Jump to content


Photo
- - - - -

Ulica Djenerala Milana Nedica


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
135 replies to this topic

#136 st.maurice

st.maurice
  • Banned
  • 14,181 posts

Posted 05 October 2013 - 17:47

Bice da je smatrao i nije mu prvi put da provlaci takav kontekst vezan za ciscenje Nemaca i kolonizaciju Vojvodine krajem cetrdesetih.

Nije mi cilj da izvitoperim sustinsku prirodu zlocina nad nevinima bez obzira na ovakve ili onakve istorijske formulacije i vremensku distancu. Rasprava se ne vodi o gledistima. Zlocin nad nevinima je oduvek bio zlocin u punom smislu. 

 

Evo i ja sam Srbin, pa ne smatram sebe licno odgovornim za etnicko ciscenje Nemaca u Vojvodini, ali osecam sramotu zbog toga.

 

Smeta mi i sto se ta sramota ne spominje u istorijskim udzbenicima vec oni sluze za ideolosku indoktrinaciju a monstrumi koji su cinili takve zlocine dobijaju ulice po Srbiji kao nagradu (komunisti i cetnici).

 

O cemu se radi mozda najbolje demonstrira stav javnost u Srbiji prema komunistickom monstrumu Aleksandru Rankovicu ("Leki" od miloste) koji je organizovao to etnicko ciscenje:

 

"Na sahrani Aleksandra Rankovića spontano je prisustvovalo oko 100.000 ljudi, što govori o njegovom ugledu i popularnosti. Prvi premijer Srbije koji je položio cveće na njegov grob bio je Ivica Dačić."

 

Zahvalna neka javnost na etnicki cistijoj Vojvodini.

 

U Srbiji izgleda nije bitno da li si cetnicki monstrum ili komunisticki monstrum, ako si pobio ili proterao stotine hiljada neSrba, dobijas nadimak od miloste i ulice sa tvojim imenom... zato me ne cudi i ovo:

 

v4apno.jpg

 

Zasto se obazirati samo na jug, sta je sa beogradskim dzamijama i muslimanima kojih je u zadnjih 100-150 godine nestalo pa skoro sa lica zemlje iako se nijedan rat u tom periodu nije vodio na teritoriji Beograda izmedju jedne i druge strane. Sami otisli a...

 

Naravno. Samo nigde u Srbiji neces cuti da su muslimani nekada cinili 1/3 stanovnistva beogradskog pasaluka i da su dzamije nakon njihovog etnickog ciscenja pretvarane u svinjce i obore.


Edited by st.maurice, 05 October 2013 - 20:49.