Jump to content


Photo
- - - - -

Problemi mladih u Zaječaru, sport, školstvo, kultura, izlasci, deša


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
1 reply to this topic

#1 omladinac019

omladinac019
  • Members
  • 1 posts

Posted 30 May 2013 - 16:02

Pre svega bih voleo da se predstavim kao neko ko žeii da utiče na moćnike ili one koji rukovode gradom Zaječarom, da se pored već nepostojećeg kulturnog života u gradu, kao i "dešavanjima" utiče na bilo koji način putem Vašeg foruma koji je jedan od najboljih kod nas. Ono što ja kao nevidljiv član zajednice mogu da predstavim je problem ili sindrom velikog ekrana u centru grada kojim se vrši promocija nekog od stranačkih lidera i tako vrlo negativno utiče na klince koji se igraju po ceo dan na centru. 

 

Inače sam upravo završio srednju školu i planiram dalje školovanje. S obzirom da se bavim i sportom, tačnije odbojkom, nisam, pored svih obećanja raznih budžovana (ulaganje u sport u Zaječaru) koji su dolazili u naš klub, osetio na svojoj koži ništa. Niti imamo adekvatan prostor, niti je to bilo sređeno za vreme mog školovanja. Koliko sam ja upućen, školski sport i tereni u okviru škola u Zaječaru, nisu skoro renovirani. Gradi se kao sve i svašta, ali čak i toliko popularna Popova plaža je u fazi raspada. Jedino mogu pohvaliti vredne komunlace koji to počiste koliko-toliko. 

 

Obožavam filmove i pozorište, a Zaječar, kao rodno mesto čuvenog Zorana Radmilovića, bi trebao da ima bar prikladno osmišljen i uređen kulturni život i u skladu sa tim adekvatna dešavanja. Kultura u Zaječaru je na nivou, zahvaljujući vlasti za koju nemam pojma ništa, se svodi na "Kulturno leto" koje se sastoji iz niza održanih grandovačkih koncerata. Verovatno da pod uticajem medija ljudi sve više to vole i prate, tako da i u skladu sa većinom se to i organizuje. 

 

Postoji omladinski centar koji je potpuno van kontrole bilo koga ko ima novca i ko bi mogao da to uredi i kvalitetnije organizuje dešavanja u Zaječaru. Trenutno su aktuelni lokalni izbori u Zaječaru, gde se sa svih strana može čuti za mirkovića i boleta. Nisam član ni jedne partije, ali me interesuje za koga se aktivisti i omladina LDP-a trudi jer mi njihov program nekako deluje obećavajući. Moram se ograditi da obećanja od političkih partija ne znače ništa posebno, ali kada već imam mogućnost izbora, sad na lokalnim izborima, bolje mi je da dam svoj glas nekome, nego da ga neko zloupotrebi. Lider LDPa u Zaječaru je dr Nenad Ristović, koji mi je u odnosu na menadžera i njegovog protivnika, iskreno mislim da su obojica nepismeni, mi uliva više poverenja nego iko od pomenutih. Sticem slučaja, naravno nesrećnog, imao sam prilike gde mi je dr Nenad zaista pomogao bez viskija, bombonjera, koverata i svega ostalog što doktori obožavaju, a pri tome me uopšte ne poznaje, pa je možda to i jedan od razloga zašto mi takav čovek uliva poverenje.

 

Problemi mladih u Zaječaru, kao što i post nosi naslov, se mogu predstaviti kao beskonačna lista. Da li se oni ticali pametne dece koja neće biti finansirana od strane nekog ko ima para, sportskih talenata kojih sigurno ima u našem malom gradu, mesta za izlaske, čuvenog bazena koji je pokriven nekakvim balonom, tj. balon sala koja je u uslovima van sezone potpuno neupotrebljiva....ciljam na školu plivanja, časove u okviru školovanja, tj. fizičke kulture, mada su tu u pitanju i sami nastavnici i profesori koji bace klincima loptu i tako odrade čas i zarade platu, kao rezime problemi školskog sporta u Zaječaru, kao i mnogih drugih.

 

Još jednom Hvala B92 na veoma posećenom i odličnom forumu gde se možemo oglasiti da nas neko "čuje".

 

Omladinac



#2 goxy019

goxy019
  • Members
  • 3 posts

Posted 02 June 2013 - 22:27

Zaječar je GRAD  samo po administrativnom nazivu, URS i Boško Ničić su od ovog nekada grad napravili palanku a SNS  i Saša Mirković će od njega napraviti zadnju selendru i tezgu za pevaljke! Tužna sudbina jednog grada .... LDP  i Dr Nenad su OK ali teško da će pored Boška i Mirkovića uspeti da naprave nešto :-(