Jump to content


Photo

Sunovrat americke demokratije


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
96 replies to this topic

#91 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 02 July 2013 - 18:03

ceo svet prosto puca od demonokratije

 

[youtube]EXEHBHUk6JU[youtube]

Vidim, i tvoj idejni vodja se angazuje u pravednoj borbi:

 

http://www.youtube.com/watch?v=xKbU4Fj3bE8



#92 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 28 July 2013 - 22:56

Kako da ti kazem, u svim bivsim francuskim kolonijama 1) ljudi rado govore francuski, cak iako nije zvanicni jezik i 2) deca u skolama uce da su potomci Napoleona...

A u islamskim zemljama koje su bile francuske kolonije terorizma ili nema, ili ga ima u manjoj meri. :D

Tako da argumente americkih pudlica zaista ne prihvatam kao ozbiljne.  

 

 

francuski je službeni jezik, podjednako zastupljen i korišćen kao i izvorni jezik naroda bivših kolonija. nema tu oćeš - nećeš, jer stranci ne govore arapski, bambara, susu, malinke itd. dakle, francuski je potreba a ne "rado ga pričaju, te potomci Napoleona" i trtemrte. bio, živeo i radio baš u tim krajevima pa kao slučajno znam.

 

u islamskim zemljama koje behu francuski protektorati, kolonije ili pridružene provincije terorizam bukvalno cveta, ali ne toliko u Alžiru koliko u Tunisu i Maroku. ko ne zna, tvrdio bi suprotno. ja sam svojevremeno imao neke relevantnije podatke (period 2001. - 2007) ali mi činjenično stanje sada nije dostupno kao onomad. ipak ne verujem da se tu bogzna šta promenilo, tj. čadska, alžirska, malijska i libijska Sahara je usko povezana sa terorističkim kampovima i to je javna tajna. što se "zemalja porekla" samih terorista tiče, najmanje ih je bilo iz Alžira (recimo, tek dvojica od 100) a više od polovine ih je dolazilo iz Maroka, turističkog raja. paradoksalno, ne?

 

eto, kad već pišeš bar da zaš o čemu se radi a ne da nagađaš ofrlje.

 

 

edit: čak se ni u jednoj - istoj zemlji plemena među sobom ne razumeju pa im francuski dođe kao univerzalni jezik. zbog toga se taj jezik govori a ne zato što ga crnci vole.


Edited by barracuda, 28 July 2013 - 23:01.


#93 Schrodinger

Schrodinger
  • Members
  • 20,418 posts

Posted 28 July 2013 - 23:37

U islamskim zemljama koje behu francuski protektorati, kolonije ili pridružene provincije terorizam bukvalno cveta, ali ne toliko u Alžiru koliko u Tunisu i Maroku. ko ne zna, tvrdio bi suprotno. ja sam svojevremeno imao neke relevantnije podatke (period 2001. - 2007) ali mi činjenično stanje sada nije dostupno kao onomad. ipak ne verujem da se tu bogzna šta promenilo, tj. čadska, alžirska, malijska i libijska Sahara je usko povezana sa terorističkim kampovima i to je javna tajna. što se "zemalja porekla" samih terorista tiče, najmanje ih je bilo iz Alžira (recimo, tek dvojica od 100) a više od polovine ih je dolazilo iz Maroka, turističkog raja. paradoksalno, ne?

 

Ali zato je u Alziru cvetao gradjanski rat - i mnogi masovni zlocini koje je pocinila vojna hunta, zar ne? U svakom slucaju, nasilja kao takvog bilo je vise u Alziru nego u Maroku u periodu 1990-2000, neke procene kazu i do 150 hiljada mrtvih, sto u Maroku svakako nije bilo.

 

Samo mala napomena, ostalo je sve na mestu.



#94 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 29 July 2013 - 20:03

to je istina, ali ja sam govorio o periodu 2001 - 2007., u vreme kad sam živeo tamo. i da, tačno je da je građanski rat* odneo sigurno i više od 150k života. godinama kasnije (verovatno i dan-danas) se dešavaju napadi terorista ali se o tome ćuti i vesti retko izlaze iz zemlje. recimo, u Martu 2007., u samom centru grada Alžira je pukla bomba i ubila preko 100 ljudi, među kojima je bilo trideset i pet đaka i tačno sedam trudnica. ta vest nije izašla ni u francuskim medijima a kamoli na CNN, BBC itd. čudno ali istinito.... zbog takvih, često neobjavljenih, događaja ne može se tačno ni znati ko je šta tu uradio i zašto. na primer, specijalnost terorista su bili "faux - barrages", tj. lažne policijske patrole, rampe i sl. jedina razlika u odnosu na policiju su bili neki sitniji detalji koji, ako ih ne primetiš u samom dolasku, mogu da te koštaju glave. to bi npr. bile različite čizme od policijskih, različito oružje i slično. e sad, takvu su situaciju koristili i banditi po putevima da bi na kraju za sve živo bili optuživani teroristi. država nije bila u stanju da kontroliše toliku teritoriju i puteve (deveta zemlja po prostranstvu u svetu) pa se tačno znalo gde se može ići bezbedno i isključivo danju. čak i po tim, "sigurnim koridorima", glava ti je u torbi. btw, čini mi se da je Džon Kliz ili neko od Pajtonovaca išao zloglasnom "prugom smrti", duž celog severnog dela Alžira, pošto je iz Tunisa išao za Maroko, u cilju snimanja neke putopisne emisije. tada rekoše da je on PRVI stranac koji je tuda išao posle više od deset godina....

* razlog izbijanja građanskog rata je poništavanje izbornih rezultata. zapanjujuće dobar rezultat je zabeležio FIS (Front Islamique du Salut), inače hardcore islamistička frakcija. ja sam pitao ljude kako je uopšte došlo do toga da oni osvoje toliko glasova, s obzirom da je Alžir bio prilično napredna, sekularna sredina, u potpunosti okrenut prema Francuskoj, makar kao uzoru za zakone i organizaciju države. dobio sam odgovor, bukvalno, da ih je većina glasala "iz zajebancije, a ono postade stvarno" (?!?!), pošto nikako nisu bili zadovoljni Šadlijem Bendžedidom.

(digresija - to ni kod nas nije nepoznanica: grobar je, činjenica, pobedio zahvaljujući organizovanom glasačkom telu, ali prvenstveno budaletinama koje crtahu čiča - Gliše, te onima koji dopisivahu brata - Pantelu, Robija Prosinečkog i Kadua Mendeša kao svoje kandidate. degenerici, zbog kojih sada imamo državu u kojoj se jedino hapsi dok mantijaši - kriminalci/celivači ruske guzice kade tamjanom i proglašavaju Boga mrtvim po delovima Evrope koji se Putinu ne uklapaju u fundus. no dobro, moje mišljenje....)

promena vlasti u opštinama gde je pobedio FIS se osetila bukvalno posle 24 časa. počeli su da se pojavljuju proglasi po oglasnim tablama, fotokopije istih po banderama i zidovima, na kojima se zabranjuje ženama da izlaze same na ulicu, kao i obavezna muška pratnja, uz obavezno noženje hidžaba. udate su morale čak da nose nikabe, po pravilu crne, koje su 1) iz šiitskog sveta 2) nikada nisu nošene u Alžiru. pozorišta i bioskopi su masovno pozatvarani, kao i muzeji, kafići i sve što nije po Islamu. muškarcima je nametano da prestanu sa pušenjem, kao i obaveza da puštaju bradu. odjednom su po trgovima, školama, fakultetima, i džamijama počeli da se pojavljuju govornici - islamisti, koji nisu bili iz Alžira. to je bilo poznato jer se u Alžiru ne govori čist arapski nego neka iskvarena verzija koja u sebi ima gomilu francuskih, turskih i španskih reči....

da skratim: kada je državni vrh video šta se događa i da je vrag odneo šalu, izbori su poništeni i tog trenutka počinju demonstracije islamista, koje eskaliraju u sukob, koji konačno prerasta u građanski rat. Abasi Madani i Ali Bel Hadj, vođe FIS-a, bivaju posle nekog vremena uhapšeni i život u Alžiru se pretvara u pakao... od dobre prijateljice (novinarke) sam saznao jedan jako bitan detalj: za vreme islamističkih demonstracija (tj. divljanja) po ulicama, u masi naroda su se nalazili brojni stranci iz drugih islamskih zemalja. ona kaže da su čak i laici po njihovim fizionomijama videli da to nisu bili alžirci (čak ni arapi) već neki avganistanci, čečeni i sl. policijski čas je u državi trajao punih 15 godina (ako se ne varam) dok Buteflika nije ocenio da je "dosta bilo" pa je negde 2005. rešio da ga ukine. takođe se th godina poradilo na nacionalnom pomirenju i svi koji su imali bilo kakve veze sa FIS-om i terorizmom su amnestirani. sada takvi uglavnom drže neke piljare, prodavnice začina i knjižare sa religioznim knjigama i brošurama....

to bi bilo to, u grubim crtama. izvinjavam se svima na ovoj trollčini ali kapiram "deponija pa 'ajde, nema veze".


Edited by barracuda, 30 July 2013 - 18:18.


#95 jesenja

jesenja
  • Members
  • 1,428 posts

Posted 29 July 2013 - 20:45

čini mi se da je Džon Kliz ili neko od Pajtonovaca išao zloglasnom "prugom smrti", duž celog severnog dela Alžira, pošto je iz Tunisa išao za Maroko, u cilju snimanja neke putopisne emisije. tada rekoše da je on PRVI stranac koji je tuda išao posle više od deset godina....


to bi, ukratko, bilo to. izvinjavam se svima na ovoj trollčini ali kapiram "deponija pa 'ajde, nema veze".

Evo i trolče: Majkl Pejlin



#96 barracuda

barracuda
  • Members
  • 8,995 posts

Posted 29 July 2013 - 21:35

Evo i trolče: Majkl Pejlin

 

my lady ;)



#97 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 01 August 2013 - 01:19

...

 

... (digresija - to ni kod nas nije nepoznanica: grobar je, činjenica, pobedio zahvaljujući organizovanom glasačkom telu, ali prvenstveno budaletinama koje crtahu čiča - Gliše, te onima koji dopisivahu brata - Pantelu, Robija Prosinečkog i Kadua Mendeša kao svoje kandidate. degenerici, zbog kojih sada imamo državu u kojoj se jedino hapsi dok mantijaši - kriminalci/celivači ruske guzice kade tamjanom i proglašavaju Boga mrtvim po delovima Evrope koji se Putinu ne uklapaju u fundus. no dobro, moje mišljenje ...).

 

Opet si nesto pobrkao.

Toma je pobedio glasovima vecinske Srbije. Ma kakva da je, to je danasnja Srbija.

 

Daleko od toga da su svi crtali / ubacivali bele listice.

I daleko od toga da su 'budaletine / degenerici'.

 

A o tome da su, koliko i V.Pesic bili u pravu kad su se tako opredelili, - pokazuju poslednja histericna komesanja medju tvrdokornim naZiJonskim radenicima / popinama_lopinama i ostale neo_fashi zgadije.

 

Koga oni napadaju, proglasavaju za 'izdajnike / bene'?

Tomu i Vucica i Dacica.

Kako to?

 

Dogodilo se nesto iz 'Umeca ratovanja' Sun Cu-a.

U logor protivnika je poslat neko ko se izdaje za pristalicu i ko ce ga, uz preobrazaj (nadam se) razoriti iznutra.

Zato je dobro da to rade Toma, Vucic i Dacic.

Pa ako treba - jos jednom da 'crtam Glisu' (da pokvarim listic).

 

A ova plavo_zuta lopinsko_gangsterska banda, od mene, dok sam ziv nece dobiti glas.

 

...