vec sam o tome postovao na ovom forumu, kad ljudima kazes da si Springsteenov fan, obicno te smatraju seljakom. Prvi argument je naravno Born in The USA, i jako tesko mozes da objasnis o cemu se zapravo radi. Koga briga za tekst, sustinu, kad se vijori americka zastava. Ponekad zazalim sto je nije objavio na Nebraski, za koju je bila i napisana, pa bi imala drugaciju konotaciju. Bruce je cak, kada mu je bilo jasno da dobar deo nacionalista u Americi pogresno tumaci i prisvaja tu pesmu, odlucio da je svira u samo akusticnoj verziji. Da ne govorim da je odbio visemilionsku ponudu Chryslera da upotrebi deo pesme za reklamu...
Vidis, nisam to znao za Zikicu Simica, ali to su stvarno dve velike budalastine...Reagan je na kvarno zaista koristio Born in The USA u svojoj izbornoj kampanji 1984. On je u jednom od govora u Jerseyu pominjao Springsteena kao velikog patriotu, koji velica prave vrednosti Amerike... i slicna sranja. Cak sam u jednom dokumentarcu imao priliku da gledam taj deo i Springsteenov odgovor u kome kaze da ga je Roni zloupotrebio. Boss je poludeo, popljuvao ga je najstrasnije i zahtevao da se odmah zaustavi dalje Ronijevo divljanje na tu temu.
Ali, ovde jako malo ljudi poznje Springsteenov opus, politicke i zivotne stavove, tako da nedostaje dobrih novinarskih teksova na tu temu. Ranije je toga bilo mnogo vise, naprimer u Dzuboksu, gde si mogo da procitas nesto kvalitetno. 90-tih se Pera Lukovic borio kao lav, pokrenuo je nekoliko odlicnih casopisa, mislim na XZ...
To za Waitsa je takodje besmislica. Ja bih tom Simicu pustio samo Meeting Across The River, pa da vidi covek koliko je to "Waitsovska" atmosfera...Ja sam cak sklon tvrdnji da su njih dvojica sa pocetka karijere, ako pogledamo 70-te bili veoma slicni, ali kasnije je svako otisao na svoju stranu...pre svega muzicki. Ali svako bi valjalo da preslusa Bossov Greetings From Asbury Park, N.J. i Waitsov Closing Time. Oba albuma pojavila su se 1973.
Eto, raduje me sto sam ovde video da ima par faca koje razumeju celu pricu...
Edited by The Ghost, 27 April 2007 - 18:45.