Jump to content


Photo
- - - - -

Polovni automobil do max 2500 eura?


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
5 replies to this topic

#1 Ovo je samo sport

Ovo je samo sport
  • Members
  • 33 posts

Posted 11 August 2013 - 11:33

Trebala bi mi pomoć ljudi koji bi mi možda mogli dati dobar savet po pitanju kupovine automobila. Hvala unapred.

 

Budžet je negde oko 2500 eur (sa uračunatom registracijom i eventualnim velikim servisom). Želeo bih ako je moguće da izbegnem Fiat Punto pošto mi se ne dopada previše, iako sam svestan njegovih prednosti po pitanju dostupnosti delova, održavanja, potrošnje goriva i slično.

 

Dakle potreban mi je prevashodno gradski automobil sa malom potrošnjom i ne skupim odrzavanjem, s tim da je moguće lagodno s njim otići na duži put kad je potrebno (more na primer). Razmišljao sam o Mitsubishi Coltu 1.3, pročitao sam da se teško nalaze delovi. Ne prefiram preterano Peugeot 206. Neka vozila o kojima razmisljam su Opel Corsa, Ford Fiesta, Hyundai Getz, Mitsubishi Colt, na kraju Fiat Punto 1.2 16V sa plinom...

 

Da li je bolje uzeti auto sa dizel motorom ili benzin+atestiran plin? Svestan sam velikih kilometraža i teškoća u pronalaženju dobrog polovanjaka.



#2 DJ_Vasa

DJ_Vasa
  • Members
  • 7,769 posts

Posted 11 August 2013 - 16:22

Ne znam da li ćeš naći pomenute tipove u dobrom stanju za taj novac, a evo koliko mogu da pomognem.

 

Hyundai Getz od 1400 ccm uopšte nije mali potrošač, tako da u gradu ne računaj ispod deset litara. Sa plinom nemam iskustva, ali mislim da u getzu ima veoma malo prostora za plinsku bocu, ma kakvog tipa ona bila, tako da ćeš praktično izgubiti prtljažni prostor. S druge strane, auto je pouzdan i relativno ga je lako udenuti na uzak parking. Getz od 1100 kubika vuče kao mrtav konj, a ako mu uključiš klimu, isto je kao da se voziš taljigama.

 

Što se tiče Mitsubishija, imam drugi tip njihovog vozila, ali sam u servisu viđao i razne modele colta, pa mogu da ti dam link servisa (ima i delove) i moći ćeš da se raspitaš za cene i dostupnost. Ako je potreban link za servis, pošalji mi privatnu poruku, jer je reklamiranje zabranjeno. Koliko znam po svom autu i iz razgovora sa ostalim mušterijama, uz redovno održavanje ne moraju da često dolaze na servis.

 

Uzmi u obzir i renault Clio. Koliko znam, za potrošnju je najekonomičniji dizel od 1500 ccm, a svi modeli umeju da brljaju sa elektronikom, mada ne uvek.



#3 Ovo je samo sport

Ovo je samo sport
  • Members
  • 33 posts

Posted 11 August 2013 - 18:00

Naravno tu su i Seat Ibiza, Škoda Fabia koju imam u porodici (ali ne 1,2 HTP sa 3 cilindra, motor je blagi užas). Svi saveti su mi dobrodošli...



#4 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 12 August 2013 - 05:49

Toyota yaris - uvek solidna, uvek pouzdana. I imas oglasa koliko volis na polovnim automobilima tacka com ;)



#5 steins

steins
  • Members
  • 7,357 posts

Posted 13 August 2013 - 23:17

+ jean za yarisa.

 

doduše ja sam naleteo za nešto ispod tih para na golfa IVku, sa ugradjenim plinom, automatik. Jeste nešto stariji (98) ali u odličnom stanju i potpuno ispravan. Sit sam se navozao s njim - potrošnja mu je 7L plina na otvorenom, do 10 u gradu.



#6 Minimax

Minimax
  • Banned
  • 187 posts

Posted 26 February 2014 - 11:29

Moze da se nadje dobar Peugeot 206 ako si ljubitelj ove marke.