tu malu "specifičnu" težinu ali možeš da gledaš stvari i ovako: ja znam puno o "Opstanku", stripovima, Atomskom mravu i Bananamenu (i meni su oni, pored ostalih, omiljeni likovi) ali ti stranci s kojima sam se susretao ili se susrećem isto tako imaju neka interesovanja koja se negde poklapaju sa mojim pa ću onda naići na ljude koji će mi otvoriti vidike za neke stare- nove stvari a neću biti zagledan (samo) u prošlost.
Posted 18 September 2013 - 11:06
Razumem te, ima tu malu "specifičnu" težinu ali možeš da gledaš stvari i ovako: ja znam puno o "Opstanku", stripovima, Atomskom mravu i Bananamenu (i meni su oni, pored ostalih, omiljeni likovi) ali ti stranci s kojima sam se susretao ili se susrećem isto tako imaju neka interesovanja koja se negde poklapaju sa mojim pa ću onda naići na ljude koji će mi otvoriti vidike za neke stare- nove stvari a neću biti zagledan (samo) u prošlost.
Naravno.
Posted 18 September 2013 - 11:16
Pa proju mozes da zgotovis i u Reykjaviku. Doduse, tamo ne bi bila paradigma generacijskog somatskog nacina zivota (u_se_na_se_i_poda_se).
Posted 18 September 2013 - 11:20
A ja je volim zbog Eshila, Sofokla i Evripida, a pomalo i zbog Ivana Groznog i Tedija Ruzvelta.
(Imaju podjednako veze sa istom kao i tvoji primeri.)
Posted 18 September 2013 - 11:29
Iskren da budem ja vise volim Makedoniju Mnogo prijatnije se osjecam dole.
Srbija me svaki put gorko razocara, sve visi lici na zapusteno dvoriste nekog ko je odavno umro.
Posted 18 September 2013 - 11:33
Nisam rekao da je mrzim. To je tvoj biserni falsifikat.
Kako mogu da volim ili mrzim nešto što postoji samo na papiru?
Nema veze - Srbija ce, tvoja mati, vazda tebi oprastati.
Posted 18 September 2013 - 11:41
Info: neki postovi obrisani. Svaki eventualni nastavak medjusobnog prepucavanja ide na MOP (moderatorsko odobravanje postova).
Posted 18 September 2013 - 11:42
Pa proju mozes da zgotovis i u Reykjaviku. Doduse, tamo ne bi bila paradigma generacijskog somatskog nacina zivota (u_se_na_se_i_poda_se).
Ja obozavam ChickenTikka Masalu iako je nikad nisam jela izvan Svedske. Ipak, to mi je jedna od prvih asocijacija na Indiju. Mogla bih reci da volim tu zemlju zbog njenih zacina i hrane, a ako bi vreme i mesto dupustali, dodala bih i da je ne volim zbog kastinskog uredjenja; onda bih se opet setila neceg zbog cega je volim i tako redom.
Btw, kuvar Pakistanac kojeg poznajem tvrdi da ono sto nam ovde potura kao tikka masala nema blage veze s onim tamo, jer i da hoce da napravi isto, sastojci nisu ti koji treba.
Ja proju pravim cesto - s italijanskim brasnom za palentu i turskim sirom iz konzerve. O cvarcima ni ne sanjam.
Dakle, ne radi se ni o kakvoj paradigmi, vec o brasnu, siru i cvarcima.
Posted 18 September 2013 - 12:10
Zašto se na temama koje su afirmativne, uvek najviše javljaju hejteri? Što ne otvore temu Zašto mrzim.....šta god? E to je jedna od onih stvari koju ne volim u Srbiji. Ali ovako ograničena ću preživeti
Posted 18 September 2013 - 12:50
Volim je takvu kakva jeste sa svim njenim vrlinama i manama.Tu gde su ti koreni prirodno se najbolje osecas.Moj Prizren kome cu posvetiti posebnu temu je duboko u meni kroz nezboravljeni miris planine i Sardvana.
Posted 18 September 2013 - 13:50
Info: neki postovi obrisani. Svaki eventualni nastavak medjusobnog prepucavanja ide na MOP (moderatorsko odobravanje postova).
Volim sto u Srbiji mogu da pljunem na naduvane i umisljene idiote.
Posted 18 September 2013 - 18:00
Iako su Srbi elementarno inteligentan narod, Srbija je jedna rigidna, pravoslavna džamahirija. To je zemlja u kojoj se uz titulu "revolucionar" odmah stavlja oreol, dok se "evolucionari", ukoliko ne popiju metak, školuju i napreduju u inostranstvu jer su u svojoj zemlji izdajnici. U njene škole idu apsolutno najlepše tinejdžerke, pa opet tinejdžeri seku jedni druge mačetama. Priroda i njena bogatstva daju šansu svakom a Srbija uvozi hranu. I pored 14 izvanrednih igrača, samo u Ligi Šampiona, Srbija neće igrati na velikoj fudbalskoj smotri. Stanovnici te zemlje u miru vade oči jedni drugima, dok su u ratu složni kao jedan. U 21. veku, u eri tehnologije, stanovništvo se zaluđuje srednjim vekom pa se, umesto progona bogumila i veštica, spopadaju ljudi po ulicama jer su "pederi". Kad sam kod tehnologije: jedan Nikola Tesla, Srbin, je stvoritelj tehnologije za 22. vek, dok mi od svega toga izvozimo u najrazvijeniju zemlju sveta tehnološko čudo zvano Yugo 45.
Interesuje me kad je nastao ovaj mit?
Posted 18 September 2013 - 18:12
Interesuje me kad je nastao ovaj mit?
ne squiči
Edited by barracuda, 18 September 2013 - 21:41.
Posted 18 September 2013 - 18:19
Ja obozavam ChickenTikka Masalu iako je nikad nisam jela izvan Svedske. Ipak, to mi je jedna od prvih asocijacija na Indiju. Mogla bih reci da volim tu zemlju zbog njenih zacina i hrane, a ako bi vreme i mesto dupustali, dodala bih i da je ne volim zbog kastinskog uredjenja; onda bih se opet setila neceg zbog cega je volim i tako redom.
Nikad mi nece biti jasno kako se to vole drzave. Razumem da volis da ides u neku drzavu ili da zivis u nekoj, ali posto u Indiji nisi bila ti samo mozes da volis piletinu, jer Indiju nisi ni iskusila.