Da li mi se čini da si na prethodnoj strani, podržavajući novi zakon o radu (misleći na otpuštanje i smanjenje plate budJetlijama), bio pozitivno raspoložen u vezi davanja plate na crno?
Zašto imam utisak da ti to, odjednom, izgleda kao loša ideja?
jbg... ovi svaki dan objave po nesto drugo...
da... u slucaju kakav imamo danas, gde je drzava prema privatnom sektoru vise nego maceha, podrzavam privatnike da daju svojim radnicima razliku u plati na ruke , to jest crno, pa nek oni (radnici ) sa time uplacuju privatno penziono , razna osiguranja ili nek popiju.. ne bitno... moj komentar se odnosi na to da drzava ( budjet ) ovim nece dobiti nista...
sto se nameta za "radnike" u drzavnom sektoru , da.. njihove velike plate jesu problem, ali veci problem je u prenagomilanosti nepotrebnih radnika... od onih rukovodecih , pa i do najsitnijih ulicnih cistaca... Da, sada se ni cistac ulice ne moze postati tek tako... prvo knjizica (partijska ) pa onda... zato cesto vidim ( barem u mom gradu- a verujem da isto i drugde ) da posao koji bi realno mogli uraditi dvojica trojica ( kod privatnika je tako ) rade njih 10 i kusur... kako li je tek po kancelarijama tih JKP da ne govorim... Agencije za svakojake gluposti u kojima uglavnom djabalebari njih 10,000