Jump to content


Photo
- - - - -

Cigla na obeleženom parking mestu


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
2 replies to this topic

#1 umilosevic

umilosevic
  • Members
  • 1 posts

Posted 19 June 2013 - 13:44

Pozdrav svima,

 

Živim na Banovom brdu, Beograd. U mojoj ulici su pre više od godinu dana obeležili parking mesta, međutim ona nisu rezervisana ni za koga. Tako i ja kao vlasnik jedne od kuća imam par parking mesta ispred kuće ali ona nisu "rezervisana" za mene, već ih svako može koristiti.

Kao i gotovo svuda, parking mesta ima premalo i gotovo nikad ne mogu da se parkiram ispred kuće, zbog čeka obično moram da se parkiram ispred tuđih dvorišta, na obeleženom, opštem parking mestu.

 

Međutim neki od komšija na ta parking mesta stavljaju cigle, na ograde lepe "Zabranjeno parkiranje" table i slično. Sa druge strane nemaju ulazu u garažu na tim mestima. Svi koji su imali ulaz u garažu dobili su žutu liniju da je tu zabanjeno parkiranje.
 

Problem je nastao pre nekog vremena kada sam jednom od takvih ljudi pomerio ciglu i hteo da parkiram auto. Ta osoba me je vređala, psovala i pretila a onda me i oterala sa tog parking mesta. On na svojoj ogradi ima tablu "Zabranjeno parkiranje" koju je sam postavio i stalno stavlja ciglu na parking mesto koje je, opet, obeleženo i dostupno svakom.

 

Ja sam slučaj prijavio gradskoj saobraćajnoj inspekciji( podaci dostupni na beograd.rs/cms/view.php?id=1227754). Ipak, iako mi je rečeno da je ispravno što sam to prijavio i da će "ekipa izaći na teren uskoro" ništa se nije promenilo a ja kolko sam upućen nikakva intervencija se nije desila.

 

Molio bih da me uputite kome dalje mogu da se obratim. Da li bi trebalo da idem u policiju? U komunalnoj policiji tvrde da to nije njihova nadležnost.

 

Hvala unapred.

 



#2 ravnicar

ravnicar
  • Members
  • 2,743 posts

Posted 21 June 2013 - 13:01

Jedino da budes dosadan i da podnosis prijave ucestalo, ali za kompletnu ulicu, nikako pojedinacno. Mozda da nadjes jos nekog kome je cigala preko glave. Ako ne pomogne, povremeno uzurpiraj pravo na mesto ispred svoje kuce jer imas posla sa divljima. Kada nadlezni dovedu stvar na meru, svojoj cigli nadji drugu namenu.

 

Posmatraj to kao vrstu bunta protiv neodgovorne vlasti i komsija. Danas je tesko biti fin.

 

Problem u takvim naseljima je nastao onda kada su garaze pretvorene u stambeni prostor a kola izasla na ulicu.



#3 nepokorena...

nepokorena...
  • Banned
  • 16 posts

Posted 20 September 2013 - 18:38

treba i njega razumeti