Jump to content

Photo

Sunovrat americke demokratije

This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
96 replies to this topic

#1 simovic

simovic
  • Members
  • 547 posts

Posted 23 June 2013 - 11:57

U poslednjih nekoliko meseci bili smo svedoci nekoliko dogadjaja koji jasno pokazuju sunovrat zapadne demokratije:

- beskonacno drzanje ljudi u zatvoru bez sudjenja ili bilo kakvog drugog sudskog procesa (guantanamo)

- ubijanje ljudi sirom sveta po dekretu (ubijanja ljudi po aziji i africi koristeci dronove) 

- optuzivanje, osudjivanje i zatvaranje ljudi koji su javno objavili podatke koji pokazuju kako su drzavni organi krsili ustav i zakone sopstvene zemlje (snouden, wiki-leaks, ..)

- drzanje u zatvoru velikog procenta stanovnistva, od kojih veliki procenat samo uz priznanje i bez pravog sudjenja (90% zatvorenika u americkim zatvorima je osudjena na osnovu priznanja a ne sudskog procesa)

- ilegalno spijuniranje sopstvenog stanovnistva pod izgovorom "nacionalne bezbednosti"

- zastrasivanje politickih protivnika poreskim inspekcijama ...

Nekih od ovih poteza postideli bi se i diktatorski rezimi poput Staljinovog, Musolinijevog itd. Tada su se bar trudili da naprave namestena sudjenja. 

#2 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 23 June 2013 - 11:57

Deponija.

#3 simovic

simovic
  • Members
  • 547 posts

Posted 23 June 2013 - 12:06

Deponija.

demokratska deponija?

polako ali sigurno postaju totalitarna drzava, uvlace ceo svet u taj totalitarizam (spijuniraju i zatvaraju i ubijaju po svetu) i to je po tebi nebitna tema? 

#4 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 23 June 2013 - 12:09

Tema je za deponiju pošto ima veze samo sa srBskim kompleksima spram US.

Edited by melankolic, 23 June 2013 - 12:10.

#5 Realanskroz

Realanskroz
  • Banned
  • 459 posts

Posted 23 June 2013 - 12:13

Kakvi su to srpski kompleksi naspram US?  :ajme:

#6 simovic

simovic
  • Members
  • 547 posts

Posted 23 June 2013 - 12:14

znaci nema veze sta najmocnija drzava na svetu radi? 

to je a priori dobro i nije za diskusiju? 

PS. ne znam kako da reagujem posto si ti prvi koji si me optuzio za nacionalizam - to mi se u zivotu nije desilo, naprotiv uvek sam bio optuzivan od strane nacionalista, narocito srBskih

#7 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 23 June 2013 - 12:17

znaci nema veze sta najmocnija drzava na svetu radi? 

to je a priori dobro i nije za diskusiju? 

PS. ne znam kako da reagujem posto si ti prvi koji si me optuzio za nacionalizam - to mi se u zivotu nije desilo, naprotiv uvek sam bio optuzivan od strane nacionalista, narocito srBskih

Dobro je za diskusiju ali nije dobro imati dve teme o istoj zemlji. Ovo tvoje možeš da rešavaš u nekim zaverološkim krugovima ili na deponiji foruma.

#8 melankolic

melankolic
  • Members
  • 25,300 posts

Posted 23 June 2013 - 12:21

Kakvi su to srpski kompleksi naspram US?  :ajme:

Kompleksi da bi Srbija htela da vodi svoju velikosrpsku politiku bez uplitanja US i Zapada. Sva sreća pa je takva politika intervencijom doživela poraz.

#9 simovic

simovic
  • Members
  • 547 posts

Posted 23 June 2013 - 12:26

Dobro je za diskusiju ali nije dobro imati dve teme o istoj zemlji. Ovo tvoje možeš da rešavaš u nekim zaverološkim krugovima ili na deponiji foruma.

mislim da je jako lose imati jednu temu o tako velikoj i bitnoj zemlji poput amerike jer je jako tesko pratiti nekoliko paralelnih diskusija na istom mestu.

Cak mislim da je svaka od ovih tema koji sam naveo (guantanamo, dronovi, spijunaza, ... ) dovoljno bitna za globalnu publiku i  zasluzuje posebnu temu.

#10 Realanskroz

Realanskroz
  • Banned
  • 459 posts

Posted 23 June 2013 - 12:46

Kompleksi da bi Srbija htela da vodi svoju velikosrpsku politiku bez uplitanja US i Zapada. Sva sreća pa je takva politika intervencijom doživela poraz.

Ne bih sa tobom polemisao na ovu temu... jer bih imao puno da pisem a mrzi me.. Uglavnom US se ovde uplitala iskljucivo radi svojih ekonomsko-politickih interesa a nikako iz nekakvih humanih i demokratskih poriva.. Ali to je duga i posebna tema i nije za ovaj topik.

#11 darth bane

darth bane
  • Members
  • 7,311 posts

Posted 23 June 2013 - 13:46

Deponija.

Slazem se. Deponija.

#12 pixel

pixel
  • Members
  • 2,487 posts

Posted 23 June 2013 - 13:56

Deponija.

Slazem se. Deponija.

Sunovrat forumske demokratije. :D

Deponija, naravno.

Edited by pixel, 23 June 2013 - 13:59.

#13 cyberwor/L/d

cyberwor/L/d
  • Members
  • 12,762 posts

Posted 23 June 2013 - 13:57

U poslednjih nekoliko meseci bili smo svedoci nekoliko dogadjaja koji jasno pokazuju sunovrat zapadne demokratije:

- beskonacno drzanje ljudi u zatvoru bez sudjenja ili bilo kakvog drugog sudskog procesa (guantanamo)

- ubijanje ljudi sirom sveta po dekretu (ubijanja ljudi po aziji i africi koristeci dronove) 

- optuzivanje, osudjivanje i zatvaranje ljudi koji su javno objavili podatke koji pokazuju kako su drzavni organi krsili ustav i zakone sopstvene zemlje (snouden, wiki-leaks, ..)

- drzanje u zatvoru velikog procenta stanovnistva, od kojih veliki procenat samo uz priznanje i bez pravog sudjenja (90% zatvorenika u americkim zatvorima je osudjena na osnovu priznanja a ne sudskog procesa)

- ilegalno spijuniranje sopstvenog stanovnistva pod izgovorom "nacionalne bezbednosti"

- zastrasivanje politickih protivnika poreskim inspekcijama ...

Nekih od ovih poteza postideli bi se i diktatorski rezimi poput Staljinovog, Musolinijevog itd. Tada su se bar trudili da naprave namestena sudjenja. 

Mislim da smo ovde svedoci kako to izgleda kad demagog - parafraziram - prosipa doktrine u koje ni sam sasvim ne veruje onima za koje veruje da su skroz skrenuli s pameti.

Dakle, uvreda za inteligenciju.

Dakle, deponija.

#14 Kinik

Kinik
  • Members
  • 43,426 posts

Posted 23 June 2013 - 16:26

...

Steta sto i postavljac teme i njegovi ideoloski pajtosi ne mogu da budu ograniceni na 4umusku deponiju, gde istinski pripadaju.

...

#15 misko1

misko1
  • Banned
  • 2,099 posts

Posted 23 June 2013 - 22:07

ja samo da dodam da USA nikada nije ni bila demokratija niti je imala veze sa demokratijom kako je to zamisljeno u staroj Grckoj. to je interesna tvorevina najjacih masonskih i iluminatskih grupa ikada vidjenih potpomognutih savremenom tehnologijom koji pomocu vanzemaljaca (gusterolikih ne onih dobrocudnih koji su osnovali Atlantidu) dakle pomocu tih vanzemaljaca oni nas drze u neznanju i strahu. iz krize nikada ne mozemo izaci dok ova masa truje i hipnotise ljude pomocu medija koji su svi u njihovim kandzama posebno B92 i posebno moderatorka cyberworld koju vidimo kako neprimereno reaguje na svaki i najblazi napad prema njenim nalogodavcima.

dakle hipnotisana gomila je nemocna da se uzdigne iz ropstva ovih grupa jer nema pravog vodju i suzbija im se pravo glasa i slobodnog misljenja. zato moram podrzati simovica u ovom njegovom donkihotovskom poduhvatu odavno nismo imali borce koji su pali za slobodu u forumsku deponiju te apelujem da ga se ne banuje dok se ne vrati sapunar ili neki drugi car jer je zaista smaranje kucati a vala i citati kad nema nekoga od njih.

DOLE VLADA! DOLE AMERIKA I NJENE SLUGE! NAPRED RUSIJA KINA I SRBIJA DO KONACNE POBEDE! I BRAZIL I BRAZILKE!

over and out